Apsöta




Hur söta är inte dessa?


Måndagens facit

Hann med en hel del av dagens "to do" - saker, men är bra många fler saker som inte blev gjorda. Bara att fortsätta bocka av listan imorgon förhoppningsvis. Blev en spontan playdate på eftermiddagen idag, Tindra och Jonis bestämde att de skulle leka efter dagis, så det var bara för mig och Carro att gilla läget :) Men trevligt var det! Hann även med att köra en timmes aerobics ikväll, är ju inne på sista träningsveckan innan sommaruppehållet så gäller att passa på! Imorgon är det viktigast att handlingen blir av, att jag får iväg en viss beställning och att rundturen av Källmoragården blir av!


Bus-Moa


Det hemliga projektet

Har ett "projekt" som ska hända någon gång under sommaren. Bara ett fåtal väl utvalda personer vet vad det handlar om och när detta blir. Har nu fått ihop de sista pengarna som krävs, så nästa vecka blir det till att handla lite till projektet. Längtar!

Dopveckan

Jag har så fruktansvärt mycket att göra denna vecka, så jag vet inte ens var jag ska börja. Så min taktik är att ignorera det lite fint och blogga istället, så skjuter vi lite till på stressen. Men en handlingslista måste skrivas idag och sen ska jag nog fixa "fikakorten" idag. Sen måste jag vika massa tvätt och ska laga en stor köttgryta så att vi har mat för ett par dagar :)

Mors dag cupcakes

Lovade mamma att ta med nå fika när vi skulle dit idag för att fira mors dag, så det blev några vanliga morotskakacupcakes. Nästa helg är det dags för dop, så kommer bli en hel del bakande nästa vecka :)










Jag kunde inte låta bli att köpa dessa :)


Buzy life

Händer mycket i Moas liv just nu. Var ju inte så länge sedan hon upptäckte sina händer och hon har varit fullt sysselsatt med att försöka luska ut vad de ska vara bra för. Häromdagen blev det fötternas tur och nu var det ännu mera att undersöka. Allt luskande har dock fått stå lite åt sidan eftersom hon lärt sig något nytt: att vända sig från rygg till mage. Om och om igen. Problemet är bara att hon orkar ju inte ligga alltför länge på mage, men kan inte heller vända sig tillbaka... Så det blir lite ilskna läten innan mamma (dvs jag ;P) kan ta mig dit och vända på henne. Sådär håller hon på tills jag tröttnar och sätter henne i babysittern istället!

 
 

Från fotskådning till nackträning

Gubb-bakning



Tänkte skriva "gubbak" som rubrik, men misstänkte att det kunde bli lite vilseledande ;P Gårdagseftermiddagen var vi ju hos Lisa och då fick barnen baka gubbar! Lisa var även snäll och bakade en LCHF-kladdkaka så att jag oxå fick fika lite och inte bara titta på. Kändes riktigt lyxigt =)


Fullt upp

Denna dagen har varit en sån där dag då det händer saker hela tiden, och det i ett galet tempo. Förmiddagen ägnades åt städning, fick något ryck och slängde ut alla mattor och dammsög, skurade och höll på. Sen var det lunch och direkt efteråt hade Tindra tid hos frisören (så söt när hon satt i stolen <3). Eftermiddagen spenderade vi hemma hos Lisa, kom hem klockan kvart i fem och klockan fem var vi på väg in till stan mot Stefan och Johanna. Kom inte hem förrän efter tio nån gång! Får se om resten av helgen fortsätter likadant, imorgon fyller svärmor år och på söndag är det ju mors dag.

Fin i håret

Jag och Moa åkte in till Västerås imorse eftersom jag hade bokat tid hos frisören. Blev en ny frisör, eftersom min "gamla" tydligen har sålt salongen. Men jag blev så nöjd! Hon klippte verkligen så som jag vill ha det och istället för att platta håret efteråt som "alla" gör så fönade hon och arbetade upp volym a la Eva Longoria. Riktigt snyggt, synd bara att jag nog varken kommer ha tid eller ork att föna håret 30 minuter varje morgon innan dagis ;P

Moa 3 1/2 månad

BVC idag igen. Moa väger nu 5650 gram, så hon har bara gått upp 150 gram sen sist och kurvan planar lite till. Längden hade knappt ökat heller, under en centimeter. Nästa tid är om två veckor, hoppas hon har växt till sig då!

Chocolate Chip Cookies

Jag och Moa bakade kakor imorse. Eller Moa, förresten... Hon hjälpte inte till så mycket utan snarare tvärtom, bara distraherade mig när hon satt i sin stol och pratade och flaxade med armar och ben =) Blev två plåtar med kakor i alla fall, så nu har vi fika till veckans playdates!






Insåg idag att jag behöver ha fler kakburkar. Om det är nån som vet var
man kan köpa snygga sådana (helst rektangulära), do tell!


Hyllorna i köket är uppe!





Det tog ett tag, men nu äntligen sitter de uppe! Nu kommer dock nästa problem, vad ska jag ha på dem?


Me and Moa


Inte det lättaste att ta kort på sig själv med en liten Moa i famnen!


Gårdagens shopping

Blev inte mycket tid att gå på stan för igår, kom iväg lite sent och maten dröjde en del. Hann med det viktigaste i alla fall så kom hem med det jag ville! Jag fick dessutom två par strumpor, men de får ni inte se =)


Till Tindra


Tindra fick jeansshorts


T-shirts och solhatt till Moa


Moa fick lite småblommigt


Egentid

Imorgon har vi barnvakt! Blir första gången som Moa varken är med sin mamma eller pappa. Känns lite läskigt, men det ska nog gå bra! Vi tänkte ta en tur in till Västerås och shoppa, äta mat och gå på bio, nya Pirates-filmen. Låter som en riktig myskväll, men förälder som man är så åker vi in på förmiddagen, äter lunch på stan, går på bio på eftermiddagen och passar på att storhandla på vägen hem! Haha, ska inte klaga, ska bli kul att få umgås lite själva.


Chokladcupcakes med godisglasyr


Väntan....

Sitter och väntar just nu.. väntar på att Tindra ska ha vilat klart, på att Moa ska vakna och vilja äta, på att muffinsen ska svalna så att jag får garnera dem, på att få reda om Caroline & Jonathan har magsjuka, på om Lisa med barn kommer och följer med till lekparken, på posten (som kommer nu, ser jag genom fönstret), på att min chef ska svara i telefon... Med min tur så händer väl allt på samma gång! 

Sommarshopping

Slängde iväg en beställning på lite sommarkläder till barnen nyss. Hittade inte allt de behöver, men kunde fylla på lite i lådorna i alla fall =) Tipsar om att Lindex har fri frakt just, vilket tillsammans med lite andra koder gav mig över 400 kronor i rabatt! (Är nån intresserad av koderna så kommentera, så fixar jag det).

Moa får:

  

Tindra får bland annat:

  

Saknar fortfarande lite t-shirtar, tunikor, badkläder och leggings till Moa. Tindra behöver shorts, linnen, byxor och nån luvtröja. Men har 10%rabatt  på Polarn på ett helt köp och 20% på H&M på ett helt köp, så misstänker att det snart kommer lösa sig =)


Inspiration

Hur gott ser inte det här ut?


Invigning och invägning

Invigde mina nya skor imorse. Fick nya av Andreas i alla fall, eftersom de jag har är ganska stora och klumpiga och framförallt VARMA. Tror dessa skor är de skönaste skor jag någonsin haft! Inte blev det sämre när jag gick förbi mödravårdcentralen och vägde mig: -0,8kg sen i fredags! Har alltså gått ner över ett kilo på en vecka, sen jag började med lchf =)


Sommarmellanmål


Jordgubbar med vispad grädde


Dags för ny väska?



Båda från Accent


Lördag

Moa är tre månader idag! Tiden går så grymt fort, snart är det väl dags för mig att börja jobba igen...


Bild från lekparksbesök i veckan, Moa tyckte det var såååå kul.. Snark!

Nu på eftermiddagen kommer brorsan hit och sen Daniel, Ullis och Felix så ska vi spela lite spel och senre ikväll grilla. Alldeles lagom ansträngande dag.


LCHF

Har nu lagt om kosten (igen, jag vet...) Men skiljer inte så mycket från hur jag körde tidigare, förutom att jag äter mer fett nu och är ännu striktare med kolhydrater. LCHF = Low Carb High Fat. Hittills har det gått mycket bra, maten smakar ju bättre så blir inte samma sug efter att fuska med sötsaker. Hur kan man bli det när man kan äta hallon med vispad grädde till mellanmål liksom? Problemet är ju att jag ammar och det kan påverkas av att jag inte äter kolhydrater så fuskar lite ibland. Men inte direkt så att jag äter en smörgås utan att det kanske blir lite ananas (16% kolhydrater, 5% är tillåtet). Får väl se hur det går! Har gått ner ett kilo senaste veckan, varav jag kört detta i tre dagar.

Har även köpt ett kort som gör att jag får gå på hur många klasser (step up, aerobics etc) under en sexveckorsperiod. Så nu kör jag och Elly så att fettet dallrar (iaf på mig) närmaste månaden. Behöver jag tillägga att hela min kropp just nu består av 95% mjölksyra?). I torsdags blev det step up, imorse blev det crossfit och på måndag blir det aerobics med cirkelträning.


Vinn 40 par skor!

Är med i en tävling om att vinna 40 par skor från brandos.se. Gör jag det så lovar jag att hålla med Andreas när han säger att jag har tillräckligt många skor! Tävlingen hittar du HÄR.

BVC och vaccination

Snart blir lillgumman tre månader så idag var det dags för vanlig vägning/mätning på BVC och dessutom vaccination. Åh vad hon skrek! Helt panikslagen och bara skrek och skrek. Hon som annars knappt ger ett pip ifrån sig kunde verkligen inte sluta skrika. Till slut däckade hon vid bröstet och har nu sovit i över två timmar. Jag hoppas att hon inte har nå ont när hon vaknar, men köpte hem alvedon utifall att. Vägning/mätning gick bra iaf!

Vikt: 5500 gram
Längd: 59.5 cm

Viktmässigt skiljer det bara 10 gram om man jämför med Tindra och Tindra är den som var tyngst! Tindra var även 2.5 cm längre.


Moa som försöker stirra ut fjärilen


Kläder och dregglisar

Finns inget som muntrar upp vardagen mer än att få paket i posten =) Och det säger jag INNAN jag provat kläderna, kanske inte är lika glad efteråt... Men kläder till mamma och dregglisar till Moa var det som kom idag.



Soliga dagar

Försöker att inte göra nått vettigt alls nu när det är så fint väder =) Bara passa på att vara ute i sköna solen. Har gjort iordning en liten hörna som vi ligger i om dagarna, Moa i den skuggiga delen och jag i den soliga. Tindra hon springer mest omkring. Idag tog jag ut badbaljan så att båda flickorna fick bada i turordning. Moa verkade tycka att det var skönt att få svalka av sig, låg och pratade massor både i badet och i handduken. Tog tydligen på krafterna oxå, hon däckade helt efteråt!


Söndag

Blev en hemmadag idag. Skönt, jag gillar dem =) Städade huset på förmiddagen och fixade lite mer på uteplatsen på eftermiddagen. Längtar verkligen till nästa sommar när vi ska bygga trädäck där, det kommer bli så snyggt! Daniel, Ullis & Felix kom förbi en sväng så slängde ihop en kladdkaka som vi åt ute i solen. Ska bli vamt hela veckan säger "dem" så jag håller tummarna för det, dags att bättra på den obefintliga brännan lite =)

 

Superwomanwannabe

Moa har en ny pose. Antingen ligger hon och inbillar sig att hon är superwoman, eller så har hon hittat sin hand och kör någon slags utstirrningslek, vem som ger sig först.

 

Familjedag på Åsby

Idag var det familjedag på Åsby: minizoot öppnade, de bjöd barnen på glass, traktoråktur, ponnyridning och sånt.. Vi åkte dit och brorsan mötte upp. Tror Tindra tyckte det var kul, hon sprang runt och klappade kaninerna och vågade sig faktikst på att rida på en ponny. Nog för att hon såg totalt vettskrämd ut under tiden, men hon gjorde det och var nog nöjd efteråt!

 
 

Öppna med Lisa och barnen

Tindra ville till öppa förskolan idag istället för Busborgen som jag lobbade lite för. Men skönt att slippa åka in till Västerås och när dessutom Lisa ville komma dit med barnen så blev det ännu bättre!


   




















   


Golvbrunn

Tittade runt på lite bloggar och hittade en lite häftig golvbrunn från Blücher. Nån gång, när jag flyttat till Huset med stort H...


Funderingar kring barnrummen

Blev till att spendera min lugna fredag framför datorn. Men lika bra det, annars har jag karln hängandes över axeln suckandes att vi inte ska köpa det och det alternativt att vi ska inte renovera det. Och vi vet väl alla hur det brukar sluta? ;P Så har hunnit med att kolla runt en hel del! Har beställt dregglisar från dregglis.se, kikat massa tapeter och inredningsinspiration.

Vill "uppdatera" Tindras rum lite, dels så att det passar hennes ålder bättre och dels så att det ser mindre stökigt ut. Hon har alldeles för mycket saker på liten yta så ska väl försöka klura ut nånting. Nya gardiner behövs, har hittat ett tyg på Village, vitt med rosa apor, som jag funderar på att sy en kappa av. Vill även ha nya tavlor dit in, hon är så intresserad och duktig på att räkna så vill ha alfabets- och siffertavlor in till henne. De jag vill ha hittar jag inte nånstans, men funderar på dessa från forgeorge.com



Måste börja fixa iordning Moas rum snart oxå, hon är ju redan tre månader! Inte många månader kvar tills hon ska få flytta in i eget rum. Det svåra är att jag inte alls vet hur jag vill ha det i rummet, förutom att jag har tänkt satsa lite mer på färger. Har iaf bestämt att det blir två eller tre av dessa tavlor från Camilla Lundsten:

  
 

Ska även ha tre vägghyllor direkt till höger om dörren, hyllan Flower från Mio i rosa, grönt och ljusgrönt.


Lugnt i huset

Båda barnen somnade runt halv åtta (helt sjukt egentligen, kan en tremånaders ha dygnsrytm redan??) och karln är och tittar på hockey med grabbarna. Helt lugnt och tyst i huset och jag kan göra vad jag vill =) Vad jag vill består idag av att titta på TV, men att göra det i lugn och ro och helt själv, känns riktigt skönt!

Eftermiddagsbus

Tindra hade besök idag av Nikita och Wille och jag fick besök av mamma Viveca. Tänk att våra "små" är tre år redan! Känns inte som att det var så länge sen vi satt i mammagruppen och egentligen inte hade en aning om vad vi gav oss in på!


Minimuffins

Blir minimuffins till dopet! Blev riktigt söta tycker jag =) Gjorde chokladmuffins och hallonmuffins, men vet inte om det blir just de sorterna sen. När jag bakar cupcakes bakar jag alltid efter Leila Lindholms recept, men när jag gör vanliga muffins så har jag ett recept från min mammas kokbok, som är så gammal att omslaget ramlat bort så jag inte ens vet vad den heter, som jag tycker är bättre. Det receptet finns efter bilderna på de lyckade chokladmuffinsarna och de mindre lyckade hallonmuffinsarna!

 




Muffins (alternativt sockerkaka)

150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Rör socker och ägg poröst och ha sedan i smöret. Blanda ner övriga ingredienser. Fyll muffinsformarna alternativt den smorda sockerkaksformen och grädda enligt nedan.

Sockerkakan gräddas i 175 grader i cirka 40 minuter i nedre delen av ugnen.

Muffins gräddas i 225 grader i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.


Dagens lärdomar

1. Det är dyrt att ha bil.
2. Det är extremt dyrt att ha bil.
3. Leila Lindholms recept på hallonfrosting är riktigt värdelöst.
4. Även fula muffins kan smaka gott.
5. Att en Iphone är tåligare än den ser ut (och fråga inte hur jag vet det...)

Nya muffinsformarna

Fick mitt paket med nya formar igår och blev lite besviken. Färgerna stämde inte så jättebra överens alla gånger. De jag trodde var vita formar var ljusblå och de rosa var istället ljuslila. Så kan det gå! Får väl bli pastelligt tema på dopet istället, är väl bara jag som bryr mig ändå, brukar vara så ;P


3 maj och det snöar!

Snö och iskallt ute. Det i kombination med att jag har skavsår på ena hälen så att jag knappt kan gå gjorde att det blev bilen till dagis imorse. Och antagligen i eftermiddag. Kommer inte komma ut på nå promenader så länge jag knappt kan gå. Blir till att spendera dagen på samma sätt som igår: i soffan nerbäddad med Moa och titta på första säsongen av Vampire Diaries på box. Inte särskilt kaloriförbrännande, men riktigt skönt =)

Vikt

-0,2kg imorse. Går ju neråt i alla fall.

Dopförberedelser

Bara drygt en månad kvar till dopet, dags att sätta fart! Moa måste prova dopklänningen, hoppas att hon kan ha den. Såg Kappahls dopklänning i deras vintageserie igår och den var ruskigt fin. Har Moa växt ur den vi har så blir det den istället! Tänkte att det skulle vara rosa-vitt tema så har funderat över vad som ska bakas i flera dagar nu. Ska fundera lite till =) Beställde lite muffinsformar från kakburken.se i alla fall, så nått har jag gjort =)

Tre M

Mamma, motion, motivation. Har varit lite sisådär med motivationen den här veckan, men har ändå tagit mig ut och gått samt tränat lite styrka efteråt och har skött maten. Bara så tråkigt när man inte känner sig sugen på att träna... Oftast känns det bättre på en gång jag börjar och då flyter det på, men att det ska kännas så svårt först... Tror jag måste hitta nån träningsform som jag verkligen längtar till att få träna. När jag bodde i Strängnäs och Västerås bodde jag ju på gymmen, men det var mycket för att det var så himla kul! Ska nog börja köra några klasser i höst, hoppas att de är bättre nu än de var sist jag provade på.

Blev 40 minuters promenad imorse och sen styrka på det. Märks att man är mamma när man under träningen har en unge som kryper under mina ben, ställer sig bakom mig för att putta upp mig när jag gör benböj eller favoriten: sätta sig på mammas rygg när jag gör armhävningar (och nej, det orkar jag inte). Blev tvungen att amma mitt i träningen oxå, så då gav jag upp...

MINA FINA <3

Blev visst lite shopping igår med, skyller allt på Maria och Ullis. Blev lyckat för min del, bytte hallspegeln till en ny (tog fyra försök i butiken, alla var lite trasiga), köpte en ursnygg tunika (dessutom nedsatt för att det fattades en knapp högst upp, som man ändå inte knäpper...) och mina nya älsklingar:


RSS 2.0