Koll på garderoben

Sen jag fick barn är jag alltid lite smått (eller ok, väldigt!) stressad vid den här tiden, eftersom det börjar bli dags att planera kläder till hösten och vintern. Nu kanske ni tänker redan?, men ja, redan! När det gäller barnytterkläder gäller det att ligga lite före och planera, så att inte det man vill ha hinner ta slut plus att det är lite jobbigt att komma på att det saknas regnkläder i rätt storlek när man står på morgonen och har bråttom till dagis och utanför vräker regner ner. Det är även hur mycket som helst att tänka på och det ska jämföras och jämföras och jämföras. Det ska kollas på rivstyrka, hur varmt plagget är, hur fodrat det är, om det andas, hur hög vattenpelare det är och sen ska det gärna se hyfsat snygg ut. Sen har vi skorna som ska vara vattentäta, tillräckligt varma, tillräckligt med växtmån men inte för stora så att de blir klumpiga och inte för breda om man som jag har en unge med smala fötter. Inför hösten ska det fixas skor, jacka, galonkläder (eller ska man ha skalkläder som andas bättre men som är typ dubbelt så dyra?), vantar, fleecekläder, överdragsbyxor, gummistövlar (eller kanske allvädersstövlar?), mössa, fodrade galonkläder. Till vintern behövs overall (eller köra på jacka och termobyxor i år, eller både och så att det finns alternativ för aktivitet och väder eller om overallen helt enkelt är blöt?), varma vantar som dessutom är lätta att få på bra och står emot väta, halsduk, raggstrumpor, vinterskor, varm mössa. Sen nånstans i allt det där vill jag ju gärna att sakerna ska matcha varandra oxå. Piece of Cake.

Sen har vi den där lilla ungen oxå och då börjar gissningsleken. Vilken storlek kommer hon ha på hösten? På vintern? Kommer det räcka med overall i en storlek eller behöver hon ha i ytterligare en storlek? Hur pass rörlig kommer hon vara? Kommer hon sitta i vagnen i åkpåsen hela tiden så det räcker med en tunnare overall eller kanske rentav bara fleecebyxor och en jacka? Ska man ha en overall som täcker händer och fötter eller behövs det köpas vantar och skor? Vad ska man ha för skor till hennes små pyttefötter? En mössa lär ju behövas.

Sen behöver en själv lite nytt oxå, en längre jacka, nya handskar, kanske nån mössa. Ett par snygga vattentäta stövlar står högt på listan.

Aaah, vad jag får ont i magen...


Kommentarer
Postat av: Emma

Ja känner igen det där....en hel djungel vad man ska ha och inte ha för kläder skor o.s.v till de små liven(och sig själv så man inte förfryser i pulkabacken)

2011-08-11 @ 13:05:17
Postat av: carro

Jag har också funderat på kläder.. Min bonusdotter som är född i februari hade vintern då hon var ca 1 år en vinteroverall från POP men jag vet inte. Borde nog besöka Vingåker i så fall.. Måste ju ha en ordentlig overall om man tex ska åka pulka och så ju.. Till vagnen är det inte lika viktigt om man kör åkpåse som vi tänker oss...

2011-08-11 @ 17:46:18
URL: http://thep3npushers.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0