Barnledig lördag

Eftersom en liten dam i huset snart fyller tre år så fick hon lov att spendera eftermiddagen (och natten) hos mormor och morfar, så att jag och Andreas kunde åka och handla lite presenter till henne. Blev lite annat roligt oxå, varsin ny mobil och Andreas köpte nytt fiskespö (så gissa vad han kommer göra på helgerna när en annan sitter fast med två barn....!). Passade på att äta ute oxå och inte helt otippat blev det kinabuffén, hur svårt kan det vara att gå nån annanstans och äta liksom? Tydligen väldigt svårt för oss.

Mange och Lisa kommer över på kvällen på spontanbesök. Lite kul med spontanbesök som tar typ en fyra (?) timmar med tåg att göra, enkel resa...


Nytt till bebis

Blev lite nytt till bebisen igår igen... Nu måste hon ta och komma snart så att jag får något att göra om dagarna ;P Nee, men hon har lite dåligt med enfärgat och vi hade inget att hänga i vagnen heller, sååå problem solved..




Vecka 39

Ny vecka igen: 39 =) Bara tretton dagar kvar nu! Inte så mycket att tillägga egentligen, bebisen är ju klar och ska bara komma ut nu. Tror vi har allting färdigt oxå. Ska köpa två enfärgade bodysar idag (upptäckte att vi bara hade mönstrade bodysar till Tindra, kan ju bli svårt att matcha med något annat ibland) och sen vill jag köpa presentboxen som matchar giraffen vi köpt, men alla "måsten" är vi nog klara med. Sängen är bäddad, kläderna är tvättade, blöjor har vi köpt hem, nappar. Ska väl försöka skura nya barnrummet ordentligt (även om det inte kommer användas på en gång) och vädra lite, har ju tänkt sitta där och amma en del. Haha, tror ni jag sitter och letar tecken på kvällarna eller?

Uppdatering

Uppdaterar listan lite, optimist-pappa var nog lite väl optimistisk tror jag ;P

När kommer bebis??

Andreas: 28/1
Lisa: 2/2
Emma N: 8/2
Kenny: 8/2
Micke: 9/2
Anki: 10/2
Pelle: 10/2
Maria: 11/2
Mange G: 12/2
Urban: 12/2
Veronica: 12/2
Johanna: 13/2
Maria E: 14/2
Anna L: 14/2
Frida: 15/2
Emma G: 16/2


igen...

Suck! Fick ett nytt "anfall" inatt igen. Lite lindrigare denna gång, lika ont men höll inte i sig lika länge, "bara" runt 20 minuter. Så två på en vecka, det känns ju bra. Eller inte. Klarade mig utan att ta en tablett, DET känns i alla fall riktigt bra. Fortsätter det såhär så kommer jag vara andningsproffs när det är dags att föda. "Andas lugnt: in genom näsan, ut genom munnen" -finns det något mer irriterande att lyssna på när man kämpar för att få luft för att det gör så jäkla ont!?

Sista TUL

Gjorde ett sista TUL och passande nog vägde hon helt plötsligt tre kilo och är bara några gram för liten. Så, jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Men om två veckor har jag BF så det blir inget mer TUL och det känns faktiskt ganska skönt. Räcker med att gå till BM en gång i veckan och snart får den där ungen faktiskt ta och komma ut! Känns som att man vill ta tag i liver efteråt nu.


Bebisens tillväxtkurva


BF-lista

När kommer bebis??

Andreas: 28/1
Lisa: 2/2
Emma N: 8/2
Kenny: 8/2
Micke: 9/2
Anki: 10/2
Pelle: 10/2
Maria: 11/2
Mange G: 12/2
Urban: 12/2
Johanna: 13/2
Maria E: 14/2
Anna L: 14/2
Frida: 15/2
Emma G: 16/2


Ny kamera

Casio EXILIM EX-H5 (svart)
Äntligen ny kamera =)

Namnlista

Igår kväll tog vi oss i kragen och satt och lusläste namnboken. Fick ihop en lista med 14 namn:

Alva
Alice
Alexandra
Ebba
Emma
Hanna
Ida
Julia
Klara
Moa
Saga
Sara
Sophie
Wilma

Sedan fick vi välja fyra namn var som vi ville ta bort, så där försvann sju namn. Gjorde sedan en topp tre lista och faktiskt så hade vi ett namn gemensamt, Andreas 1a val och mitt 2a val. Sååå, det verkar som att vi eventuellt faktiskt har bestämt namn! =)

Kommunikation?

Jag och Andreas har en förmåga av att prata med varandra men ha helt olika uppfattningar om vad som vi faktiskt har pratat om/bestämt. Har upptäckts flera gånger då jag tror att vi har bestämt något vi ska göra, men när det kommer till kritan så har vi (enligt Andreas) inte bestämt någonting. Igår satt vi och pratade om att vi behöver en ny digitalkamera, då vår är riktigt gammal och riktigt, riktigt dålig. Vore ju skönt att ha en ny till när bebis kommer så att man kan ta bra bilder. Tindra hade tidigare sagt att hon ville äta "kyckling som man kan dippa" (chicken nuggets på max/mcdonalds) så jag föreslog att vi skulle åka in på tisdag efter jobbet och kolla på kamera och sen äta där i krokarna. Behöver även köpa födelsedagspresent i närheten så då får vi det avklarat oxå.

Idag frågar Andreas vad det var vi skulle göra på tisdag. Svarar då att vi ska åka och köpa kamera. VA? Ska vi köpa ny kamera? Suuuuck!!

Extrakontroll MVC

Min barnmorska ville ha in mig på kontroll lite snabbt idag för att kolla att allt var bra i och med helgens roliga lilla händelse. Bebisens hjärtljud var stabilt så det var skönt, ännu skönare att jag ska göra ultraljud senare i veckan och få se henne oxå. Mitt blodtryck hade stigit lite till, låg på 145/85. Smygvägde mig lite oxå och har gått upp tre hekto till, men får väl se vad den visar på den "officiella" vägningen om en vecka. Skrev ner en sammanfattning om graviditeten oxå, var ju munter läsning, och lite tankar inför förlossningen. Kan sammanfattas med ingen smärtlindring och fort ut med moderkakan!

Anfall IGEN!?

I lördags firade vi som sagt de två födelsedagsbarnen här. På kvällen skulle jag iväg på födelsedagsfest och äntligen träffa massa kompisar från jobbet igen. Märkte när jag sminkade mig att jag var helt slut i kroppen och var tvungen att ta pauser för att ens orka sminka klart mig. Halvvägs färdig sätter jag mig för att vila i soffan och får jätteont i magen. Och ryggen. Och kan inte andas. Lägger mig ner på golvet för att få bort belastningen från ryggen (och blir lite smått förbannad inombords för att tårarna antagligen förstör sminkningen jag lyckats med dittills). Ingenting hjälper och jag börjar få panik. Bestämmer mig för att lägga mig i ett riktigt varmt bad, har hjälpt förut när jag överbelastat ryggen (vilket inte vore helt otippat med tanke på att jag hela dagen städat, bakat och passat upp på gäster). Kommer inte så långt innan fikat försvinner ner i toan. Badet hjälper inte och stackars Andreas får sitta med hinken bredvid badkaret för lunchen vill inte heller vara kvar... Som tur är så hade inte syrran och Kenny hunnit åka (sjuksyster + barnvakt!). 

Kändes precis som ett gallstensanfall och eftersom det inte går över springer syrran och hämtar en morfintablett. Hade jag inte opererats hade det varit dem jag skulle ha "levt på" vid ev anfall. Tar väl drygt 10-15 minuter så hjälper medicinen och smärtorna avtar, men ligger fortfarande kvar helt däckad i badet. Så istället för en trevlig kväll med massa kompisar blev det till att varva mellan att ligga däckad i soffan alternativt sängen, tål som sagt inte morfin speciellt bra. Halva gårdagen kände jag fortfarande av tabletten, som att vara bakfull och extremt trött. 

Har fått höra att man kan få kramp i gallgångarna, även efter att man opererat bort gallblåsan. Känns ju verkligen betryggande, kan jag fortfarande få anfall närsom? Kul om jag är och storhandlar själv på Maxi eller nått, eller med bebisen sen? Isf lär det ju vara något övergående, vad var annars meningen med att opereras och genomgå hela den skiten?  

Blommor

Andreas fick lite fina blommor i helgen =)



 

59-års kalas

Idag var det kalas igen. För Andreas som ju har fyllt 30 och för Kenny som fyllt 29. Inte konstigt att vågen inte står på min sida när det är kalas hela tiden. Fuskade lite idag med en del färdigköpt fika, får passa på när jag kan skylla på att jag inte orkar bara så mycket för att jag är gravid. Å andra sidan är det väl bara jag som bryr mig, men ändå... Blev kladdkakemuffins och mockarutor i alla fall, så jag låg inte helt på latsidan i alla fall. 


Mockarutor


Kladdkakemuffins med gräddgömma



 

Vecka 38

Vecka 38 idag och 20 dagar kvar! Mindre än tre veckor kvar alltså... Känns ändå jättelångt dit, men har så mycket inplanerat dessa veckor så vet egentligen inte om jag har tid att få bebis tidigare än så =) Men nu är bebisen färdig och ska bara tjocka på sig!

Omföderskor föder statistiskt sett barn nummer två två till tre dagar innan bebis nummer ett kom. Skulle isf betyda 14-15 februari nånstans. Det låter ju jättelångt bort, satsar nog hellre på 11e i så fall.. Enligt mensen har jag BF den 7 februari och med samma tänk ska bebis komma 10-11 februari i så fall, så 11e it is!!

Tacokväll

Blev tacos till kvällsmat, kanske inte helt orginellt en fredagkväll, men gott var det iaf!


Busfröken

Glad Tindra som mumsar singoallakakor:


Ännu mera shopping

Suck... det börjar bli dyrt att vara ledig... har alldeles för mycket tid att göra av med pengar på. Tröstar mig med att jag förmodligen inte kommer ha tid efter att bebisen har kommit, nästan så jag hoppas på det i alla fall. Befann mig på stan med Tindra och Erika idag för att köpa lite födelsedagspresenter, men det var ju inte det enda som följde med hem. Fyndade en del på Polarns rea (jeans för 80 spänn!) och hittade sen sötaste mjukisdjuret som jag var tvungen att köpa till bebisen. Fanns matchande skallra och snuttefilt oxå, så söta!


285 kr för ALLT =D


Sötaste giraffen




Matchande liten speldosa

Macarons

Stöter på macarons lite överallt just nu känns det som. De ser lite läskiga ut när det är så klara färger, men samtidigt blir jag riktigt sugen på att försöka baka sådana. Har förstått att de är riktigt svåra att få till och att det brukar ta ett par omgångar innan man brukar lyckas. Men skam den som ger sig antar jag... Blir nått att syssla med när jag börjat tröttna på att bara vara hemma ;)

   

Dagens lunch

I brist på fantasi blev det svamp- och räkomelett med äggnudlar till lunch.


Badhuset

Idag åkte jag och Tindra till badhuset. Hon har tjatat om det så länge så tänkte att det är väl lika bra att passa på när jag kan. Mysigt och kul var det, även om det blir lite smådrygt när fröken ska byta bassäng efter två minuter hela tiden. Det gick lite bättre i slutet i alla fall, då dröjde det lite längre innan vi skulle byta bassäng igen =) Badade i nästan två timmar och fröken hade nog badat längre än så om hon hade fått, men där hade jag fått nog!

Lite till barnen

Beställde lite från Lindex imorse. Till bebisen blev det:

 

Tindra fick lite muminkläder som precis kommit in, är svag för randigt om ni inte har märkt det ;P

  

Bilder från Lindex Shop Online


BM

Var hos barnmorskan idag för en vanlig kontroll. Hade gått upp två kilo igen, va fan! Ska det fortsätta i den här takten vill jag ha ut ungen nu annars kommer jag aldrig klara mitt mål. 12 kilo upp sammanlagt så det är ju inte så mycket, tröstar mig med det. Magen hade inte växt något sen sist så är fortfarande 33 centimeter. Jämförde lite med när jag var gravid med Tindra och då var magen 34 centimeter redan i vecka 34, mätte 37 som högst. Nu är den alltså 33 centimeter i vecka 36 (+3). Så min kurva störtdök och helt plötsligt är magen normalstor. Konstigt ändå att magen är mindre nu än den var med Tindra, har inte träffat på nån som tycker att magen ser mindre ut nu, inklusive mig själv, utan alla tycker att den är större och mer putig. Blodtrycket låg på 144/80 så blev godkänd där med.


Så trött,

så trött.. helt sjukt att man kan vara så trött egentligen. Sover ju hyfsat om nätterna (om man bortser från det eviga springandet till toan). Jag kommer ju inte få mer sömn framöver direkt och har verkligen ingen lust att gå runt så här trött om dagarna med en bebis OCH Tindra. Ska till barnmorskan idag så hoppas att det inte beror på järnvärdet för har ingen lust att börja med såna tabletter. Kanske är vädret som gör sitt: mulet, grått, blött och halt. Längtar efter sol och värme just nu, blekare människa än jag finns nog inte...

Äntligen Frida

Av diverse olika anledningar är det drygt ett år sen jag träffade Frida (om man bortser från miniträffen på sjukhuset som endast varade några sekunder). Fram tills idag! Spenderade en jättetrevlig förmiddag hemma hos henne i nya huset, där det förutom husesyn även bjöds på frukost värdig ett hotell. Supergott och trevligt. Åkte hemåt med en födelsedagspresent (nedan) och en påse kläder till barnen, en helt okey måndagsförmiddag alltså!


Blir ju perfekt när det ska detoxas efter bebis och innan sommar

Andreas 30 år

Idag blev Andreas inte gammal (hans ord), men han blev 30 =) Så har haft hans familj här i eftermiddag. Min familj kommer nästa helg, så det blir kalas då med. Och helgen efter det ska vi fira Tindra... Många kalas just nu, känns som att jag inte gör mycket annat än städar och bakar för tillfället. Idag bjöds det på:


Vit chokladtårta med hallon


Lite kakor


Ungherrar


Cupcakes med citronglasyr

Familjehelg

Känns som att det här har blivit en riktig familjehelg. Igår spenderade vi hela dagen med min familj och imorgon kommer Andreas familj och släkt hit. Idag skulle vi ta det lugnt hemma och fixa iordning allt inför imorgon. Istället kom Andreas syskon (och senare mamma) hit och vi satt och spelade spel hela eftermiddagen och beställde pizza till kvällsmat. Det är tur att helgen snart är slut så att jag får chans att vila lite snart igen =)

Vecka 37

Vecka 37 idag, nu börjar det likna nått! Är nu inne i sista månaden med över 90% av graviditeten avklarad! 27 dagar kvar (give or take). Lilla bebisen väger 2344 gram (men borde väga närmare 2800 gram istället). Jag mår hyfsat. Fogarna har av någon anledning börjat göra sig påminda, men det är oftast uthärdligt. De bråkar oftast när jag har varit igång för mycket eller suttit för länge (haha, snacka om balansgång) men i regel inte varje dag. Lite lagom svullen och alltid hungrig just nu, ser ju verkligen fram emot att väga mig nästa vecka. Men, INGET godis har det blivit på hela veckan.

Lite roligt var det inatt, eller, för min del mest smärtsamt. Vaknar mitt i natten av kramp i ena vaden och skriker rätt ut "AJ, AJ, AJ". Karln vaknar och det första han tänkte på var inte att det var på grund av att jag hade kramp som jag hade ont..

Examen

Igår tog min lillasyster Johanna äntligen sin sjuksköterskaexamen, efter tre års slit. På eftermiddagen åkte jag, Kenny och Tindra in till domkyrkan i Västerås för att titta på ceremonin. Tindra uppförde sig jättebra i kyrkan, hon väljer verkligen sina tillfällen att förvåna sin mamma! Efteråt åkte vi hem för att i princip byta kläder och väskor, Tindra för att sova hos farmor och jag för att tillsammans med resten av familjen bege mig till Köping och examensfest. Blev en sen kväll med massa mat och dryck och framför allt bowling. Vissa i sällskapet fick mersmak vilket resulterade i ytterligare en och en halv timme bowling utöver det som var planerat, men tror inte att någon hade något emot det. Man måste ju passa på när man väl har barnvakt oxå!



   

   

 

GRATTIS JOHANNA TILL EXAMEN OCH LYCKA TILL  MED DET NYA JOBBET!!

Bäddat sängen

Köpte spjälsängsskydd idag så har faktiskt bäddat iordning sängen =) Känns skönt, ett steg närmare att få hem en bebis. Typ... Men faktiskt, 29 dagar kvar nu så är ju mindre än en månad. Har tokmycket att göra hela nästa vecka så räknar med att den kommer gå snabbt.



Har även varit in till specen idag och gjort nytt TUL. Bebis har växt ungefär 100 gram i veckan sen sist istället för 250 gram, den lilla slöfocken. Väger nu 2344 gram istället för 2700 gram nånting. Tänk att bebisen egentligen ska väga lika mycket nu som Tindra gjorde när hon föddes. -14% så inte så mycket för lite i alla fall. Tillbaka om två veckor igen! Sen hoppas jag att jag inte hinner med nått mer, att hon faktiskt har hunnit komma innan dess.




Tindra när hon var nyfödd

Paj & kaka

Varit sugen på lax så gjorde en lax & broccolipaj till kvällsmat. Bara det att när vi väl sitter och ska äta så är jag inte sugen på det längre utan äter mest bröd och grönsaker. Pajen var god, men smakade ändå inte. Lyckat.





Gjorde även en morotskaka tidigare idag, skulle fått besök men blev uppskjutet till imorgon istället. Var "tvungen" att provsmaka en bit i alla fall =)




Fullt upp

Det är konstigt hur snabbt saker kan ändras. Från att inte ha nånting att göra ena dagen till att i princip ha fullt schema den andra. Som idag. Ska få besök i eftermiddag och skulle baka en kaka till dess. Det var det enda. Helt plötsligt har jag en tandläkartid klockan 9,10 på morgonen (de ringde klockan fyra igår så snabba puckar). Kvart i åtta ringer svärmor och behöver skjuts till jobbet klockan nio. Mitt i alla det ska Tindra lämnas på dagis klockan nio. Fullt upp, lite stressigt, men alla kommer i tid dit de ska. Inklusive jag till min tandläkartid. Gick dessvärre inte så bra att ligga där på rygg med fötterna i taket och huvudet i golvet (kanske inte riktigt, men nästan) så resten av förmiddagen ligger jag helt apatisk i sängen. Lunch och sen är det bara att börja baka kaka så det är klart innan Tindra ska hämtas och finfolket komma. Väntar även på att elektrikern ska ringa och säga när han kommer och fixar vår avfallskvarn och det vore väl inte helt otippat om det skulle råka bli idag??


Snart bebisklart

Snart är det färdigt för bebis här i huset. Räknar med att ha allt som behövs efter denna vecka. Fick hem badbaljan igår (tack Ullis) och köpte blöjor och nappar idag. Jag hoppas att jag inte har glömt nått viktigt, men det lär väl visa sig sen. Är ju fortfarande ett tag kvar, även om vissa inte riktigt verkar tro det (och nej, jag tänker fortfarande inte packa BB-väskan!).


Mininappar


Miniblöjor

Halvnyttiga veckan

Nu har jag och Andreas tröttnat på oss själva. Eller rättare sagt, att vi fått en vana av att köpa hem gott att äta och dricka (alltså godis och läsk) lite alltför ofta. Skyller på att det är för att Andreas varit ledig en hel del de senaste veckorna. Så denna vecka är det godis- och läskförbud som gäller. MEN, det kommer bli lite undantag, syrran tar examen med tillhörande fest på fredag och sen fyller Andreas 30 i helgen så då blir det kalas. Men utöver detta så är det nolltolerans! En annan går ju upp tillräckligt i vikt ändå, behöver inte hjälpa kilona alltför mycket på traven...

Skidpremiär

Tindra fick skidor i julklapp och igår det blev premiär! Hade lite tur med vädret, idag är det slask och tö samt att de har sandat gatan här utanför, så det var verkligen tur att det blev av igår!








Pjäxor storlek mini

Vecka 36

Vecka 36 idag, weee! 34 dagar kvar till BF!

Nu rekommenderas man att börja packa BB-väskan men det får nog vänta ett tag till. Blir nog ingen bebis här förrän ett par dagar efter BF och nånting måste man ju fördriva tiden med då oxå... Har ett TUL nästa vecka att se fram emot, samt ett gäng stödstrumpor till =(

Snygga jeans

Kollade lite på rean på Polarn o Pyret igår och hittade faktiskt en hel del fint. Blev inte så mycket inhandlat, på nått konstigt sätt blir det alltid så när Andreas är med. Köpte bland annat jeansen till bebisen, är ju så snygga! Båda på rea dessutom =)


Bus & kina

Andreas hade semester igår på klämdagen så vi åkte in till Västerås och Busborgen. Tindra började lite försiktigt men kom igång riktigt ordentligt så det slutade på vanligt sätt, med en unge som inte ville åka hem.













Efteråt åkte vi ner på stan och åt kinabuffen på Choys till lunch. Var riktigt gott! Tindra åt en hel tallrik full med mat och sa flera gånger att "det här var jättegott!" Så skönt när det fungerar att äta ute med henne och hennes i normalfall tvåsekunderstålamod. Kunde strosa lite på stan oxå och handla lite småsaker. Blev en tur till Erikslund för att köpa till födelsedagspresenter, bland annat till nästa helgs blivande 30-åring (!!). En stillastående bil, en stillastående lastbil och en polisbil med blåljusen på gjorde att det blev totalt trafikkaos men vid fem nån gång var vi äntligen hemma. Tog hårt, somnade halv nio!



Hos frisören idag

Var till frisören idag och fixade till håret. Var lite nervös, skulle nämligen till en för mig ny frisör i Köping. Men, vad gör man om det är där man får tag i en barnvakt. Tror det blev ganska bra, men är fortfarande väääldigt ovant =)

Städfacit

Facit för gårdagen:

* Tvätta sängkläder, dammsuga bäddmadrassen och sätta i nya sängkläder.
* Storstäda lilla toaletten, inklusive sortera och rensa alla skåp och hyllor.
* Storstäda tvättstugan: även skura tvättmaskinen, rensa och snygga till i städskåpet, vika allt i linneskåpet.
* Ta bort det sista från julen, speciellt julgranen.
* Lägga in det sista i nya byrån i sovrummet.

Ganska duktigt! Speciellt med tanke på att jag tvättade en till omgång kläder, fixade undan massa disk och plockade lite i sovrummet. Men, det straffade sig på kvällen. Kunde inte gå ordentligt och Andreas var tvungen att hjälpa mig in i duschen (nackdelen med att duscha i ett badkar). Men det var det värt!

Byråvägg

Så här blev det i sovrummet med nya byrån! Håller fortfarande på och flyttar om i lådorna, men det kaoset syns ju inte utifrån i alla fall ;P


Byrån längst till höger är den nya och MIN =)


Bra med smyckesträd, en anledning att köpa nya smycken..

Örhängen...

Rensade bland mina smycken och det blev tydligt ganska direkt: jag har verkligen haft en period i mitt liv då det var hängande örhängen som gällde. Matcha kläderna skulle de oxå göra så då var det nödvändigt med olika färger:


Ett urplock av min "fina" snart fd örhängessamling

STÄDA!!

Idag ska jag vara duktig och få en massa gjort här hemma. Sen får vi se hur länge jag orkar hålla på och hur länge Tindra tillåter mig att hålla på, men planen är följande:

* Tvätta sängkläder, dammsuga bäddmadrassen och sätta i nya sängkläder.
* Storstäda lilla toaletten, inklusive sortera och rensa alla skåp och hyllor.
* Storstäda tvättstugan: även skura tvättmaskinen, rensa och snygga till i städskåpet, vika allt i linneskåpet.
* Ta bort det sista från julen, speciellt julgranen.
* Lägga in det sista i nya byrån i sovrummet.


Dagens outfit!

Lekdags

Tindra blev överlycklig idag när hennes mamma berättade att hon skulle få leka med kompisar hela eftermiddagen. Hennes mamma var rätt glad över det oxå, möjlighet till lite vuxensnack tas ju tacksamt emot.


Hela ligistligan: Tindra, Wille och Nikita



Fröknarna bus


Lika glad Wille som vanligt

BM idag

BM-besök idag!

Vecka 34+2
Vikt: + 3kg
SF: 33 cm
HB: 126
Glukos: 5,5
BT: 115/75
Bebis: 150

Väntar hem första leveransen av stödstrumpor för nu är det en som har börjat samla vatten! Jippi, flodko nästan. Och japp, jag har en såååån bra dag idag!


Vecka 35

Vecka 35 nu då! Har idag 40 dagar kvar till bf och 85% av graviditeten är avklarad. Normal viktökning nu är ett halvt kilo i veckan, varav 300 gram läggs på barnet. Nu kan man börja samla på sig vätska ordentligt. Barnets naglar har nu vuxit ut och benmärgen har börjat producera röda blodkroppar.

Ska till barnmorskan imorgon och misstänker att jag har gått upp en hel del i vikt. Dels har det blivit mer mat än vanligt på grund av helgerna, dels har jag ju kunnat börja äta och haft en sväng med "graviditetshunger". Har även börjat dra på mig vätska, ringarna har åkt av och när vi skulle åka hem på nyårsafton gick dragkedjan på stövlarna bara upp till hälften av benen, trots att de gick upp hela vägen när vi åkte dit. Suck. Så imorgon ska Andreas ta med sig stödstrumpor hem till mig, jippi. Suck. Längtar just nu otroligt mycket till våren så att ungen är ute och jag kan promenera bort alla kilon plus en hel drös till. Orka göra saker (och få göra saker, får/kan ju knappt åka och handla mat själv som det är nu), inte vara trött hela tiden (även om sömnen kanske inte blir den bästa så har jag förhoppningsvis inte denna trötthet) och bara vara allmänt icke-gravid. Längtar.


Vecka 35

Nyårsafton

Vi firade av det gamla året ganska stillsamt. Gjorde iordning fläskfile med cantadousås (så gott!!) till lunch. På eftermiddagen åkte vi och tände ljus på Tindras farfars (och gammelfarfars) grav. Kvällen tillbringade vi hemma hos Daniel och Ullis, med glatt folk, lite spel, massa mat och en hel del dryck =) Drack jättegott alkoholfritt rosévin, tack Therese! Tindra höll låda till halv ett innan hon somnade i bilen på väg hem. Jag firade in det nya året sen med sovmorgon till halv tolv, skulle nog lätt kunna bli en vana just nu! (drömma går ju...)


Min favoriträtt, fläskfile gratinerad i cantadousås

RSS 2.0