Första barnvagnspromenaden

Tog oss ut på promenad idag! Moa är så liten så hon försvann nästan i åkpåsen.


Bad



Tindra hjälper gärna till när det gäller Moa. Här är det bad som står på schemat =)

MOA



Moa, född klockan 16.35 den 14 februari. Vägde 3355 gram och var 49 cm lång.


Moa sover

Vågar väl knappt skriva det här, för antagligen kommer det ändras på en gång bara för det, men Moa sover faktiskt på nätterna! Inatt fick hon mat vid 22 och sen sov hon ändå till 04 innan det var dags igen. Sen fick hon frukost vid 08. Riktigt skönt! Efter frukosten myste vi lite i sängen medan Andreas tog Tindra till dagis och nu sover hon igen. Skönt oxå att Andreas är hemma och den som är "ansvarig" (enligt försäkringskassan iaf) för Moa. Efter att jag ammat henne på natten tar Andreas henne och ger flaska medan jag kryper ner i sängen igen. Fungerar perfekt (iaf för mig...).

Idag ska vi ut med barnvagnen på min första promenad. Skönt med frisk luft!

Hemma ÄR bäst

Japp, det bara är så. Är så fruktansvärt skönt att vara hemma. Även om det kliar i fingrarna över allt som behöver göras och allt jag vill göra. Försöker gilla läget och bara vara, men är lite svårt ibland. Men är hellre hemma och gör ingenting än ligger på sjukhuset och gör ingenting. Här får jag mysa med familjen i alla fall =) Ska ta och gå genom kameran, har fortfarande inte sett nå bilder från förlossningen eller BB. Kanske finns det nån fin bild på Moa att bjuda på =)

Long time no see

Länge sen det blev uppdaterat här. Beror på två saker:

1. Åkte in på kontroll på förlossningen den 12e. Blev kvar pga dåliga värden och blev igångsatt dagen efter. Det ville sig dock inte förrän på måndagen och 16:35 kom sötaste lilla Moa till världen. Förlorade för mycket blod så var tvungen att stanna på BB över natten.

2. Hann lagom komma hem på tisdagen så fick jag ordentliga smärtor i mage och rygg. Slutade med akuten och akut operation (rent krasst: de snittade upp HELA min mage så gissa ärret jag kommer få) och inlagd i sammanlagd tio dagar. Nu är jag hemma och får i princip inte göra någonting, är sjukskriven i två veckor.

Ska skriva lite utförligare senare, men nu vet ni varför det inte hänt något på bloggen på länge!

Seinfeldmonopol

Bror kommer över igår med Andreas födelsedagspresent, ett Seinfeldmonopol. Blev såklart invigning av det. Var i stort som vanliga monopol förutom att valutan var dollar och allt var på engelska. Roligast var nog att det var andra kort, chanskorten är ju inte direkt roliga på vanliga monopol, samt de udda spelfigurerna.



 


BF idag då...

men känner jag nått? Nepp. Har till och med skottat en del av uppfarten i snöstormen ute och enda tacken för det blev lite ont i högra fogen. Ironiskt nog var det snöstorm den dagen Tindra var beräknad så kommer det fortsätta följa samma mönster så blir det väl förvärkar på söndag och sen bebis på torsdag och ett sömnlöst helvete däremellan. Jippi...

Kokande matolja

på tummen är inte att rekommendera, bara så ni vet! Gör förbaskat jäkla ont och nu har jag en fet grå blåsa på ovansidan, precis där man böjer tummen. Synd om mig ju...


$$$

Mina auktioner på tradera går så bra just nu =) Bara två som inte har fått något bud alls. Första går ut imorgon kväll och resten på lördag, så får se om det hinner bli några kronor till!

Sovrummet

Haha, nu märks det att jag börjar tröttna på att gå hemma och inte göra nånting. På en gång börjar jag fundera på vad som behöver renoveras eller förnyas här hemma. Det tråkiga är att det antagligen inte kommer bli så mycket gjort det närmaste året, dels eftersom jag faktiskt ska bli tvåbarnsmamma närsomhelst och antagligen inte kommer ha direkt mycket tid att renovera på, dels blir man ju inte direkt rik av att leva på försäkringskassan. I alla fall, har länge velat måla om väggarna i sovrummet och såg imorse en jättefin grön färg som nog skulle passa där. Har länge velat ha grönt i sovrummet. Hittade nu även en snygg matta som skulle passa vid sängen och till den gröna väggfärgen så gissa hur sugen jag blev på att börja fixa nu då!?




Hallmatta

Försöker bestämma mig vad det ska bli för motiv på hallmattan. Golvet ska förhoppningsvis bli mörkgrått (inte snart, men nån gång...), sen ska det bli en svart byrå och en vit väggspegel (hyfsat snart i alla fall hoppas jag). Är lite sugen på den randiga, men gillar å andra sidan stjärnorna. Men har redan en stjärnmatta i köket (och ska ha en till där sen) även om det är en annan färg, så det kanske blir för mycket stjärnor.

 
Viggo                                                               Bob  


Skjortaklänning



Tindra i sin fina "skjortaklänning" som hon fick av familjen Nilsson-Karlsson i födelsedagspresent. Tack =)

Hihi =)


Utflykt

Känner mig riktigt duktig idag, tog med Tindra ut på en liten utflykt efter lunch. Hade väl i vanliga fall inte varit så mycket att vara stolt över, men just nu är det det ;) Så vi tog med lite bröd och åkte ner till kanalen för att titta om det fanns några fåglar där vi kunde mata. Det fanns det, men inte sjutton vågade de sig fram till oss utan det var när vi vände ryggen till som de passade på. Tindra körde efter devisen "lite bröd till fåglarna, lite bröd till mig, lite bröd till fåglarna, lite bröd till mig". Som tur är så var det färskt bröd =)





 


Tindra 3 år

Idag fyller älskade ungen hela tre år! Får mig att känna mig lite gammal, men den känslan lär väl bara bli värre för varje år. Väckte henne med sång och presenter imorse och hennes respons blev att krypa ner och gömma sig under täcket. Antar att vi kanske skulle ha värmt upp sångrösterna först ;P


Nyfödd


1 år


2 år


3 år


Duktig dag

Hmm, lite konstig rubrik kanske?

Har haft en sån i alla fall. Känns som att jag fått massor uträttat, fast det bara handlar om småsaker. Har äntligen städat klart skrivbordet: flyttat allt till nya skåpet och torkat av alla ytor så att inte bebisen får en dammchock när hon kommer till sitt nya rum för första gången. Fryst in fikabröd så att det finns lite att bjuda på sen (snart?). Fått iväg ett paket. Svarat på mejl. Massa såna saker som man (jag) bara aldrig tar mig för men som sen ligger bak i huvudet och irriterar mig för att det aldrig blir gjort. Efter dagis åkte jag och Tindra till banken och tömde spargrisen. 900 kr att köpa nya fonder för, ungen har snart mer pengar på banken än vad jag har.  Efter det blev det en sväng till affären för att köpa glass och tillbehör till imorgon.  Sen blev det en stor form med lasagne (och massa matlådor) och nu står sockerkakan i ugnen. Till råga på allt har jag inte stressat nått, suttit alldeles för mycket vid datorn och till och med sovit en sväng efter lunch =)

Graviditetsbesvär

Hittade en lista på en annan blogg som jag "lånar". Handlar om de vanligaste graviditetsbesvären: 

Halsbränna: Nej

Ryggbesvär: Lite, mest när jag jobbade och sen i samband med gallan.

Bäckenbesvär: Det känns ju att det ligger nån och trycker neråt men inga besvär egentligen.

Muskel och vadkramp: Japp, om jag sitter på knäna drar det i foten och kramp i vaden har jag haft nån enstaka gång.

Åderbrock: Nej

Hemorojder: Nej

Hård mage/förstoppning: Nej

Nästäppa: Japp, nästan konstant

Urinvägsinfektion: Nej

Känsligt tandkött: Nej

Illamående: Mm, första tre (?) månaderna. Var ju riktigt kul att jobba då...

Ömma bröst: Inte så farligt

Viktökning: +15 kilo hittils. Förhoppningsvis hinner jag inte väga mig nån mer gång innan bebisen kommer så då slutar det där, vilket var mitt mål (max)...

Trötthet: Konstant. Förstår inte hur man kan vara så trött.

Upp och ner i humöret: Kanske ibland, beror nog mest på tröttheten och att jag kanske inte orkar sitta på golvet och bygga med duplo för trehundrasjuttiofjärde gången den timmen.

Strimmor på magen: Nepp, fick tillräckligt med Tindra så inga nya denna gång.

Putande navel: Nej

Svullnader: Vaderna och fötterna på kvällarna, men inget i ansiktet denna gång (tackolov!!)

Yrsel: Om jag står upp för länge

Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Japp, det är vaaaarmt

Blodbrist/järnbrist: Har legat ganska bra, inga extra järntabletter har behövts

Sammandragningar: Nån enstaka nu på slutet

Sömnproblem: Sover mycket, men vaknar på natten att jag måste gå på toa och när jag måste vända på mig (japp, så smidig är jag för tillfället).

Blödningar: Inga

Ökade flytningar: Japp

Trängningar att kissa: Japp, ungen åker ju ner på blåsan varje gång jag ställer mig upp!

Nytt konstigt matbehov: Inte egentligen. Snarare fler saker jag INTE vill äta...


Kalashelg

I helgen har det varit kalas dubbelt upp. Igår var Andreas familj här och idag har min familj varit här och firat Tindra. Blev ganska lugnt i år, vilket har känts mycket skönt. Av någon anledning har jag inte så jättemycket energi just nu ;P



  
 

   


Muffins

Så här fina blev muffinsen till Tindras kalas!


Vecka 40!!

Vecka 40. Förhoppningsvis sista veckan. Sex dagar kvar. Kan vara två dagar kvar om man går efter första datumet. Kan vara 24 dagar kvar om det vill sig riktigt illa. Fokuserar nog på sex dagar, annars finns nog risken att nått i huvudet slår slint.

Imorse märktes det att magen sjunkit i alla fall. Helt plötsligt var det mjukt och degigt igen under bröstkorgen, istället för att vara stenhårt med en liten rumpa som putar uppåt. Och hon var enbart ruckbar på sista bm-kontrollen så det verkar ju gå åt rätt riktning. Men knappt några sammandragningar och inga förvärkar, så det dröjer nog ett tag till. I och med att det startade med förvärkar måååånga dagar innan bf med Tindra så har jag fått för mig att det är så det börjar nu med. Nästan bättre om vattnet går ju, då vet jag att det är klart inom tre dagar. Dessutom gick inte vattnet själv med Tindra, så det vore lite häftigt. Så länge det inte går i sängen. Eller soffan. Eller i bilen. Eller ute. Hmm, kanske ska satsa på förvärkar, eller helst riktigt värkar, på en gång istället. 

Har försökt ta kort på magen men alla bilder ser lika hemska ut, så har lagt ner det.

Minikalas

Tindra hade sitt första födelsedagskalas idag. Moster Johanna jobbar på söndag så hon och Kenny kom och firade blivande treåringen lite i förskott. Med sig hade de tre paket, varav ett stooort!







Paketen innehöll Pippi, Pippi och Pippi =) Ingen herr Nilsson eller Lilla gubben trots att Tindra letade länge och väl, men hon kom nog över det ganska snabbt ;P



Hihi, det tog två vuxna och ett barn men sen var huset färdigbyggt och redo att lekas med!

 


In the (b)making

Tindra hjälpte mig att baka muffins idag på förmiddagen. Eller hjälpte och hjälpte, tog nog dubbelt så lång tid som det brukar göra =)




Resultatet

Bakade även kanelkakor för första gången. Vet inte vad det är, men mina småkakor blir aldrig bra. Vet inte om det beror på att jag inte äter småkakor direkt, nått i stil med lagen om alltings jävlighet typ. Irriterande är det i alla fall.


Blommigt

Fick en bukett blommor idag av mina föräldrar, kombinerad "tack för hjälpen" och "välkommen hem från sjukhuset" bukett. Fin va?




Suuuck

Men sluta snöa!! Här har man glatt sig åt att det töat flera dagar i rad och att snön försvinner mer och mer och rätt som det är så bara vräker det ner snö. Rätt värdelöst. Tur att jag och Tindra bara ska sitta inne resten av dagen. Fast om jag känner fröken rätt så kommer hon tröttna på det ganska snart, så det är tur att vi få besök efter lunch. Om det nu inte snöar för mycket för att de ska kunna komma. Suuuuck, varför ska det snöa?

Tyvärr Lisa...

När kommer bebis??

Andreas: 28/1
Lisa: 2/2
Annika: 4/2
Emma N: 8/2
Erika: 7/2
Kenny: 8/2
Micke: 9/2
Anki: 10/2
Pelle: 10/2
Maria: 11/2
Mange G: 12/2
Urban: 12/2
Veronica: 12/2
Johanna: 13/2
Maria E: 14/2
Anna L: 14/2
Frida: 15/2
Emma G: 16/2

Bara så ni vet, har det inte kommit någon bebis till ikväll så får hon inte komma förrän på onsdag. Har faktiskt inte tid förrän då eftersom det ska bakas och sen blir kalas här hela helgen.

Händelserikt liv...

...eller inte! Veckans mest händelserika dag har varit idag: storhandlat, köpt nya blommor till köket, köpt en dvdbox, tagit en tur till tippen och slängt lite skräp samt tvättat bilen. Glamoröst liv va! Lutar åt lite yoghurt och kanske lite choklad följt av en tupplur resten av eftermiddagen. Haha, va tragiskt det låter!

RSS 2.0