Pizzabullar

Tänkte ge er ett recept på pizzabullar, som ena halvan av familjen åt igår kväll. Tindra åt TVÅ stycken, trots att de var fyllda med lök, pepparsalami och ruccola, tre saker hon inte alls tycker om ;) Första gången min svägerska serverade mig detta var jag något misstänksam mot ruccola på en pizza, men det är gott och gör den lite färggladare och finare. Pizzabullar är ett litet roligare alternativ till pizza och perfekt om man ska bjuda på lite plockmat. Kan fyllas med vad som helst, bara att tänka "pizza". Tänk bara på att mjöla bordet när degen kavlas ut så att det blir lättare att rulla ihop den.






Ingredienser:

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2-3 msk olja
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt

1/2 burk ajvar relish
ruccola
pepparsalami
1/2 gul lök
riven ost
salt, peppar, oregano

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ingredienserna till degen. Knåda tills du får en följsam deg. Låt vila en stund.

3. Mjöla ett bord och kavla sedan ut degen på bordet. Försök göra den så rektangulär som möjligt. Den får inte vara för tunn, då finns risken att den går sönder när den ska rullas ihop.

4. Bre ut ajvar relish med en sked. Ha på valfri fyllning, i mitt fall blev det som sagt ruccola, pepparsalami och strimlad gul lök. Ha sist på lite riven ost och kryddor.

5. Rulla ihop degen försiktigt. Skär sedan i cirka 2-3 cm tjocka skivor, som placeras liggande på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö ev på lite extra riven ost. Grädda i mitten av ugnen tills osten smält och bullarna fått fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0