Dags att ta en paus

Det här blir mitt sista inlägg på bloggen för ett tag. Har funderat på detta ett tag och kommit fram till att det är dags att ta en paus. Finns flera anledningar till det. Ett är att bloggen inte riktigt är som jag vill att den ska vara. Jag vet i nuläget inte riktigt vad det är som ska ändras, men vet bara att någonting behövs.

Idag är det exakt 11 månader sen jag startade bloggen och skrev första inlägget. Jag som inte ens gillade bloggar och inte läste en enda! Nu sitter jag här med två (!) bloggar och följer slaviskt flertalet andra. mariascupcakes är ett annat skäl till att jag tar en paus. Jag har fått sånt otroligt gensvar på den bloggen trots att det inte var länge sen jag startade den, så väljer därför att satsa på den.

Pausen kan vara en vecka. Den kan vara en månad. Den kanske varar för alltid. Jag vet faktiskt inte. Oavsett vilket är jag jätteglad att ni har läst och hoppas att ni en dag kanske hittar tillbaka! ♥♥♥


Dagen som var

Jösses, vilken dag jag har haft! Den har verkligen bjudit på båda det ena och det andra... Imorse åkte jag och flickorna till Lisa och barnen. Var en helt underbar dag, fullt med massor av prat. Det tenderar att bli så när vi inte sett varandra på ett tag... Klok som hon är så hjälpte hon mig komma fram till lösningen på ett problem, men jag vet inte om jag vågar ta tag i det riktigt...

Har även fattat ett annat beslut efter mycket om och men och kort efter det fick jag reda på roliga nyheter (som jag dessvärre inte får berätta än), vilket gjorde att det tidigare nämnda beslutet kändes helt rätt. Jag vet att detta låter jättekryptiskt, men tids nog får ni reda på allt!

Nu ska jag vila mina trötta ben (var ju zumba ikväll) och mysa lite med Tindra framför Nicke Nyfiken innan det är dags för henne att sova.


Inspiration


Bild: blogg.addsimplicity.se

God morgon!

Tänkte visa en liten bild, vars inredning jag gillar. Så många saker på denna bild som är precis som jag vill ha det här hemma. Vitt-grått-svart-petroleumblått är ju så snyggt att kombinera med varandra. Kombinera detta med träfärgade korgar och du får direkt lite värme i rummet. För min del får dock korgarna helst vara i en lite ljusare nyans än de på bilden. Fjärilstavlorna som hänger på väggen har funnits länge länge på min önskelista...


Roligt med posten


Senaste numret av Plaza interiör -favorittidningen nummer 1- dök ner i brevlådan idag. Tjockaste numret någonsin med över 400 sidor, så det bådar ju riktigt gott!

God kväll söta!

Sitter och njuter lite av lugnet. Moa sover och Andreas och Tindra är på gympan, så det är alldeles lugnt och skönt i huset. Tänkte att jag skulle hinna bläddra lite i senaste Plaza innan det är dags att börja med kvällsmaten. Kom ett annat välfyllt paket i posten idag oxå, men det har jag inte hunnit packa upp än. Måste spara något roligt till imorgon oxå :)


Snart oktober


Nu är det snart oktober och då drar det som vanligt igång flera insamlingar till att forska om/bekämpa bröstcancer. Detta armband finns på Lindex och hela överskottet av försäljningen skänks till Cancerfondens forskning. Inuti finns texten 'Thank you for supporting our fight against breast cancer! Lindex, Autumn 2011'. Beställer du denna och anger koden PINK2011 så får du även fri frakt. Snyggt smycke, välgörenhet, fri frakt. Kan inte bli så mycket bättre?


Ny design på Lindex.se



Ny design på Lindex.se! Det gillar jag, som tyckte att den gamla var lite rörig och svårnavigerad. Den här verkar ljus, tydlig och mer lättöverskådlig. 10% billigare på allt du beställer just nu. Jag väntar och väntar på att "min" klänning ska komma in och det måste den göra snart, om jag ska hinna få den till helgen!


dotto.se

Tänkte tipsa om dotto.se där man kan beställa barntavlor i olika motiv. De flesta kan man anpassa text till det man själv vill att det ska stå. Med koden Emma15 så dras det även av 15% på priset. Bra va =) 



Själv är jag sugen på att beställa denna, har letat efter en bokstavstavla så länge!


Lite fixa o dona

Det var en lycklig liten fröken jag lämnade på dagis imorse! Hon tillhör nämligen de stora barnen nu och då får man ta med sig en liten matsäck och gå på utflykt till skogen på tisdagar :)

Själv ska jag ägna förmiddagen åt att fixa lite här hemma. Har fullt med saker att göra i veckan och måste planera lite hur jag ska få allt att gå ihop. Bland annat ska det bakas två sorters chocolate chip cookies och en massa cupcakes till ett dop i helgen och det ska förberedas tårtbottnar till nästa helg. Det ska fixas kläder till dopet, jag ska ev in en sväng till jobbet, ska träffa Lisa imorgon och på fredag är det middag och bio som gäller. BVC på torsdag och fotografering på dagis på fredag, som det ska fixas kläder till. Och familjegympa ikväll och zumba imorgon, haha, jag kan hålla på hur länge som helst. Tänk vad lugnt och skönt det kommer bli för mig när jag börjar jobba igen...


Tävling hos Sockerrus

Kommer ni ihåg mina macarons jag visade bild på för inte så länge sen? De där som inte direkt var nå snygga och egentligen inte alls var nå lika hur macarones egentligen ska se ut? Well, nu har jag chans att öka mina chanser att nån gång få till ett par riktiga macarones! Sockerrus Har nämligen en tävling nu tillsammans med webbutiken Mika Design!


Tävla hos Sockerrus och vinn ett supersmart Macaronsetet (med macaronmatta, en decomax och en liten receptbok) från webbutiken Mika Design.

Setet innehåller en macaronmatta, en decomax och en liten receptbok. Och den där mattan! Den verkar som gjord för mig =) Du spritsar direkt på mattans ringar, vars kanter gör så att smeten inte rinner ut. Kakorna blir jämna i kanterna och dessutom lika stora. Just det sistnämnda låter lite som en dröm för mig, så slipper jag och sitta och rita rundlar på bakplåtspappret (japp, gjorde detta förra gången!).

Det enda man behöver göra för att delta är att tipsa om tävlingen på sin blogg alternativt dela tävlingen med sina vänner på facebook, samt att gilla Mika Design på facebook. Så det enda som kvarstår för mig nu är att meddela sockerrus att jag deltar och sen hålla tummarna!

Och mina macarons... Det var de här:


...så nu förstår ni kanske varför detta är en tävling jag verkligen vinna?


Fira två födelsedagar


Kalasade idag på den förmodligen godaste tårtan som finns, princesstårta.

God kväll!

Vet inte riktigt vad det är med mig just nu, är så konstant trött. Mer än vanligt, menar jag. Både igår och idag har jag sovit en timme efter maten, för att överhuvudtaget orka vara vaken på kvällen. Vet inte om det faktum att det är mycket som händer framöver och att jag har mycket att tänka på som tar ut sin rätt.

Jaja, idag har vi i alla fall firat två födelsedagar! Min mamma har fyllt år i veckan och idag var det min systers tur, så vi passade på att fira dem båda två i Köping. Vi passade på att åka dit och bli bjudna på lunch oxå =) Tanken var att jag skulle låna symaskinen, men det hanns inte riktigt med.

Imorgon blir det en liten utflykt för mig och Moa på förmiddagen. Ska spana in den nya shoppinggallerian, med risk för att bli fattig misstänker jag! Ska försöka få tag på material till mitt lilla projekt jag har på gång oxå.

Ha en fin kväll =)


Showen igår



Ladies Night, alltså. Vet knappt var jag ska börja, för det var så jäkla bra! Jag hade verkligen inga som helst förväntningar, men hade jag haft det så hade de infriats alltihop. Från början till slut var det show och vilken show sen! Den enda besvikelsen var att Frank Andersson fick alldeles för lite utrymme. Tomas Järvheden överraskade stort, både som komiker, sångare och dansare. Både jag och syrran var ganska överens om att det nog blir till att köpa biljetter nästa år igen...


Ladies Night

Ibland verkar det som att när man själv skjuter upp något väldigt länge, så är det någon annan som ser till att det blir gjort... Eller vad säger du Carro =)



Ikväll är det dags för Ladies Night! Jag och syster drar på oss klänningar och stärker oss med ett par glas vin innan vi åker in för en kväll full av... Haha, jag vet faktiskt knappt vad som kommer hända. Eftersom jag fick reda på i tisdags att jag skulle gå så har jag inte direkt stor koll. Men det visar sig! Större delen av dagen kommer gå åt att se till att det blir smidigt ikväll, så att Moa får äta i precis rätt tid och att hon har sovit rätt antal timmar och vid rätt tid, så att det inte blir något strul med hennes läggning ikväll. Har även förberett vår mat, allt för att underlätta när allt ska ske samtidigt, med smink/hår/kläder/laga mat/äta mat/mata bebis/få i Tindra mat. Tänk när det bara var att hoppa in i duschen och sen fixa smink och kläder så var man klar sen.

Girl´s Night Out. Aah, längtar!


Add Simplicity

Nu har jag kommit hem igen, men vill tipsa om ytterligare en blogg: Add Simplicity. Jannice´s kan allt om inredning och klädval. Allt från vad du ska tänka på när du inreder ditt hem till vilka färger du ska klä dig i beroende på vilken "grupp" du tillhör. Detta blandas med bilder från hennes egna supersnygga hem och inspirerande moodboards. 


Om du läser bloggen får du bl.a. reda på varför du ska ha galgar av trä till dina kläder samt varför dessa ska hänga efter färg. Bild: Add Simplicity 


En liten update

Nu är det inte långt kvar innan det är dags att börja åka hemåt. Ska åka utan guide denna gång, så vi får se om jag kommer hem eller var jag hamnar =) Dagarna har gått så himla fort, vi gör så mycket planer hela tiden men hinner knappt med hälften! Antar att det blir så med fyra småbarn som alla har sina tider då det ska ätas och sovas.

Har köpt en ny klänning till mig, jättefin! Blir perfekt till på fredag, då är det nämligen Ladies Night som gäller för mig! Fick reda på igår att jag hade fått biljetter, så blev minst sagt lite spontant. Får se om det kan ordna sig med skjuts och så, då kanske det kan blir ett par glas vin oxå =)


Malenami

Det finns vissa människor, som man bara genom att se dem så blir man inspirerad. Malena är en sådan person för mig. Genom hennes vackra bilder och välskrivna inlägg ger hon intrycket av att vara en intelligent, stilsäker, målmedveten och självsäker kvinna. Hon ser till att hon når sina mål i livet, vilket inte är alla förunnat. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag gillar att läsa hennes blogg, vilket är lite ironiskt med tanke på att första gången jag besökte den så gillade jag den inte alls! Men av någon anledning hittade jag tillbaka. Och nu är jag fast.


Bild: http://malenami.indiedays.com


Ett litet tips


Bild: http://attvaranagonsfru.se

Såhär bortrest som jag är och allt och utan tillgång till en dator (bärbar dator står högt upp på min lista, strax efter en ny kamera) tänkte jag att jag skulle passa på att tipsa om lite fina bloggar. De där bloggarna som jag inte kan vara utan och som jag går in och läser minst ett par tre gånger om dagen.



http://attvaranagonsfru.se



Denna kvinna är så otroligt duktig på att skriva. Hon kan ta i princip vilket ämne, vilken händelse som helst och skriva ett träffsäkert, humoristiskt och brutalt ärligt inlägg om det. Bloggen är fylld med fina bilder på vackra saker, som får mig att ännu mer längta efter en ny kamera. Trots att hon är höggravid så det sjunger om det klär hon sig i snygga, kvinnliga kläder och får en annan att längta efter Hunter-stövlar samt klänningar och koftor från by Ti Mo. Sen rätt som det är så kommer det ett längre, seriösare inlägg som bara träffar så rätt och får mig att fundera lite extra, som det här, det här eller det här. Hon är även nominerad till Årets Bloggmama 2011 och det skulle inte förvåna mig det minsta om hon vinner.

Kika på hennes blogg. Det är värt det, jag lovar.


På väg

Då är vi på väg! Med bilarna fullastade med barn, vagnar och en hel hög med väskor är vi nu på väg mot Åmål, för att spendera ett par dagar med att bara vara. Promenera vid vattnet, låta barnen springa av sig i lekparken och titta på fina saker som förmodligen kommer orsaka alldeles för stora hål i plånboken. Precis som det sig bör när det är semester.


Och så var det det där med maten

Tycker att det går mycket bättre när det gäller att få i Moa mat just nu. Eller mat och mat, mestadels gröt är det som går ner. Har de senaste dagarna gett henne en portion gröt till fukost, enbart! Oftast får hon ett mål till som gröt, ibland får hon risgröt med frukt som mellanmål. Välling älskar hon, problemet är bara att hon inte tar det på något annat sätt än med sked och så kul är det inte direkt att sitta och få i henne två deciliter välling med sked. Tar ju minst sagt låååång tid! Hon får i sig mer burkmat oxå :) Har börjat mer och mer med att hon får sitta och plocka lite mat själv, som majs eller små smörgåsbitar, vilket hon älskar. 29e är det dags för vägning igen!


Att få massa saker uträttat

 
Dessa hamnade på min att köpa lista på en gång =) Bilder: Lindex Shop Online

Hej söta!

Här har jag haft en högst produktiv idag. Eftermiddagen ägnade vi åt att höststäda lite på tomten, det är så skönt att hinna göra sånt innan man måste. Slippa paniken varje gång man tittar ut och inser att man fortfarande inte hunnit täcka över utemöblerna... Men, som sagt, inte i år!

Har även hunnit med att fixa en hel hög med presenter. Det är födelsedagar och det är dop och om inte allför lång tid är det ju faktiskt jul, så fixade även en julklapp. Skönt att kunna bocka av långa listan =)

Nu blir det film här i huset. Båda barnen sover, så vi ska titta på film och äta hemmagjorda bountys. Mys!


Lördag


Den här bilden tog jag förra året, känns som att vi kanske inte riktigt är där än. Känns
som att jag bara går och väntar på att hösten ska börja, trots att det snart är oktober
redan. Har vi höst nu?

Äntligen börjar jag bli människa igen, nätterna den här veckan har inte varit nå roliga. Alldeles för många uppvak enligt min mening. Men nu är det i alla fall helg! En lugn, skön helg med inte många måsten alls. Har ägnat förmiddagen åt att baka en kaka att ta med hem till svärmor, dit vi är bjudna på lunch. Så snart Moa har vaknat och ätit tänkte jag att vi skulle ta en promenad dit, passa på att njuta av det fina vädret.

Hoppas ni får en fin lördag =)


Snart, snart...

Uh, känns som att jag inte har gjort annat denna vecka än att räkna ned tills det är helg. Speciellt idag. Vet inte varför egentligen, kanske har nått att göra med att vi egentligen skulle ha rest bort men det blev framskjutet. (Tills på måndag, yeay!) Nu är det inte många timmar kvar i alla fall. Ska se om lilla fröken somnar efter en liten tur i vagnen så ska jag ställa mig i köket och se om jag kan få ihop någonting gott.



Mötte nämligen denna bild nyss och vi kan väl lugnt säga att det blev besöksrekord på bakbloggen! Så kul, min lilla blogg... Men, få Moa att sova lite nu då!


Maria Montazami

Jag har aldrig riktigt fastnat för Svenska Hollywoodfruar (det heter väl så?) eller Maria Montazami, men är faktiskt nyfiken på hennes nya bok. Främsta anledningen till detta är för att framsidan är så snygg! Haha, bra anledning att köpa en bok?



Boken handlar om fester varvat med råd om hur man ska vara som värd/-inna samt en del recept. Låter lite som en bok för mig :) Måste nog ta och bläddra lite i den nån dag. Nån som har läst den?


Dagisbesök

Följde som sagt med Tindra till dagis imorse. Mysigt! Hade en liten gullunge som ville visa sin mamma allt och sitta i knä och äta frukt. Jag är verkligen glad att jag gjorde det.

Nu väntar paketöppning (roligt) och att ta hand om en massa tvätt (mindre roligt).


Onsdagskväll


Höstnyhet från Ib Laursen. Perfekt till höstmyset med varm Oboy! Finns bland annat på www.fikamera.se

Superkul zumbapass idag! Var mycket mindre folk denna gång så nu fick man dels bättre plats och dels såg man ledaren bättre, så det gick att ta ut sig ännu mera än sist. Hade en ruskig träningsvärk i två dagar efter förra veckans pass, får väl se hur det känns imorgon =)

Imorgon ja, då ska jag och Moa till dagis (japp, säger dagis fastän det heter förskola och kommer nog fortsätta med det. Tycker vissa diskussioner blir aningens överdrivna ibland). Tänkte att vi skulle stanna kvar en stund och se vad de gör. Tindra är överlycklig att vi ska "se henne leka". Lika bra att passa på så länge jag är föräldraledig, bara tre månader kvar nu innan det är dags att jobba heltid igen!


Morotscupcakes



Fler bilder och recept finns på http://mariascupcakes.blogg.se!


Dagen i kort


Eftermiddagens nöje

Ooh, det här har varit en riktigt bra dag! Har varit i Köping hos syster för att handla lite tyg och låna syrrans symaskin. Blev klar med den ena, så den får ni se imorgon, måste bara strykas först. Fick även en perfekt julklapp köpt, vågade inte vänta längre för fanns i så många kvar i butiken. Nu har jag mellanlandat hemma, snart ska jag möta upp Ullis för en timmes zumba. Ska hämta ut paket oxå, innan jag får åka hem och ta kväll. Syns senare!


Oh my...


Pendel XL från Tine K Home

Stötte på denna nyss och habegäret virvlade upp på en gång. Vill ha. Vill verkligen ha. Tänk när vi har renoverat vardagsrummet: vita väggar och ett ljusgrått golv och mitt i rummet tronar denna underbara handgjorda lampa i grått silkestyg. V.I.L.L. H.A.


Armband

Mina favoriter just nu!

1. Pärlor -har alldeles för lite pärlsmycken och funderar på att beställa nummer tre och fem nedan.



Samtliga armband är hittade på www.nordljus.net 1. Baglady 2-5. VÅGA 6. Soul of Maïa.

2. Thomas Sabo -armbandet jag hintade fint om att jag ville ha i mors dag present. Står fortfarande på önskelistan :/ Silverarmband som kombineras med olika berlocker. Finns hur många som helst att välja mellan, men dessa är mina favoriter.


Finns att köpa på www.thecharmsshop.se eller i butik i Stockholm.

3. Humanity for all -fina armband kombinerat med välgörenhet. Kan ju inte bli så mycket bättre. Det svarta, det vita och det mörkblåa armbandet är enligt mig snyggast, men jag har svårt att hitta dem.


Bild från www.tintinstyle.se


Måndag & ny vecka

Blev lite ändrade planer och inget Åmål denna vecka, så just nu har jag inte mycket alls inplanerat denna vecka. Ganska skönt faktiskt, att kunna ta dagarna som de kommer. Tindra får busa med kompisarna på dagis ett par dagar och jag och Moa går hemma och donar. Träning ska hinnas med oxå, viktigt viktigt. Får se om jag kan komma iväg på ett pass ikväll eller om det blir Andreas som åker. Svårt det där, när man är två som vill träna. Eller tre, nu har vi Tindras gymnastik att planera in oxå. Min målsättning är i alla fall att komma iväg på åtminstone två pass i veckan, borde ju inte vara alltför omöjligt.


Tips höstskor

Nu har jag äntligen beställt höstskor till Tindra. Var lite tråkig och körde "säkert", dessa skor hade hon nämligen förra hösten oxå. Men de är verkligen jättebra och av superbra kvalité! Skorna hon hade förra året ser inte ens ut att vara använda, så hoppas detta exemplar håller lika bra.


Kavat Nord 599 kr

Beställde dem från Ellos och tack vare ett erbjudande slank det med en blus till mig oxå, fick den "gratis" eftersom jag kom över en viss summa. Hoppas bara på att den är fin i verkligheten, brukar inte beställa kläder från Ellos eftersom jag så gott som alltid blir besviken. Velade fram och tillbaka vilken färg jag skulle ta och till sist blev det en grå. Igen. Grå verkar vara det nya svarta för mig, har bara köpt gråa tröjor/blusar den senaste tiden.


Söndagstempo

Tänk att så fort det är söndag då är det som att vi hamnar i ett helt annat tempo här hemma. Tindra lugnar ner sig och man kan hitta henne sjungandes barnsånger för Moa. Andreas slumrar lite till och från på soffan. Jag går runt och fixar lite i sakta mak, utan att känna stressen över allt som ska fixas och hinnas med. Jag menar, det är samma saker som ska fixas som alltid, men stressen över att hinna med allt existerar inte. Konstigt det där.

Jag önskar att det alltid vore söndag.


Söndagsmys

Här har vi precis ätit massa tacos till lunch! Skulle egentligen äta det ikväll, men det ena utesluter ju inte det andra ;p Perfekt mat att äta dagen efter att man varit ute sent på lite festligheter. Var ju nykter, men det märks att takterna inte riktigt sitter i när man blir helt slut av att inte komma i säng förrän halv ett.

Var mysigt att träffa några av tjejerna från jobbet igår! Fick mig att länga tillbaka till jobbet en del, finns en hel del fina människor där =) Men nu har jag i alla fall en bio med Sandra och Helena, inflyttningsfest hos Jenny, ett besök i Ellys nya lägenhet samt att Madde (förhoppningsvis) flyttar till Sura att se fram emot!  


God morgon!

Eller, ja klockan är redan efter tio, men fortfarande morgon! Moa har precis somnat igen och Andreas och Tindra är hemma hos farmor. Så jag har en timme alldeles för mig själv =)

Har precis fixat klart lite presenter, ikväll är det dags att fira de första födelsedagarna av många denna månad. Ska bli kul att få umgås lite med folk jag inte träffat på länge. Så hela eftermiddagen ska ägnas åt att fixa naglar, fixa hår, välja kläder, sminka mig. Det tar ganska lång tid har jag lärt mig när man har två små barn =)


Höstnyheter på Lindex

 

Lindex har en hel del fina höstkläder som är på väg just nu. Vanligvis är jag inte mycket för kläder i beige, men är nyfiken på denna kofta. Tycker den påminner en hel del om Odd Molly. Klänningen vore perfekt till dopet vi ska på i början av oktober, så hoppas att den hinner komma in.


BVC

Moa 6 1/2 månad

Vikt:  6800 gram
Längd: 66,5 cm

Ynka tio gram har hon gått upp de senaste tre veckorna och då känns det som att jag inte har gjort annat än matat henne. Kan fortfarande inte byta ut något mål mot något annat, som mest tror jag att vi har kommit upp i en halv portion gröt. Då är det ändå ett undantag, skulle tippa på att hon i normala fall får i sig ungefär en 1/4 portion. Hon gillar smörgåsrån i alla fall, så brukar bre på tjockt med smör på dem. Har pausat lite med vällingen men ska nog ta tag i det igen, har fungerat lite bättre med flaska (med vatten i) på sistone.

Någon som har något bra tips?


Redan fredag

Idag har vi strålande sol och värme i luften, så härligt! Jag satte barnen i vagnen och begav mig ut på en powerwalk imorse. Man kan lugnt säga att det blir lite extra motstånd när man drar en vagn lastad med 20 kilo barn =) Tyvärr blev det inte så lång promenad som jag hade önskat, det var en ung dam som tyckte att det var alldeles förskräckligt jobbigt att gå på promenad, fastän hon mestadels stod på ståbrädan! Nu på eftermiddagen tänkte jag att vi skulle bege oss ut igen, denna gång får Tindra cykla till lekparken i närheten. 

Och fredag är det idag! Tycker den här veckan har gått jättefort, men det kanske är för att jag inte jobbar ;P 


Vaniljcupcakes med geléhallonmousse



Bakade cupcakes idag, var ett tag sen sist. Blev vaniljcupcakes med geléhallonmousse. Doftar jättegott av godiset! Recept och fler bilder hittar ni i bakbloggen =)


Zumba

Det var så skönt att träna! Hoppas verkligen att jag kommer ihåg den känslan de dagar man är helt trött och slut och inte alls känner för att sig någonstans och minst av allt motionera. Det är så kul oxå i början när det är nytt program, även om det tar ett tag innan man kommer in i det. Galet mycket folk var det, så tur att vi var i stora salen. Men förmodligen kommer det inte alls vara lika mycket folk där om ett tag, det brukar ju vara så... Känner redan i mina lår att jag förmodligen kommer få rejäl träningsvärk i dem imorgon.

Jag satsar på att köra ett pass imorgon igen, har för mig att det var aerobics blandat med styrka :)


Nyklippt



Blev en spontan tripp till frisören idag. Tindras hår var lite vilt, för att uttrycka det fint, så det var dags att fixa till det lite. Bästa Emma klippte, friserade och sprayade lila slingor i Tindras hår, så hon var så nöjd så :)


En mulen onsdag

Onsdag idag och det är mulet och regnar ute. Gör inte mig någonting, hade inte planerat några utomhusaktiviteter idag. Tindra är hemma på onsdagar och idag har vi en mysdag hemma. Försöker städa lite emellanåt, men det är inte så lätt när den unga damen inte vill leka själv... (eller vara själv överhuvudtaget, vilket har skapat något dramatiska situationer vid läggningsdags!).

Träningspremiär ikväll oxå! Ser verkligen fram emot det, även om jag önskar att hostan hade försvunnit vid det här laget. Men zumba ikväll it is och dessutom verkar jag få med mig sällskap dit =)


Dax för gymnastik!



Nästa år ska projekt Rosor påbörjas. Har en tanke om att plantera klätterrosor som förhoppningsvis vill klättra upp på spaljen som leder mot baksidan. Försöka går ju alltid =) Bilderna tog jag i helgen i Åmål.

Ikväll var det äntligen dags för familjegymnastiken! Tror jag har varit mer förväntansfull än vad Tindra har varit, men jag kommer ihåg själv när jag gick på den som liten och hur kul jag tyckte att det var. Som tur är så verkade Tindra oxå tycka att det var kul. Min lilla klätterapa. Favoriterna var att få svinga sig i repet, hänga i ringarna och klättra upp och hoppa ner från plintarna.

Nu verkar det bli fotboll här på TV:n. Jag ska ställa mig i köket och förbereda en sak inför imorgon. Ska bli spännande att se om jag lyckas.


Jag har blivit med blogg :)



Ni vet den där saken jag har knåpat lite med? Är faktiskt min egna lilla bakblogg! Kände att bakningen tog för mycket utrymme på denna blogg, vilket inte var syftet när jag startade den en gång i tiden. Har jobbat med denna under sommaren och det är därför det försvunnit lite recept och inlägg från denna blogg. Nu är designen klar och det mesta andra så därför är det la dax, välkomna till mariascupcakes.blogg.se!


Måndag!


I Åmål fikade vi på lördagen på ett jättemysigt kafé. Vit stående träpanel, runda fönster och en utsikt mot sjön. Verkligen jättemysigt och där serverades nog den godaste kladdkakan jag någonsin ätit!
 (Tyvärr var det Andreas som valt att äta den, så blev bara en smakbit för mig :( )



Hemma igen och på en gång är det dags att ta tag i vardagsbestyren! Lite tråkigt det där, så skönt att kunna släppa allt när man åker iväg. Tur att det inte är så långt kvar tills jag och tjejerna åker iväg igen =)

Dagen har varit lugn hittills. Tindra har varit på dagis och jag och Moa har varit en snabbsväng till Bauhaus på förmiddagen. Hade tänkt träna första passet efter sommaruppehållet ikväll, men lugnar mig lite eftersom jag hostar så mycket fortfarande. På onsdag är det dock dags, då blir det zumba!

Nu ska vi se om jag äntligen kan ta och beställa gardiner till sovrummet, bara skjuter upp det hela tiden...


Bloglovin´

Nu har jag lagt upp bloggen på Bloglovin´, så att ni inte missar när nästa inlägg kommer =)


Nu är det på gång!

Är så glad just nu! Har jobbat på en sak ganska länge och idag har jag kommit ett stort steg framåt. Så härligt!


Hemma igen


I det här stora huset har vi spenderat helgen.

Vilken helg vi har haft! Det blev många timmar i bilen fram och tillbaka, men det var det värt :) Har verkligen haft en jättemysig helg med alldeles för mycket god mat och trevligt sällskap. Vi blev bland annat bjudna på en jättegod paella, med massa goda tillbehör.



Tiden gick alldeles för snabbt, men vi hann med en liten promenad ner till centrum och ett jättemysigt strandcafé. Tindra trivdes jättebra och har numer en mormor och morfar i Åmål med :)

Nu ikväll är planen att äta lite mat (yoghurt, så hög är ambitionsnivån just nu), ta en varm dusch, få ungarna att somna och sen mysa ner sig i soffan med lite gott och titta på film. Låter alldeles perfekt tycker jag!


All for Children

Har ni sett att H&M kommer med en kollektion i oktober som heter All for Children? Kollektionen är i samarbete med Unicef. 25% av försäljningen kommer gå till Unicefs arbete för att stödja barn i utsatta samhällens rätt till skolgång och trygghet. (Mer om det kan ni läsa här). Jag tycker plaggen är jättefina och planerar att ett flertal ska få flytta in i Tindras garderob =)

    

                                                                      Bilder: www.hm.se


Hej!

Kikar bara in för att säga hej lite snabbt =) Håller på med tusen saker samtidigt känns det som, så har nästan städat klart, nästan packat klart, nästan nästan nästan... Å mitt i allt så vill ju barnen ha lika mycket, om inte mer, uppmärksamhet som vanligt! Nu ska iaf Tindra få titta lite film och Moa äta och förhoppningsvis sova sen, så att jag kan fixa klart allt och låta min puls bli normal igen =)

Ha en trevlig helg!


Måndagsshopping

Imorse var det en liten fröken här som bestämt ville gå till dagis, så jag och Moa tog en liten sväng in till stan. Gymnastikkläder till Tindra var vad som stod på handlingslistan och det visade sig vara svårare än jag trodde att hitta några! Fanns inte så mycket i hennes storlek överlag samt att det oftast var fel modeller, hon måste ha ganska smala modeller om de överhuvudtaget ska sitta någorlunda bra. I sista affären, Intersport, hittade jag både byxor och "skor" (men skorna var lite på gränsen, så det blir nog att byta dem till en storlek större).



Gick även en sväng på H&M och jag måste säga att de verkligen har fått fina barnkläder igen! Var ett långt tag jag inte ens tittade på deras barnkläder, men på senare tid har jag köpt en hel del därifrån. Tindra fick en superfin grovstickad cardigan och ett armband till. Hon ville prova på en gång när hon kom hem från dagis, vilket inte händer ofta, så tror att hon gillade den =) Svårt det där med kläder när de börjar få en åsikt om vad de vill ha på sig ;)



Nu ska jag ta och börja röja här. Vi åker som sagt iväg över helgen och det är mycket skönare att komma hem till ett städat hus!


September

Då var det september då! Denna månad kommer det hända massor med roliga saker :) Är ett helt gäng födelsedagar som ska firas, en del fester, ev en kryssning, en resa till Åmål (där det ryktas om en kräftskiva), Tindra ska börja på gymnastik och förhoppningsvis kanske jag och Andreas kan smita iväg på bio nån kväll. Det gav mersmak sist ;P

September innebär oxå att träningen startar, äntligen! Har inte alls skött mina promenader i sommar och nu på slutet har det även blivit lite för mycket fusk med godsaker då och då för att det ska vara okey, så på måndag blir det strikt LCHF igen. 


RSS 2.0