Valborg

Redan Valborg idag, inte klokt vad tiden går fort! Vädret ser lovande ut än så länge i alla fall :) Ska ta en promenad nu på förmiddagen och sen gå hem till Daniel & Ullis. Karlarna ska slita med veden på eftermiddagen och vad vi tjejer ska göra visar sig väl! På kvällen blir det lite grillning (otippat va!?) Bakade lite muffins igår som jag tänkte ta med. Fyllde dem med äppelbitar och pudrade sen kanel över, hoppas de blev goda!


 


Currypaj med räkor

Denna paj är riktigt god! Passar superbra att göra i små portionsformar för att ätas som förrätt.

Pajdeg:
2 dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
100 gram smör
3 msk vatten
1 msk curry

Fyllning:
500 gram oskalade räkor
1 purjolök
2 päron 
1 msk citronsaft
2 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 tsk sambal oelek
1/2 krm salt

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna till degen. Tillsätt smöret i små bitar och blanda. Tillsätt vattnet och blanda ihop degen. Kavla ut i pajform och grädda sedan i mitten av ugnen i 15 minuter.
Låt kallna.

2. Skala räkorna. Strimla purjon. Hacka (skalade) päron och häll på citronsaft så de inte mörknar. Smaksätt yoghurten med sambal oelek och salt. Blanda samman alla ingredienser i en skål och fyll sedan pajformarna.


Heldag i Hallsta

Blev en heldag med Lisa och barnen och Johanna igår. Kom dit vid tio och kom inte hem förrän halv sju på kvällen, gissa vem som slocknade direkt i bilen och var vaken till halv tio igår kväll? Mmmhmm.. Inte så otippat egentligen, vi var ute nästan hela dagen. Först gick vi ner till Skantzsjön och matade änderna och fikade lite och sen busade barnen ute på Lisas tomt resterande delen av eftermiddagen.





Egoshopping

Eftersom jag och Moa var bjudna till Frida på lunch idag, passade vi på att ta en vända nere på stan på förmiddagen. Hittade för en gångs skull MASSOR! Varför måste man hitta allt på samma gång, inte sjutton tål min plånbok det heller! Slutade med att jag bara gick och kollade och rörde lite försiktigt på fina saker... Kom hem med ett par jeans, ett par jeansshorts, ett linne och en tunika. Tindra fick ett par nya tennisskor (klarade ju nästan av att inte köpa nått till barnen i alla fall) och sen blev det lite saker till bakning: en provsticka, ny bakform och en minislickepott.


Kladdkakemuffins





Utökning av familjen



En Emmaljunga Scooter!


Vikten

Så efter en helg fylld av mat, godis, fika och till och med vin så var det idag dags för vägning. Fruktade för det värsta men så visade det sig att jag har gått ner. Iofs bara ett hekto, men ändå NER! Förstår ingenting, men ändå nöjd över att ha gått ner... Men viktutmaningen gick åt skogen kan jag konstatera, tvivlar på att jag kan gå ner över två kilo tills på lördag om jag inte amputerar en kroppsdel eller nått, och det är väl inget jag är direkt sugen på att göra just nu...

Moa 10 veckor

            Moa:
Vikt:     5170g
Längd:  58,8 cm
Huvud: 38,5 cm

Gjordes även en läkarundersökning och tror den gick bra. Läkaren tittade igenom henne och gick sedan, lite snopet! Frågade BVC-tanten och hon sa att allt var bra, annars hade läkaren sagt något. Kunde han inte gjort det ändå?

Vikten ligger nu precis på mittenkurvan så hon har planat ut ännu mera, så hon är väl inte lägngre min lilla knubbis antar jag... Tillbaka om två veckor, då är det dags för sprutor... :'(

Citronrutor med marängtäcke

Till påskhelgen bakade jag citronrutor med marängtäcke. Första gången i mitt liv som jag gjorde maräng och den blev hur bra som helst! Åt rutorna med lite vispgrädde till och hade jag haft lite färsk frukt hade det nog blivit ännu godare =)




Moa 10 veckor


Vallby

Vallby var lite småmysigt. Inte så mycket att se egentligen, men för en treåring tror jag att det var ganska lagom.
 

Vallby here we come!

Nu är matsäcken klar och tre av fyra personer i denna familj är klara att åka. Moa, den lilla sjusovaren, har precis vaknat från sin förmiddagstupplur och har fortfarande pyjamas på sig (min lilla latmask). Byta blöja och kläder och sen mata henne så ska vi ta och bege oss! Var riktigt länge sen jag var där så ska bli kul att komma dit!

Underbar påskhelg

Synd att inte det inte är fyradagars helger varje vecka, hade suttit fint =) Inte för att det spelar någon större roll för mig så, men Andreas får ju vara hemma och man hinner göra så mycket! har haft en riktigt skön helg, kanske märks eftersom jag knappt hunnit blogga nånting på hela helgen. Efter att ha ätit påskbord hos Andreas mamma igår så lämnade vi kvar Tindra som skulle sova över och åkte hem. På kvällen var vi ett par stycken som grillade och bara umgicks, jag drack vin :) Riktigt fint var det att sitta i solstolen sen eftermiddag med trevligt sällskap och ett vinglas i handen. Sovmorgon imorse och sen spenderades hela dagen ute på gården i solen och kvällen avslutas med att titta på TV med en sovandes Moa bredvid mig. MYS! Och det bästa är som sagt att helgen fortarande inte är slut. Imorgon blir det en tur till Vallby för en liten utflykt.


Hallen




Ny byrå, spegel och matta.


Påskfina




Glad påsk!



Här ska påsken firas med Andreas familj och på påskafton med mina syskon och några vänner. Jag har förhoppningar om att det ska bli mycket sol och mycket grillande och förmodligen slinker det väl ner lite godis oxå :)


Kusinbus

Igår var det kusinbus för hela slanten! Jag och barnen mötte Ullis och Felix i lekparken så att barnen skulle få springa av sig.



 

Efteråt köpte vi med oss lunch hem dit även Maria och barnen kom. Spenderade större delen av eftermiddagen på en filt på gräsmattan och bara njöt =) Skönt det är när barnen börjar komma upp i åldrar så att de kan leka själva och med varandra. Bara två år kvar då Moa ;P




Påskcupcakes -söta va?










Citronmuffins

Klar med en omgång citronmuffins. Ska ge mig ut på jakt hos bagaren och hoppas att det finns färdiga marsipanfigurer att köpa, med något påskigt motiv, så att det blir påskmuffins :) Tänkte att Andreas skulle få ta med och bjuda på jobbet imorgon.






Tindra är min muffinsformsexpert, det är alltid hon som har fullt ansvar över muffinsformarna :)


Dopinbjudningar

Dags att ta tag i dessa! Har skjutit på det alldeles för länge nu...


Efterlysning

Om det är någon som har ett recept på rosa småkakor, let me know!

Påskfint

 







 


Lite shopping

Idag har jag och Sofia varit runt i halva Västerås och dessutom Ramnäs och uträttat massa ärenden. I Ramnäs besökte vi glashyttan och fick se när de gjorde en glasvas, ganska häftigt faktiskt =) Fick med mig en karaff hem...

 


Blev även en sväng till Nordik för att köpa hallspegeln, "råkade" få med mig någonting annat oxå... Äntligen mina! =)


Paket väntar

Fick ett SMS om att jag har paket att hämta ut... Hoppas verkligen att nånting passar nu!

Redo för mer bakning

Har fått hem lite nya "bakredskap". Nytt förkläde (så slipper jag använda mitt med julmotiv på ;P), en ny sprits (har egentligen en, men ville ha fler olika "mynningar" för större variation), nya muffinsformar och avlånga blommiga sockerkaksformar. Blir perfekt till helgen, då det faktiskt är påsk!




Just nu

En timmes promenad avklarad, nu ska jag försöka röja så mkt som möjligt här hemma innan Moa vaknar.


Fulltecknad helg

Denna helg har varit galet fulltecknad, har knappt hunnit sitta vid datorn, vilket egentligen är något positivt när jag tänker efter ;) Igår lördag blev det promenad på förmiddagen, sedan fixade jag i trädgården till eftermiddagen då det blev sen lunch: grillat för första gången! Sen lite mer trädgårdsfix innan Micke kom, då blev det fika. Sen kom min mamma och mormor och mitt i allt detta var jag tvungen att duscha och fixa iordning mig för Ellys fest. Idag var vi i Västerås hela familjen och sen när vi kom hem var det städ, bada Tindra, tvätta och allt sånt som måste fixas. Hann en minipromenad och har sen haft tv-kväll hela kvällen. Sååå, fullt upp!

Glad Moa

Moa har börjat le nu och det med besked! Så fort hon får lite uppmärksamhet blir hon jätteglad och ler och börjar prata. Supermysigt!


IKEA ikväll

Tindra ville sova hos farmor ikväll och inte nekar väl vi vår dotter det... Så blir en tripp till IKEA ikväll och kolla in nya varuhuset. Hoppas att de har min byrå, enligt lagersaldot har de inte det (såklart) men stod även att den kan visa fel pga flytten (hoppas).

Blå skilla



Förra sommaren satt jag och petade ner massor med frön från blå skillor i gräsmattan. Tror ni det har kommit upp en enda? Får nog sno fler frön från mina föräldrar, för skam den som ger sig!

Djupa samtal

Helt underbart vilka samtal man kan ha med en treåring. Idag när vi gungade i lekparken:

M: Är du glad?
T: Jaaa. Jag är glad att du är här med mig. Jag älskar dig.
M: Jag älskar dig med.
T: Och jag älskar pappa och Moa oxå.

Snacka om att det värmer i mammas hjärta. <3 Sen följde:

T: Vet du, en gång när du var på lasarettet, då kom Moa ut ur din mage.
M: Ja, små bebisar måste bo i magen tills de är så stora att de kan äta själva. Då kommer de ut.
T: Ja, och då äter de välling. Sen äter de tutte. När bebisar skriker då är de hungriga, kissiga och bajsiga. Då måste man byta blöja och sen ge Moa tutte.  

Underbara unge <3

Dags att gymma

Har idag fått hem babygymmet som vi ska få låna av Daniel & Ullis. Verkar fungera hyfsat redan, Moa kan ligga där ett tag och stirra alternativt försöka slå på figurerna som hänger över henne.


Nya favoriten

Moa har hittat en ny favorit: tummen! Med tanke på att Tindra suger sönder sina fingrar (istället för napp) så är det inte direkt lockande att ha en unge som suger på tummen... Men söt är hon =)


Celebert besök

Fick fint besök från Västerås idag: Sandra och Helena (och Zion förstås). Fikade morotsmuffins (de gick åt under dagen, Andreas och Micke fick inte en enda...ooops!) och försökte sen bara ta igen sen sist =) Passade på att njuta av solen på baksidan så att Tindra fick leka lite oxå. Sandra och Helena oxå såklart ;P




Mormor

Åkte till Hallsta på förmiddagen för en snabbvisit hos mormor. Barnens moster passade på att mysa lite bebis oxå.


Morotscupcakes

Fixade lite morotsmuffins att ha under dagen, blir både besök borta och besök hemma (x2) så det lär behövas.




Dregglisar

behövs nog köpas hem. En viss liten dam här får inte behålla sin tröjor torra särskilt länge.

Väggdekor

Hallen håller på att att göras om här hemma (iaf i mina tankar) och sitter just nu och letar efter passande väggord att ha innanför entren. Svårt! Ju mer jag letar, desto fler hittar jag.



Home is where your heart is


Det står nog mellan någon av dessa tre. Ungefär samma mått och samma pris på alla. Tror jag har en favorit men är inte alls säker. Vilken är finast?

Förmiddagspromenad

Blir många inlägg om promenader nu för tiden har jag märkt, men det är väl kanske inte så konstigt... Skillnaden idag var att jag hade sällskap av Elly! Massa prat blev det, men inte så konstigt att det finns en del att ta igen, när hon envisas med att åka till Australien titt som tätt ;P


Nybyggda villor, ge mig!


Livsfarligt...


Slussen i Sura, spenderade en hel sommar med att släppa fram båtar här
(det var tider det, eller hur Erika? ;P)

Jaha...

Försäkringskassan havererar, vi kommer väl aldrig få våra pengar...


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12868827.ab

Glass och lekparken

Strålande sol på eftermiddagen så efter att vi hämtat Tindra på dagis gick vi ner till lekparken i centrum. Tindra fick en glass och mamma fick en till promenad.

 

 

 


Sötaste björnen ever


Resultat vecka 2

+0,1kg. Jahapp. Det var ju kul. Denna vecka ska jag skriva upp när och vad jag äter samt hur mycket jag motionerar. För skojs (...) skull. Efter vägningen blev det en timmes promenad i alla fall och det blir en till fram och tillbaka till dagis i eftermiddag. Nu ska jag äta ägg- och räksallad.  

Trädgårdsfix

På eftermiddagen idag var vi ute hela familjen och fixade i trädgården. Eller, Moa sov i vagnen och Tindra blåste mest såpbubblor, men vi var ute i alla fall. Var riktigt skönt väder att hålla på och fixa. Krattade upp löv som blivit kvar på gräsmattan, rensade i rabatter, tog bort blommor som blivit kvar från i höstas, sopade ut allt grus från uppfarten.



Riktigt bra blev det, men nu är frågan hur det ska fixas. Skulle vilja ha ett litet kafebord med två stolar så att man kan njuta av morgonsolen, men vet inte om det får plats. Sen ska det i blommor i blomlådan och en ampel ska upp (inte förrän i sommar iof, vill ju att den ska överleva ett tag helst). Vill ha någonting vid sidan av ytterdörren oxå, nån fin kruka med lite blomster. Sen har jag hela baksidan med lådor och amplar och krukor som ska fyllas med sitt inom en hyfsat snart framtid. Fick tips av grannen att ha i flytande blåkorn i vattnet vid vattning, så lever blommorna längre, så ska prova det. Är inte direkt känd för mina gröna fingrar, snarare min blomkyrkogård...

Tog fram lite inspiration i alla fall, ska bara få tid att bläddra i dem!


Promenerat

Blev en promenad på förmiddagen idag igen, 45 minuter i alla fall. Imorrn är det ju dags för vägning igen och det känns inte bra! Har promenerat 5 av 7 dagar i alla fall. Maten har gått hyfsat, förutom att jag trillade dit och åt en (okey, två!) sportlunch(ar) igår trots att jag hade min godisdag i fredags. Har inte ätit nått av de tre sakerna jag absolut inte får äta, som är korv, ost och bröd. Inte så svårt att hålla i alla fall. Jaja, får väl se vad vågen säger imorgon.


Nu letar jag vårtecken överallt tror jag...

Moa tränar


Hallonrutor med glasyrtäcke

Tänkte att jag skulle börja provbaka recept jag hittat på godsaker att ha till dopet. Först ut var hallonrutorna. Blev väl OK, men blir alltid problematiskt när det inte står nått mått på formen, så nästa gång blir det en form som är typ dubbelt så stor...




Massa Moa

 

 

Tindra i sina fina vårkläder


Vårtecken

Blev 90 minuters promenad i solen och blåsten, mestadels motvind. Jag hatar verkligen att promenera när det blåser! När vi kom hem hittade jag lite vårtecken i rabatten =)




NU

... ska jag och Moa bege oss ut på långpromenad i solen!


Fredagsgott

Fredagar är mina fuskdagar. Jag måste fortfarande sköta mig på dagen, men på kvällen kan jag få äta lite onyttigare (utan att överdriva) samt äta lite godis. Det dåliga samvetet ligger dock lite latent i bakhuvudet, så tänkte uppmana kvällens sällskap att äta så mycket de vill, så blir det mindre över för mig (trots att det är mina favoriter, dumle och fazer mjölkchoklad...).



Neeej, inte nu...

Tror datorn håller på och kraschar... Den är riktigt seg, fläkten går på högvarv emellanåt (läs: ofta), internet fungerar lite när det själv vill och nu senast går det inte att överföra bilder från kameran till datorn. Snälla kära dator, vänta ett år eller så i alla fall, jag behöver ha min dator!

Snuvad på bebis

Idag när vi var på öppna fanns det en till liten bebis där, mindre än Moa. Det gjorde mig lite deppig faktiskt, kom att tänka på tiden jag missade med Moa när hon var nyfödd. Jag fick aldrig någon möjlighet att ligga och mysa med pyttebebisen och vara i sånt där allmänt bebisrustillstånd...


Mys med båda sötisarna

Hm...

Jag kan inte bestämma mig om jag tycker väskan är fin eller bara konstig, men jag tror jag älskar den...


Öppna förskolan

Nu på morgonen kommer Lisa med barnen hit, så ska vi ta en promenad ner till Öppna förskolan. De har flyttat till nya lokaler mitt i centrum. Spännande att se hur det ser ut nu, men måste erkänna att jag är lite skeptisk. Solen skiner i alla fall och det verkar inte blåsa storm som det gjorde igår så blir nog skönt att ta en promenad.

Fredag imorgon igen

Veckorna går så snabbt! När jag var hemma med Tindra var jag uttråkad hyfsat ofta, trots att jag pluggade på deltid och hade flera kompisar som oxå var mammalediga. Nu är jag enbart mammaledig och majoriteten av mina kompisar jobbar om dagarna, ändå går tiden så sjukt mycket snabbare. Tycker inte att jag hinner göra nånting om dagarna, hela tiden så många saker som skulle behöva fixas. Hur ska jag få tiden att räcka till?

Tio dagar kvar

tills jag får börja träna igen enligt läkaren. Då har det gått två månader sedan operation och då ska muskler och vävnader ha återhämtat sig tillräckligt mycket. Längtar faktiskt till gymmet, mina armar dallrar oroväckande mycket så att jag ska ha några muskler kvar är nog för mycket att hoppas på...


Aj aj aj

Jag fuskade idag till lunch. Åt på Max med Johanna och Kenny och blev väl inte riktigt bra det där. Morötter och sockerfri läsk i alla fall, men på kycklingburgaren var det både ost och bacon...


Återbesök

Idag var jag på återbesök på kirurgmottagningen. Träffade läkaren som opererade mig och fick prata igenom lite vad det var som hände. Han hade en stor modell av hur magen ser ut invändigt och han visade mig via den vad de hade gjort under operation. Återigen påtalade han hur speciell jag är som genomgått detta... ehm, tack? Sa att jag var glad att stå till tjänst =) Han skulle även säga till sekreterarna att skicka hem en kopia av min journal eftersom den fortfarande inte kommit, kunde vara ett bra sätt att bearbeta allt. Moa skötte sig väl med sitt vanliga tillstånd: sovandes...




Sängen väntar

Imorgon blir det fullt upp. Först lämna Tindra på dagis och sen ska jag och Moa in till Västerås och träffa läkaren som opererade mig. Spännande! Hade hoppats på att jag skulle ha fått min journal innan så att jag skulle ha hunnit läsa genom den, men den har fortfarande inte kommit. Ska försöka få med mig en kopia hem imorgon. Sen blir det IKEA med syster min. Farmor hämtar Tindra efter dagis så kan ta det lugnt =) Dags att se hur många timmar jag får sova innan Moa tycker att det är dags för mat. Måste börja lägga mig tidigare om kvällarna, men hur 17 ska det gå till när jag ändå inte hinner allt jag vill göra om dagarna?  


Minivikt

När jag ändå var på BVC passade jag på att väga mig (digitalvåg, så att jag får exakta siffror). Var ju muntert, visade att jag hade gått upp 2 hekto! Fast jag skött maten och promenerat... Tycker jag inte om, men skitsamma, det är måndag som gäller så ska nog förtränga att jag överhuvudtaget ställde mig på vågen idag.

Pyssel i Göteborg

Det bor en tjej i Göteborg som är en sån där pysslig person. Ni vet, sån där som är ruskigt kreativ, syr sina egna kläder och är duktig på att baka... Synd att sånt inte smittar av sig, vore ju smidigt att kunna fixa sina egna kläder. Häromdagen kom det ett litet paket i posten från henne i alla fall, tack Lisa! =)


En förmiddag på BVC

Idag var det dags för Tindras treårskontroll och vägning för Moa. Som vanligt blir det en massa annat oxå när vi är där, undrar om BVC-tanten börjar bli trött på oss? En läkare kom och lyssnade på Moa oxå eftersom hon är så förkyld, men lungorna lät bra. Så länge hon inte får feber så ska det inte vara någon fara. Tindra klarade kontrollen jättebra. Fokus låg på talet och det enda Tindra gör är ju och pratar så det gick jättebra. Lite siffror:

Moa:
Vikt: 4480gram
Längd: 56 cm
Huvud: 37 cm

Tindra:
Vikt: 14,0 kg
Längd: 98 cm

Och lite bilder från vår lilla utflykt:


Tindra i väntrummet


Ladda upp med lite mellanmål


Cool tatuering som belöning


Blåste såpbubblor på vägen hem

Kvällsshopping

a la budget! Inte ofta jag är tvungen att ta en kundvagn när jag ska handla på Coop, men är man föräldraledig så är man! Hämtade även ut paketet från jotex (längst fram i vagnen) som ska innehålla en tre meter lång matta. Hmm, de lär ha vikt den bra många gånger om den får plats i den påsen..


Annonser

Har gjort iordning ett gäng annonser som ska läggas ut på tradera. Moa har börjat växa ur kläder och första rensningen gav 27 annonser. Nått lär ju bli sålt i alla fall =) Ska lägga upp dem ikväll, alltid lika spännande att följa auktionerna sen (och sucka över att folk inte fattar vilka fina kläder det är så att de budar högre ;P).

Knep

Har inte vägt mig idag igen (nästa inlägg) men flyttade inlägget till en annan kategori så därför blev den publicerad på nytt..

Klockan 10.00

Klockan är drygt 10.00 och jag har redan hunnit med en timmes promenad, lämna Tindra på dagis, hämta ut ett paket, ätit frukost och mellanmål (var tvungen att äta något efter promenaden) och kört igång diskmaskinen. Sitter nu och väntar på att Moa ska vakna och äta och sen ska jag försöka få undan flera saker här hemma som måste fixas (bland annat städa!).

Morgonpromenad

Blev drygt en timmes promenad imorse i samband med dagislämning, är helt slut nu! På menyn idag står hamburgare (alltså enbart köttet) och isbergssallad till lunch och till kvällen blir det spagetti med tonfisksås (för min del lite mindre sås och lite mer tonfisk).

Hallbyrå

Tror jag har hittat en byrå till hallen äntligen. Hade hittat en på Nordik, men den kändes aldrig riktigt bra så har fortsatt leta. Den här finns på IKEA, men inte i Västerås. Såklart. Men den borde finnas när de öppnar nya IKEA varuhuset på Erikslund, eftersom de ska ha i princip hela sortimentet. Hoppas!

Dagens vägning

Gick ganska bra faktiskt! -1,5 kg visade vågen så det får jag väl vara nöjd med. Även om jag hoppades på mer ;P men det kommer man väl göra varje vecka. 45 minuter promenad idag, quorn och keso till lunch samt räkor, isbergssallad och ett ägg till kvällsmat. Jag sköter mig :)

Imorgon gäller det!

Imorgon är det första vägningen i viktutmaningen. Jag har varit riktigt duktig om jag får säga det själv! Blev ju lite strul med promenaderna den här veckan i och med att Tindra varit sjuk, men har i alla fall hunnit med mina tre stycken som var målet. Förhoppningsvis blir det ytterligare en idag. Maten har jag oxå skött! I fredags blev det lite fusk eftersom jag var bortbjuden på lunch och det blev en sportlunch på kvällen. Men en sportlunch istället för en gigantisk påse lösgodis som det var förut är ändå att föredra och en dag i veckan är det tillåtet att fuska lite. Får se hur det blir i eftermiddag då vi ska på 55-års kalas. Suck, dagen innan vägning, kanske blir en extra lång straffpromenad efteråt...

Vilodag?

Nånstans ifrån har jag hört att söndag ska vara en vilodag. Tveksamt om det hinns med för min del idag: barnen ska bada, tvätten ska plockas undan, måste handlas för kommande vecka, måste slänga sorterat skräp, det ska bakas, Moa ska få rena sängkläder, det finns kläder att stryka, ska förbereda auktioner som ska ut på tradera, min pappa som fyller 55 år idag ska firas. Dessutom borde jag försöka klämma in en promenad oxå. Så vi får väl se hur det blir med den vilan...

<3

Att ha underbara vänner är guld värt!

Moa tackar för presenten

Moas klädgarderob bara växer och växer. Igår fick hon två snygga outfits av Sandra, Sanna och Helena.

 

Redo för fest

Ikväll ska Moa få gå på sitt livs första fest. Det är Helenas inflyttningsfest som fått äran!






Skoflyt

Besparade min karl lite pengar nyss =) Behöver ha ordentliga skor att gå i nu när jag börjat promenera en del och skulle få ett par viking från honom. Så rensade jag garderoben i hallen idag och hittade ett par sprillans nya walkingskor i en skolåda där. Beställde ju nya förra våren men har tydligen glömt bort dem. Så walkingskor, check! 


Sötaste fötterna


Bus på Råby

Som tur var så blev Tindra frisk i tid så vi slapp ställa in fredagens playdate, så packade in alla ungar och väskor i bilen och åkte till Råby för att busa och bli bjudna på lunch (av Kerstin men som tillagades av Annika hemma hos Annika... ;P ). Blev en underbar dag med bus, god mat, skratt, en riktigt nyfiken/närgången katt och en nedtrampad och sönderpussad bebis!


Tindra visar Frida hur man lagar mat


VIP-bord 1


Michan vid VIP-bord 2


Moa gjorde det hon kan bäst


Mina töser fick matchande presenter =)


Hela busgänget på rad


De satt stilla en stund i alla fall!


Woho

Idag var det första dagen som jag... (föreställ er ett maffigt trumsolo här...) hade på mig vanliga jeans!! OK att de hade kunnat sitta lite bättre men vadå, var inte så många veckor sen som jag kunna drömma om att ens stänga knappen. Måste ju gå åt rätt håll i alla fall =)

Godis eller inte godis?

Fredagkväll och då uppstår frågan om fredagsgott... Har skött mig bra med maten hela veckan, fast det blev vispgrädde till fruktsalladen idag (intalar mig själv att det nyttiga i frukten kompenserar det onyttiga i grädden). Sämre med promenader iom att Tindra varit dålig. Har inte kunnat väga mig heller så vet inte vad vågen säger. What to do? To be continued...

RSS 2.0