Men ååååh!

Jag blir så irriterad!! Bara för att jag skulle tänka på saken innan jag beställde så hann den svarta adidasjackan sälja slut. Tänkte tanken igår, men tänkte sen att vad är oddsen? Förjävliga visade det sig. Finns vit oxå men vill ha svart eller någon färg. Nu vet jag inte hur jag ska göra så då hinner väl skorna sälja slut innan jag bestämt mig...

Kall promenad

Var ute och gick i kylan imorse, innan frukost! Kommer som sagt inte ut just nu under dagarna så passade på när Andreas ändå var hemma. Vet aldrig hur kvällarna ser ut så tog det säkra före det osäkra och gick på en gång. Har antagit en utmaning om att gå ner minst fyra kilo till den sista april och det borde inte vara helt omöjligt, har ju skött mig i hela TRE dagar nu ;P Måste även komma i en viss klänning till dopet...


Besök och presenter

Idag kom Viveca på besök innan jobbet. Riktigt skönt att få umgås lite, har känt mig lite isolerad här hemma med sjuklingen och bebisen. Fick lite presenter oxå =) Halsbandet har hon gjort själv.   
lillaverkstan.blogg.se

Moa fick oxå en present:


Fint!









Bilder från Ellos

I brist på annat att göra kollade jag runt på webshoppar och så klart hittade jag massa fint. Lade ovanstående i önskelistan, så att jag inte "tappar bort" dem...

App

Laddade hem en lite rolig (eller rolig och rolig...) app till telefonen igår, hette viktkoll =) perfekt för mig ju, skriver jag in vikten efter varje vägning så finns det sparat, jag glömmer ju alltid. Sen omvandlas det automatiskt till statistik och procentsatser och lite sånt. Borde ju fungera som morot alternativt piska för mig, beroende på hur det går!

Sjukstuga

Har en Tindra hemma från dagis idag med feber.. Hon hade 38,3 imorse efter alvedon. Vet inte vad hon hade inatt men då lär det ha varit mycket högre för då var hon riktigt varm. Vaknade jag vet inte hur många gånger och varje gång vaknade Moa. Snälla ungen, bara låg tyst och lugn i sängen. Matade henne vid dessa tillfällen men blev bara lite åt taget, jag var så trött så jag somnade hela tiden! Nu ligger hon och tar igen sig medan Tindra är lika pigg som vanligt. Jag, not so much! Håller fingrar och tår att hon somnar efter lunch så att jag oxå får lite sömn.


Tidig promenad

Var ute och gick innan frukost idag! Var lite orolig först att jag skulle svälta ihjäl på vägen med tanke på att jag är en riktig frukostmänniska, men jag var inte ens hungrig. Skulle inte gå så länge, men det var riktigt skönt att promenera alldeles själv och med musik i hörlurarna så blev i alla fall 50 minuter. Sen fick jag min frukost; fil med flingor. Inget annat som gäller just nu, ska inte äta bröd och yoghurt är det för mycket socker i så det försvinner med. Ska till BVC den igen den 6 april och har som mål att ha gått ner minst 1 kg tills dess. 

  

Lördagsfin


Premiärtur

Vi tog en tur till Andreas jobb så Tindra fick ta en premiärtur på cykeln. Hon var riktigt duktig, cyklade både dit och hem. Försökte med den större cykeln först, men ungen trampade bara bakåt och blev förbannad för att det inte gick, så fick bli trehjulingen igen. Synd bara att det är så mycket grus på gatorna, blir ju något tyngre att trampa då, men förhoppningsvis försvinner väl det snart.



Snön har verkligen försvunnit snabbt de senaste dagarna. Märks på baksidan, nu ser man mitt jordgubbsland (skulle vara smultron där oxå, men de plantorna levde inte länge...). I sommar ska jag plantera ännu fler jordgubbsplantor =)


God morgon

Inge dagis idag och det brukar betyda att jag får ligga kvar i sängen till runt halv nio i alla fall. Men inte idag, nej. Strax efter sju skulle jag gå upp så det kommer bli en lång dag det här. Inga planer what so ever och en unge som behöver stimulans till tusan. Undrar hur tidigt jag kommer däcka i soffan ikväll..

Projekt: kök

Har denna vecka haft ett litet projekt, nämligen att mitt kök ska bli rent. Och då menar jag RENT. Har gjort en lista som ska bockas av punkt för punkt och då ingår allt, från att göra rent ugnen till att putsa fönster och torka av golvlisterna. Tretton punkter varav jag hann fixa fyra. Och en halv. Haha, går inte snabbt det här. Så det är vad jag har pysslat med idag. Ikväll tar jag med småflickorna hem till mina föräldrar så att karln får kolla på hockey i lite lugn och ro.

Googlade kök för att hitta nån rolig bild men kom bara upp massa sjukt snygga nyrenoverade kök. Så nu blev jag lite deprimerad istället. Googlade smutsiga kök så nu är jag lite äcklad oxå. Deprimerad och äcklad alltså. Det är väl bara att gå och byta en bajsblöja då, när man ändå är på det humöret menar jag (och nej, ska inte googla på bajsblöja, även om tanken uppenbarligen slog mig!).


Gigantiska fötter

Sitter och funderar på att beställa vårskor till mig. Tänkte vara duktig och faktiskt mäta mina fötter så att det blir rätt med storleken. Sagt och gjort, men när jag tittar i tabellen så ska jag ha storlek 44. Ehm, okey. För det första, jag vet att jag har stora fötter, men det där är ju bara löjligt. För det andra, jag vet att fötter kan växa på grund av hormoner när man är gravid, men återigen, det där är ju bara löjligt. Ska mäta på nytt och sen är det väl bara att chansa, som vanligt.

Lite smått och gott

blev det idag i alla fall.. Shoppinghumöret försvann ganska snabbt efter en irriterande sak som hände, men fick med mig det viktigaste hem i alla fall: stövlar till Tindra och mössa till Moa. Blev lite porslin oxå i favoritfärgen grönt =)







Det som räddade dagen var nog salladen jag åt till lunch. Köpte med hem från Vivaldi.




Kommer inte på en bra rubrik...

Tisdag idag! Blir en tur in till Västerås för att strosa lite på centrum med Moa. Måste reklamera en body, handla två födelsedagspresenter, köpa en mössa till Moa och förhoppningsvis hitta nånting snyggt till mig. Ska ju på fest två helger i rad så det behövs (om jag hittar nått jag kommer i vill säga, men det visar sig...).


Ny bloggdesign?

Funderar på att byta bloggdesign... Har hittat en färdig som jag tror att jag gillar, men samtidigt är jag lite rädd för att byta. Den här designen har jag gjort själv, och med tanke på hur dålig jag är på allt som har med datorer att göra, är det ganska stort för mig (även om designen inte direkt är nån avancerad). Vill inte förstöra allt och så måste jag börja om igen om jag ångrar mig. What to do??

Pappersmåndag

Tur att det är grått ute, det passar mitt humör just nu. Måste nämligen ägna denna måndagsförmiddag åt pappersarbete... Försäkringskassan, CSN, AFA, Patientförsäkringen, Folksam... Var tvungen att skriva en lista på allt så att jag inte skulle glömma bort något... Bara att hoppas att Moa bestämmer sig för att sova i typ två timmar nu, så jag hinner med allt!


                                           

Mål uppnått

Fem dagar denna vecka skulle jag ut och gå och det har jag gjort! Sex gånger om man räknar med minipromenaden igår, men den var verkligen mini så det gör jag inte. Satte mig på baksidan efter promenaden, lyssnade på musik i hörlurarna och bara njöt av solen mot ansiktet. Solterapi =)


Min utsikt på baksidan (om jag hade haft ögonen öppna vill säga...)

Regnrustad

Tindra provar nya regnkläderna jag fyndade på Lindex. 25% rabatt på jackan och 50% rabatt på byxorna. Ibland har jag flyt!


Eftermiddagsbesök

Lisa med familj var som sagt på besök i eftermiddags =) Som vanligt blev det livat när Viggo och Tindra leker (eller... springer runt kanske ligger närmare sanningen) och det var en väldigt trött Tindra som ville sova tidigt.


Lisa med en nyvaken Moa

Med sig hade de present till Moa oxå, tack så mycket!


Väntans tider...

Sitter och väntar på att sötaste Lisa ska komma förbi med familjen. Dagen till ära blir det nybakade kanelbullar, direkt från Willys frysdisk =) Har jag nämnt hur lite tid man har som tvåbarnsförälder?

Äntligen sol!

Även om det blev en fejkad sådan ;P Tog mig iväg till solariumet imorse, äntligen! Efter en lång höst/vinter/graviditet utan nå direkt sol så var min hudfärg nånstans mellan grå och grisrosa... ungefär... Måste täcka över ärret på magen så kommer få en fin vit rand där, men det överlever jag. Vet inte när jag kan börja sola hela magen, lär jag ju ta reda på... Solen har kommit tillbaka ute oxå, så blir nog en promenad efter lunch =)

Svartvitt







Paket

Hämtade ut paketet jag beställde i tisdags (?). Två dagars leveranstid, alldeles lagom =)


Svarta twillbyxor och beiga chinos


Presentkort

Idag är det som sagt första dagen som Andreas jobbar sen Moa föddes. När han kom hem för att äta lunch så hade han med sig ett presentkort på Strands som kollegorna samlat ihop till. Lycka =) Vilken tur att jag tänkte försöka åka ner på stan på måndag, så att det inte hinner bli gammalt ;P

Mammaledig igen

Så var man åter mammaledig, igår var min sista dag som sjukskriven. Var därför tvungen att gå upp redan klockan sju, istället för att ligga och dra mig i sängen med Moa till halv nio. Men storasyster skulle vara på dagis klockan nio så det var bara att masa sig upp. Blev inte så stressigt som jag trodde, vi hade till och med tid över och kom till dagis lite tidigt. Trots att grushögarna gjorde allt de kunde för att göra allt så tungt som möjligt, med Moa i vagnen och Tindra på ståbrädan.

Moa ligger fortfarande och sover i vagnen så jag har hunnit både duscha och äta mellanmål (jordgubbskräm som vanligt, varför är denna sockerbomb typ det enda jag är sugen på att äta!?) efter promenaden. Så vad ska jag göra nu? Sova (vilket jag borde för min skull), städa (never ending story, att en treåring kan stöka ner så mycket så snabbt) eller slösa bort mesta av tiden framför datorn?

BTW, kan snön bara ta och försvinna snart? Vill se min gräsmatta igen...

Lådrensning

Rensade lite i Tindras byrå och tog bort de kläder hon växt ur. Helt plötsligt finns det knappt några byxor, t-shirts eller tjocktröjor kvar. Märks att det blivit Moa som fått massa på senaste tiden, hon som egentligen inte behöver ha nå mer kläder. Skickade iväg en beställning till Polarn nyss, på två byxor och tre t-shirts, så det fylls på lite. Synd att inte barnbidraget är på 3000 kr per barn, det hade inte varit helt fel...

Powerwalk

Gick en rask promenad idag i 45 minuter. Fatta hur länge sen det var jag fick så mycket motion. Helt slut men så lycklig när jag var klar. Konditionen är verkligen nere på noll efter den här vinter så har satt som mål att minst fem dagar ska jag ut och promenera. Tre dagar blir det ju fram och tillbaka till dagis två gånger så det känns som ett ganska lätt mål att nå. Så länge det inte börjar snöa eller regna vill säga... Vågen har inte riktigt varit min vän de senaste veckorna så måste ut. Så fort amningen kom igång kom hungern oxå och jag åt typ varannan timme och var ändå konstant hungrig. Nu har det lugnat sig plus att jag dragit ner på snask och börjat promenera. 15 kilo SKA bort innan året är slut!


Rätt till skadestånd?

Sitter och skriver på min redogörelse för vad som hände under operationerna som ska skickas in till patientförsäkringen för att se om jag har rätt att få skadestånd. Tror inte att det blir nått eftersom man inte har rätt till det om läkarna inte hade kunnat förutse komplikationen, men samtidigt känns det fel med tanke på allt jag gått igenom. Skulle kännas som att jag fick lite plåster på såren i alla fall. Kostar ju inget att försöka.

Var till distriktssköterskan idag igen och plåstrade om magen. Är så kul att betala femtio kronor två gånger i veckan för att få ett plåster bytt. Väntar på att få en återbesökstid till lasarettet snart, lite spännande att se vad de säger om snittet och allt det som hände nu i efterhand.

Är våren på väg?

Känns om att det börjar närma sig vår. Plusgrader flera dagar i rad och till och med ganska mycket sol! Längtar verkligen till att all snö är borta. Har gått på promenader i solen de senaste dagarna och det är så skönt! Har inte hittat nå direkta vårtecken, förutom alla vattenpölar och grushögar, men inomhus fanns det vårtecken i form av tulpaner i alla fall...


Fredagkväll

Blev återigen en lugn fredag. Bror kom över och underhöll Tindra en del, vi passade på att bada Moa.



Till kvällsmat blev det bakad potatis. Mixtrade ihop en egen räkröra av vad som fanns i kylskåpet, men det blev faktiskt ganska lyckat! Har av någon anledning jättesvårt att komma på maträtter att laga om dagarna. Vill helst att det ska gå snabbt som sjutton att tillaga, men ändå vara riktigt gott. Är liksom inte sugen på något, bara extremt hungrig hela tiden. Slutar jämt med att jag står jättehungrig framför kylskåpet och suckar för att inget är tillräckligt gott eller går tillräckligt snabbt att laga. Igår resulterade det i att jag åt två kokta ägg till lunch, lyckat va!?


Ståbrädan

Fyndade en ståbräda på blocket. De är ju snuskigt dyra att köpa nya, så är riktigt nöjd med denna. Fick ge 300 kronor och den ser knappt använd ut, bara hjulen som har slitits lite. Igår var det i alla fall dags för premiär!


Surt sa Tindra

När Tindras moster var här i veckan så fuskade vi som sagt med lite godis... Tindra råkade ta en som var lite sur...








Syskonmys






Tindra hos frisören

När jag var inlagd tog farmor med sig Tindra till frisören för första gången:

 

Sleepover

Har haft syster på långbesök här. Hon kom i tisdags och stannade ändå till onsdag kväll. På tisdag hade vi lite fest, enligt Tindra, med tacos och lite (mycket) godis. Men fest och fest, Tindra gav upp tidigt och Johanna somnade i soffan, så blev jag och Andreas som höll igång festen framför TV:n. =) På onsdagen tog vi en tur till Nisses (så nu klarar jag mig i ett par år igen, verkligen inte min affär) och sen åt vi lunch på Max (det gillar jag däremot...)

Väldigt bekvämt med en egen sjuk syster (haha). Har lite problem med snittet som inte riktigt vill läka ihop överallt så då får hon plåstra om mig.. Måste tillbaka till distrikssköterskan imorgon igen (var där i måndags oxå) och lägga om det så att det är fixat innan helgen. Frikort here I come!


Syster

BVC tre veckor

Var på BVC igår med Moa:

Vikt: 4060 gram
Längd: 53,5 cm
Huvud: 36 cm


Stor, men ändå så liten...

Lite bilder

Lägger ut lite bilder på Moa, som faktiskt har hunnit bli hela tre veckor idag! Det syns att hon växer, vissa plagg i 50 sitter alldeles perfekt just nu, var inte så länge sen som de var alldeles för stora...







 

Tack FK!

För att ni faktiskt var hyfsat snabba på att betala ut pengar! Nu är det bara Andreas kvar då som väntar på pengar, så snälla, överraska oss igen!

Sol =)

Verkar bli sol idag igen, härligt! Ska ut på en promenad idag igen, får se om jag orkar gå lite längre idag. Igår gick jag dels runt kvarteret men även och handlade med barnvagnen. Haha, inte långt alls men ändå ordentliga framsteg för mig. Måste dock gå riktigt lugnt, mitt snitt håller nämligen på att spricka upp. Trevligt, jag vet. Ska till läkaren i eftermiddag och kolla upp det så ska väl egentligen hålla mig lugn så att det inte förvärras, men en promenad borde inte vara nån fara. Hoppas. Vill bara bli frisk. NU!

Klädproblem

Stod lääänge framför garderoben imorse innan vi skulle iväg en sväng. Mina mammakläder hänger på mig, men mina vanliga kläder kommer jag inte i. Vad göra? Blir ju till att ta mammakläderna, kul när de bara hänger. Har enligt min våg gått ner alla kilon nu (men jag räknar egentligen på vågen som finns på mvc) så verkar ha ändrat kroppsform lite. Jaja, bara jag blir frisk och det blir varmare ute så ska det jobbas bort massor med kilon. Sen ska jag handla kläder! Min garderob ser ganska sorglig ut för tillfället. Såg i torsdags att de börjat få in bikinis i affärerna nu. Behöver verkligen en (minst) ny, men hur lätt är det att köpa när det är omöjligt att veta vilken storlek jag kommer ha i sommar...

Västeråsshopping

Idag var jag, Andreas och Moa nere på stan när Tindra var på dagis. Tanken var att jag skulle köpa amningskläder och amningsbh. Gick ju sådär. Handlade lite, men blev inte riktigt det vi hade tänkt oss. Blev billigt i alla fall:

* Amningsblus på H&M, betalade 49 kr istället för 199.
* T-shirt till Tindra och luvtröja till Moa på Polarn o. Pyret, betalade 202 kr istället för 500 kr.
* Regnjacka till Tindra från Lindex, betalade 174 kr istället för 249.

Så 425 kr istället för 948 kr känns ganska bra =) Men, måste fortfarande hitta kläder till mig. Med tanke på hur jag mått efter den här turen kommer det nog dröja innan jag vågar mig ut på en shoppingtur igen. Andreas påminde mig så fint om vad sköterskorna sagt på lasarettet: "Det tar månader att bygga upp en muskel, men bara minuter att förstöra den". Muntert.

Velour

I brist på annat att göra så spenderade jag en hel kväll på sjukhuset med att beställa kläder från Lindex Shop Online. Låter som att jag beställde massor, men det gjorde jag inte. Snarare så att det tar lite längre tid att beställa från en telefon. Blev bara Moa som fick kläder, allt i velour:

  
 

BVC

Igår var vi iväg till BVC för att mäta och väga Moa:

Vikt: 3620 gram (ca 3200)
Längd: 52 cm (49 cm)
Huvud: 35,5 cm (35 cm)

Blev lite mamma-vård oxå. Vägde mig och har bara 1,5 kg kvar av graviditetsvikten, trots att jag ätit godis precis varje dag denna vecka. Nämnde för BVC-sköterskan att jag fått ont i lungan och då ville hon direkt att en doktor skulle lyssna på lungorna. Lät bra och troligen är det lite vätska som kommit tillbaka. Borde försvinna av sig själv så hoppas verkligen att det gör det snart! Hon tittade även på såret på magen och tyckte att det såg så bra ut att hon tog bort stygnen, så att jag skulle slippa komma tillbaka på fredag. Har tejp på nu som jag måste ta bort idag, men ärligt talat vågar jag inte! Vill inte se hur det ser ut plus att jag är rädd att det ska ha blivit inflammerat sen igår. Risken är liten för det, jag vet, men ändå. Ska dra ut på det lite till i alla fall. Det är skönt att bli av med stygnen iaf, även om det är lätt att fastna i tanken att inget håller ihop snittet längre, tänk om det går upp vid en nysning eller nått..

RSS 2.0