TUL nr 3

Gjorde ett tredje tillväxtultraljud idag. Från att ha vägt 913 gram och varit 20% för liten för två veckor sedan ska hon enligt dagens mätningar väga över 1500 gram. Cirka 7% över förväntat och över normalkurvan! Jag får inte riktigt ihop hur det kan vara möjligt och det fick inte läkaren heller, så ska tillbaka om två veckor igen och se hur hon har växt. Jag älskar att jag få se bebisen så pass ofta, har redan gjort sex ultraljud, MEN det börjar bli tröttsamt att åka till läkare så pass ofta. Sen i fredags, alltså på fyra dagar, har jag träffat läkare tre gånger. På måndag om en vecka är det dags att gå till barnmorskan igen och måndag efter det är det specen igen som sagt. Så det är lite dubbelt, men det är ändå kul att se bebis och regelbundet kolla att hon mår bra.

Vecka 30

Yes, äntligen vecka 30! Nu känns det som att det börjar närma sig, för efter 30-veckorna kommer ju 40 och då ska det vara klart!! 76 dagar kvar till bf och 72,9% avklarat. Det ni! Ungefär nu brukar sammandragningarna börja komma och jotack, det vet jag. De tjuvstartade lite och började redan igår, men hyfsat punktliga ändå måste jag säga ;P Bebisens proportioner liknar nu ett nyfötts barn och hjärnan växer. Ska väga ungefär 1,5 kg just nu... Tvivlar på att min bebis gör det, känns inte som att hon har kunnat växa 550 gram på två veckor.. Men det visar sig på måndag, ska till specen igen då..


  (www.vardguiden.se)

Julstök

Jag och Tindra hade en mysig hemma dag idag och passade på att fixa ordning lite inför julen:



Tindras fina ljusstake hon gjort på dagis



Lite julgardiner och juldukar på plats



Gjorde ett eget litet jularrangemang



Obligatoriska adventsljusstaken



Alltid röda julstjärnor i köksfönstrena



Gjort egen julskinka, första gången jag gjorde den helt själv



Julskinka och julmust till kvällsmat

Nu känns det som att julen börjar närma sig. Var riktigt gott med julskinka och julmust =) Hade kännts lite närmare julen om det åtminstone varit december, men fyra veckor kvar till jul så det duger som anledning för mig att börja... Imorgon blir det lite bakning till advent: saffranssnittar, saffranskaka och lite knäck!

BM-besök vecka 29

Spenderade lite tid hos barnmorskan idag. Allt var bra med bebisen, hjärtljuden låg på 142 slag och barnmorskan konstaterade att det blir flickljud varannan gång och killjud varannan gång.. Så det är tur att man vet vad det blir, annars hade man väl blivit fundersam.. ;P Allt bra med mamman oxå, om man bortser från huvudvärken. Upp ett kilo, så sammanlagt 9 kilo tyngre. Blodtryck på 130/80 och ett sf-mått på 28, fortfarande strax över medelkurvan. Ska tillbaka om 10 dagar på nytt besök och på måndag ska jag till specen igen, så det är väl tur att jag är sjukskriven så att jag har tid att springa på alla kontroller och läkarbesök =) Men det är ganska skönt att veta att de har bebisen under kontroll och ärligt talat så gör det inte så mycket att det blir ett 6e ultraljud...

Killibab

En kombination av allmän depp, bristande matfantasi och ett tomt kylskåp gjorde att vi skulle beställa kebab igår kväll. Vi sitter i soffan och bestämmer att det är dags att ringa och beställa. Då säger Tindra att hon ska gå och beställa så hon går in på sitt rum och tar sin telefon och ringer:

"Hej jag vill beställa. Pappa, ska du ha en killibab?" ropar hon.
"Ja".
"Pappa ska ha en killibab. Pappa, ska mamma ha en killibab?".
"Ja".
"Mamma ska ha en killibab. Pappa, ska jag ha en killibab?".
"Ja".
"Och jag ska ha en killibab. Hej då".



Jag och Andreas låg dubbelvikta i soffan =)

Årets julklapp, en trasig vindruta

Skulle skjutsa Tindra till dagis imorse. Hann bara sätta mig i bilen så fick jag syn på en ordentlig jäkla spricka i framrutan! Igår ingenting, idag spricka. Var kom den ifrån??? Tänkte att okey, bara den inte rör sig så är det lugnt, det kanske räcker med att vi byter den frampå våren. Eller kanske inte. På sex timmar hade den hunnit med att inte bara bli längre utan även förgrena sig BÅDE uppåt och neråt. Känns ju verkligen som rätt tid att lägga pengar på att byta en vindruta, jag menar om vi ändå har bilskatten, CSN, julklappar, julmat, den nya spisen att lägga pengar på, så varför inte en bilruta oxå! Knäckebröd någon??




Måndagslycka

är att komma hem och hitta senaste numret av Plaza interiör i brevlådan!

Söndag

Söndagen har varit ganska lugn. Blev lite sovmorgon så vi kom inte upp ur sängen förrän kvart i tio. Behövdes, fastnade framför tv:n igår... Johanna och Kenny kom över och vi spenderade dagen med att göra typ ingenting, förutom att den obligatoriska fotbollen kom på TV:n till och från under dagen...

Bebisens garderob är äntligen inhandlad och monterad, är så nöjd! Blev alldeles perfekt i rummet =) Nu är det bara lite vägghyllor och nått annat att ha på väggarna som fattas, sen får rummet vara tills bebisen har slutat vara så mycket bebis...

Söndagsshow

Måste bara visa lite bilder på Tindra när hon spexar på, som vanligt =) Så fort hon ser sin spegelbild i en spegel eller i ett fönster börjar hon sjunga och dansa..













Lördag

Tindra kommer nog bli den ultimata barnvakten framöver, hon håller redan på och övar ;P





När det äntligen slutat snöa gick vi ut och åkte lite pulka på parkeringen, de har skottat upp perfekta minipulkabacken där åt Tindra. Det var en fröken som älskade att åka pulka, hon slängde sig ur den innan pulkan hunnit stanna helt och började springa uppför backen igen och säga "en gång till, det var jättejoligt" varje gång.




Vecka 29

Woho, vecka 29 idag och därmed i åttonde månaden! 83 dagar kvar nu.. Så då kan jag kalla mig höggravid nu då =) Ska till barnmorskan på fredag och vägas och mätas igen, längtar! Har ju även hänt en del sen jag var där sist så får se vad hon säger om det. Lillbebis blir bara piggare och piggare i magen i alla fall och det är skönt. Nu gör hon ett par riktiga vurpor emellanåt. Hon låg med huvudet neråt sist jag gjorde TUL så skulle ju uppskatta om hon inte vände på sig igen, så slipper jag det problemet i alla fall. Ska enligt rekommendationerna gå upp nånstans mellan 1 och 3 kg varje månad. Ultimata vore att landa på max 2 kilo per månad, då har jag lyckats med mitt mål (att gå upp max 15 kg sammanlagt). Time will tell, för det enda jag tänker på när det gäller kosten nu är att jag inte ska få anfall, men i och med att det utesluter fet mat så kanske det fungerar ganska bra ändå. Även om jag ätit hamburgare ett par gånger denna vecka (gissa vad jag har för craving just nu)...!!

Jippi...

... huvudvärken är tillbaka... Var nästan helt borta förra veckan, men nu är den tillbaka som sagt. Mitt straff för att jag gjort lite mer saker denna vecka kanske? Suuuck, det är så tråkigt att inte göra nånting.

85 dagar kvar nu i all fall.. Går neråt, SAKTA men säkert. Inte ens där finns det så mycket att göra: kläder har vi, vagn har vi, säng, bilskydd. Tur att Tindra är hemma från dagis imorgon, så får jag lite sällskap =)

Jobbesök

Var och hälsade på jobbet idag. Snacka om att göra underverk för humöret! Saknar er alla!

Jullängtan

Längtar så efter julen just nu! Kan bero på att jag bara går hemma och inte har så mycket annat för mig.. Så här såg det ut förra året, när vi firade julafton hemma hos oss för första gången:









I år blir vi inte hemma hos oss =( Men det är förmodligen lika bra, dels för att jag inte vet hur jag mår och om jag ens skulle orka fixa iordning allting, dels för att vi då får äta gås och knödel till lunch. Har köpt lite dekorationer till guldtema så nånting litet måste vi nog fixa ordning i alla fall, kanske nån vecka innan jul eller så =)

TUL idag

Var in till spec mvc och gjorde TUL (tillväxtultraljud) idag. Lillbebis fortfarande liten, cirka 20% mindre än vad hon borde vara. Blir återbesök om två veckor för att se hur hon har växt. Kanske bara är så att jag får små bebisar? Verkar ju nästan som det för moderkakan verkar fungera som den ska, flödet i navelsträngen är bra och mitt blodtryck är fortfarande inom det normala. Alltid mysigt att få se sin bebis =)

När jag berättade för Tindra idag att jag varit och tittat på bebisen frågade hon om bebisen hade ett eget rum med leksaker. Sen frågade hon om bebisen hade pyjamas på sig. När jag jag förklarat att bebisen är naken sa hon bestämt att bebisen måste ha kläder på sig, för annars fryser hon! Min sötunge =)

Fyllt på skafferiet

Med en pappa som var ner på snabbesök i Tyskland över helgen så blev det till att åka över och hämta lite gott att fylla på skafferiet (var snabb med att skicka med en inköpslista). Blev även currywürst och wienerkorv =)


Magbild v 28

Första magbilden någonsin är tagen!


Viktnojja

Vägde mig imorse och vågen visade på minus ett kilo.. Hade i normala fall varit glad över detta men med tanke på att jag är gravid med en bebis som eventuellt inte växer som den ska så hade det kännts lite bättre om jag hade gått upp.. Snart måndag i alla fall, då får jag veta närmare hur det är med min lilla bebis!

Vecka 28

Vecka 28 idag =) Har alltså 90 dagar kvar till bf. Barnet väger omkring 1000 gram och är ungefär 35 centimeter lång. Fötterna är fem centimeter. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag.

Orka göra något

Har en lista med saker jag tänkte göra idag: stryka kläder, göra en gryta, plocka ur diskmaskin etcetera. Hittills har jag hunnit med att lämna Tindra på dagis, titta lite på TV och sen sova en timme. Effektiv? Knappast. Ska iofs vila och ta det lugnt, är ju därför jag är sjukskriven, men nån måtta får det vara! När jag jobbar kan jag åtminstone skylla på att det är därför det ser ut som det gör för att tiden inte räcker till, men det ser fortfarande likadant ut och nu jag har varit hemma i en vecka!

Väggklocka

Efter lite pyssel och massor med mätande så kom den äntligen upp!



Vinterpromenad

Skulle tro att det landat ungefär fyra decimeter snö sen igår eftermiddag och det snöar fortfarande! Tog fram pulkan till Tindra, kändes lättare att dra henne i den till dagis än att ta vagnen.








Och så var det vinter!

Spenderat dagen hemma hos söta Lisa och hennes busar =) Tindra var supernöjd, har tjatat om att få leka med Viggo och laga mat i hans rum hur länge som helst. Själv var man nöjd bara över att få sitta uppkrupen i fåtöljen och bara prata, prata, prata med Lisa. Inte blev det sämre av att man blev bjuden på god kyckling till lunch. Fuskade till och med med liiite glass till efterrätt och än så länge verkar det ha gått bra, inga ökade smärtor. När det var dags att åka hem hade det hunnit bli snöstorm ute! Insåg när jag kom hem (efter att ha kört i 50km/h hela vägen hem) att det antagligen kan bli dags att få börja skotta snö snart, känns ju lockande. Insåg även att det är dags att åka och köpa vinterkängor så snart som möjligt, så får väl ta mig in till stan nån dag i veckan. Tid har jag ju... Längtar mer och mer efter att få börja julpynta och julbaka, men ska försöka hålla mig till december i alla fall. Åtminstone med pyntet =)


Ny skohylla

Har helt tröttnat på att vår hall ser ut som den gör! Vi började så bra med ny hatthylla och nyckelskåp men sen har det inte hänt något på eeevigheter! Fick ett ryck och ringde till Mio som beställde hem matchande skohylla och två dagar senare har jag den =)



Nu saknas ju bara ny dörrmatta, vanlig matta, låg byrå, spegel och en tavla alternativt något väggord.. men, men, babysteps..

Passade även på att köpa en burk från dixie, bara jag får upp kökshyllorna så har den sin givna plats!

Myslördag

Andreas har varit i Stockholm och besökt spelmässan över dagen så jag och Tindra bestämde oss för att ha en mysdag. Eller, jag bestämde att vi skulle ha en mysdag =) Så tillbringade förmiddagen med att bara vara: titta lite film, bygga lite lego, fika med nybakta morotsmuffins och laga mat tillsammans.

   

Eftermiddagen tillbringade vi och morbror Urban hos gammelmormor, som fyller år idag. Nu ikväll blir det korv med bröd och sen lite mys i soffan med godis och film. Alltså en riktig myslördag!

Vecka 27

Går in i vecka 27 idag och har därmed 97 dagar kvar till förlossningen! Bebisen ska väga dryga kilot vid den här tiden, så hoppas min lilla bebis inte är alltför långt därifrån.

Besök på förlossningen

Lilla bebisen har varit lite för slö i veckan och sista dygnet inte velat sparka alls, så ringde in till förlossningen imorse. Fick komma in på en gång och hjärtat slog precis som det skulle! =) Fick även göra ultraljud och det visade sig att hon inte riktigt växt som hon borde... Ska tillbaka den 15:e för att göra nytt TUL och förhoppningsvis är allt som det ska. Orkar inte tänka på vad det innebär om det inte är det...

Läkaren frågade allmänt hur jag mådde och vi pratade en hel del om gallan. Eventuellt blir det operation innan förlossningen, SNART, och tanken på det känns just nu så lockande.. Tänk, en hel dag utan att ha ont! Kunna äta äpplen igen... Hon tyckte även att jag hade för stora besvär av gallan för att jag ska jobba så hon sjukskrev mig fram till den 17:e. Tanken på att inte gå till jobbet på måndag känns lite konstig, men samtidigt är tanken på att faktiskt få vila så lockande..


Nordik

Svängde förbi Nordik innan jobbet igår. Älskar verkligen den affären!



Det blev lite ny frotte, lila hösten till ära =)



Och det som jag har väntat på sen i våras! Har varit konstant slut varje gång jag varit på Nordik i ett halvårs tid, men nu la de undan en kartong så fort de kom in. Så nu ni! Förhoppningsvis kommer den upp imorgon eller allra senast i helgen.

Festklädd Tindra



Tindra redo att fira gammelfaster Ing-Maries 50:e födelsedag =)

BM-besök vecka 26

Besök hos BM idag. Har gått upp ett kilo sen sist, så sammanlagt åtta kilo hittills. Blodtrycket hade gått upp något (igen) men är fortfarande inom vad som klassas som normalt. Bebisens hjärtljud låg på 148, alltid lika mysigt att höra =)

(www.vardguiden.se)

Fick även förfrågan om jag kunde tänka mig att vara med och föda i TV. De ska tydligen spela in en serie om förlossningar på Västerås BB i början av nästa år. Ehm...nej tack!




RSS 2.0