Kväller...

Det var en lycklig men trött Tindra vi hämtade hem idag. Så pass trött att hon, efter att ha kommit hem och badat, totalt bröt ihop för att hon var hungrig och jag inte hade börjat med maten. Lite flingor och mjölk senare så var det en fröken som sov så gott i sin säng. I ett par timmar i alla fall, hon hade inte fått på sig någon blöja efter badet (numera en dagtorr fröken!) så det var lite blött i sängen. Så nu har vi en fröken som är pigg här och inte vill sova, tror jag det, efter en nap på tre timmar skulle nog jag oxå vara ganska pigg =) Moa har iaf somnat, vet inte vad det är med henne. Vill inte sova, inte vara själv och inte äta. Har jag henne i knät lever hon rövare så att det knappt går att hålla henne.

Hoppas på bra väder för morgondagen, så att vi kan åka och bada. Andreas har ju semester nu =)


Sovmorgon =)

Sovmorgon på en söndag, det är som det ska vara :) Vi vaknade ganska samtidigt alla tre vid halv tio imorse. Jag vaknade av att en liten fröken låg och drog mig i håret, vilket kanske var mindre härligt, men hon var ju glad så varför inte ;) Ska lyxa till det och äta frukost framför TV:n tänkte jag, innan det är dags att hämta hem storskrutten från mormor och morfarn. Får väl se om hon vill följa med hem, igår kunde hon inte bli av med mig fort nog.

Filmtips: Grown ups med bland annat Adam Sandler var riktigt roligt! Kanske lite väl överdriven på ett par ställen, men det övriga innehållet väger upp flera gånger om.


Lördagkväll

Blev tacos ikväll, att det kan vara så gott fast man äter det (iaf vi) relativt ofta. Har Dan här på besök, lite kul, honom ser man inte så ofta. Moa har visat sig på sin bästa sida mot honom, tur det, hon har lite att gottgöra honom sen sist då hon sov hela kvällen (fräck unge va ;P).

Senare ikväll blir det filmtime här, Grown ups och Wall Street. Har velat sett den senare länge. Nu har JAG valt filmer, så känns som att det inte kan gå fel den här gången :)


Gomorron gomorron!

Lördag förmiddag och jag och Moa är ensamma hemma. Som det brukar vara på lördagförmiddagar :)

Händer nog inte så mycket spännande idag. Ska över en sväng till mina föräldrar på eftermiddagen, Tindra ska sova där inatt. Har funderingar på om man skulle passa på och hyra film till kvällen, har lite mörk choklad som väntar i skåpet :)

Hoppas ni får en trevlig lördag! ♥


En eftermiddag med fint sällskap

Tror jag har två stycken övertrötta ungar här hemma, för ingen vill sova. Moa kör på "jag är trött och lite missnöjd men kommer inte till ro och somnar" och Tindra kör med "jag är vuxen och ska vara uppe med er och jag ska gå och sova när ni ska göra det". Jaha, det var den fredagskvällen det.

Har precis rensat massa rabarber och fryst in, till en framtida rabarberpaj kanske? Var nämligen hos Lisa idag och kom därifrån med en stor påse rabarber. Var en mysig eftermiddag, barnen lekte så fint. Fikade lite med vaniljmuffinsen jag gjorde igår samt en stor bunke nyplockade hallon från Lisas trädgård. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag vill ha en hallonhäck!




Sen var det bara att mellanlanda hemma för att hämta upp Andreas (som nu äntligen har semester) och ta en sväng in till stora staden. Behövde köpa lite småsaker på Biltema samt storhandla. Passade även på att äta på Max tillsammans med Johanna och Kenny som visade sig vara i närheten på jakt efter nya köksmöbler (men som kom hem med stora bronsstatyer tror jag att det var...). Tindra vågade för första gången hoppa i en hoppborg och det var nästan så att hon inte ville följa med oss hem sen, så kul tyckte hon att det var :)




Nä, nu ska jag se om jag kan få lite lugn och ro här. Moa har jag gett upp hoppet om, hon ligger här och leker bredvid mig och Tindra... Det är tyst i alla fall, återstår att se om hon har somnat i soffan eller har fullt sjå med dockorna fortfarande.


Jordgubbstårta

Vet inte om man kan kalla tårtan för tårta egentligen, men jag gör det :) Fick så mycket smet kvar av muffinsen (vaniljmuffins), så jag fyllde upp en avlång form. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med den bara, så det blev lite improvisation av det jag hade hemma. Resultatet blev riktigt lyckat :) Skar av övre halvan av kakan. Fuskade sen och hade i en påse jordgubbsmousse (köpt i pulverform), blandade ut den med lite vispad grädde och fyllde på med hackade jordgubbar. Lade på locker och spritsade sedan moussen runtomkring innan jag dekorerade med jordgubbar. Tog inte många minuter att fixa :)




Vaniljcupcakes med limefrosting






Två dagar kvar...

Torsdag idag, så bara två dagar kvar för Andreas att jobba innan han får lite semester igen =)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Får se när Tindra kommer hem, hon sov kvar hos farmor så jag har haft en riktigt lugn morgon. Moa somnade i min famn efter att hon ätit frukost så nu är det helt lugnt och tyst här. Blev en sen spelkväll igår med min bror och Andreas bror så ska nog passa på att njuta av lugnet så länge det varar här :)

Ha en mysig dag!


Att få ha en dag (nästan) för sig själv

Den här dagen har varit hur bra som helst! Att inte ha något inplanerat (så när som på BVC då, men det tog tio minuter och sen var det klart) och bara ha en liten bebis hemma, som inte gör mycket väsen av sig (och som dessutom ligger och sover igen). Har faktiskt ägnat en stor del av dagen framför datorn och surfat runt på en hel del bakbloggar. Vilka duktiga hobbybakare det finns! Blev så inspirerad att det blev en vända till affären för det som saknades och nu står det en plåt med vanlijmuffins och svalnar.


BVC 5 1/2 månad



Vaccinationen gick mycket bättre idag än vad den gjorde sist. Moa spände hela kroppen och skrek till, men sen var det bra igen. Skönt! Återstår bara att se om det blir nå feber eller om vi slipper det den här gången. Hon har även växt, både på längden och bredden :) Cirka 700 gram på bredden och nästan tre centimeter på längden sen sist.

Vikt: 6720 gram
Längd: 64.4 cm


Pizzabullar

Tänkte ge er ett recept på pizzabullar, som ena halvan av familjen åt igår kväll. Tindra åt TVÅ stycken, trots att de var fyllda med lök, pepparsalami och ruccola, tre saker hon inte alls tycker om ;) Första gången min svägerska serverade mig detta var jag något misstänksam mot ruccola på en pizza, men det är gott och gör den lite färggladare och finare. Pizzabullar är ett litet roligare alternativ till pizza och perfekt om man ska bjuda på lite plockmat. Kan fyllas med vad som helst, bara att tänka "pizza". Tänk bara på att mjöla bordet när degen kavlas ut så att det blir lättare att rulla ihop den.






Ingredienser:

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2-3 msk olja
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt

1/2 burk ajvar relish
ruccola
pepparsalami
1/2 gul lök
riven ost
salt, peppar, oregano

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ingredienserna till degen. Knåda tills du får en följsam deg. Låt vila en stund.

3. Mjöla ett bord och kavla sedan ut degen på bordet. Försök göra den så rektangulär som möjligt. Den får inte vara för tunn, då finns risken att den går sönder när den ska rullas ihop.

4. Bre ut ajvar relish med en sked. Ha på valfri fyllning, i mitt fall blev det som sagt ruccola, pepparsalami och strimlad gul lök. Ha sist på lite riven ost och kryddor.

5. Rulla ihop degen försiktigt. Skär sedan i cirka 2-3 cm tjocka skivor, som placeras liggande på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö ev på lite extra riven ost. Grädda i mitten av ugnen tills osten smält och bullarna fått fin färg.


Onsdag

Sitter här nästan själv i ett vaaarmt hus! Andreas är på jobbet, Tindra är på väg till Avesta med farmor och Moa ligger fortfarande och sover. Inte ett moln på himlen just nu så kommer nog bli riktigt varmt idag. Skulle gärna åka och bada men med BVC och sprutor på dagens agenda så tvivlar jag på att det är en bra idé. Kanske kan få nån minut i solen på eftermiddagen i alla fall :) Ska passa på och städa lite nu på förmiddagen, så har man det gjort. Lite mer tacksamt att göra det när man inte har en treåring hemma som drar tillbaka allt på en gång ;P

Ha en bra dag!


God morgon igen ;)


Bild från lördagens promenad, Köpings vattentorn. Syns att solen lyste ordenligt :)

Har precis vaknat efter att ha sovit i ungefär en timme :) Hela dagen har varit lite upp och ner, främst beroende på att jag varit så trött, så när Andreas kom hem efter jobbet och sa åt mig att gå och lägga mig så var jag tvungen, som den lydiga fru jag är! Hade nog kunnat sova mer om det inte hade varit för Tindras högljudda skrattattacker, men å andra sidan, så är väl det det mest mysiga man kan vakna till :)

Dags för mig att börja fixa lite i köket, måste fixa en sallad till kvällsmaten. Andreas har gått ut och börjat förbereda grillen, ikväll blir det grillad fläskfilé och halloumi, måndag som det är :)


Hemma igen

Så var vi hemma igen efter vår lilla "miniweekend". Skönt att komma iväg en sväng och få bli lite bortskämda :) Har haft det jättebra, även det om stundtals blev lite vemodigt med tanke på vad som hänt i Norge.

Som jag skrev tidigare så fick vi en jättegod smörgåstårta till lunch när vi kom dit, så det var tur att jag skulle ha en fuskhelg ;P Lägligt så kom solen fram oxå, så på eftermiddagen gick vi en promenad bland villakvarteren och kollade på massa fina hus. På kvällen köpte vi med oss mat hem från Greken och hyrde film. Bland annat blev det Trolljegeren och den var ju ingen höjdare direkt...

Stannade på Åsby på vägen hem igår och kikade lite och de har ju fått in så mycket fint! Då var det på sätt och vis ganska skönt att jag inte fick köpa något, annars hade jag nog inte kunnat välja...


Den här vad var som mötte oss när vi kom f...

img_4434 (MMS)

Den här vad var som mötte oss när vi kom fram idag. Befinner oss i Köping hos syster över helgen. Har även hunnit med en långpromenad med husspaning och att äta glass nere på centrum. Ikväll blir det lite mat från grekiska restaurangen och förhoppningsvis en bra film, beror på vem som får sista ordet ;p ha en trevlig helg =)


Chokladbollar

I brist på annat att göra denna tråkiga dag (tydligen slog blixten ut kabel-TV imorse, så inte ens TV:n kunde erbjuda lite underhållning idag) bestämde jag och Tindra oss för att baka chokladbollar. Höll på att misslyckats innan vi ens börjat när jag upptäckte att havregrynen hade ett bästföredatum i slutet av 2010... ehum... Men snälla grannen ryckte in och det blev en omgång chokladbollar iaf :) Tindra tyckte det var jättekul att vara med och rulla bollar. Har modifierat receptet lite, så att det blev lite godare ;P




Ingredienser:

120 gram rumsvarmt/mjukt smör
1 3/4 dl socker
3 msk kakao
3 msk mjölk
5 dl havregryn

pärlsocker/kokos/strössel till garnering

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Rulla smeten till bollar som sedan rullas i valfri dekoration. Låt dem stå i kylen en stund.

Och så räddar man en fredagskväll! =)


Dajmkakor

Bakade lite dajmkakor igår så Andreas kunde ta med till jobbet idag. Har även lovat Kenny att ta med när vi åker till Köping imorgon. Kort sagt: de går alltid åt! Gjorde dem lite mindre den här gången så att de skulle bli fler.




Oväder

När jag vaknade imorse trodde jag att det var mitt i natten eftersom det var så mörkt, men tji fick jag! Ett riktigt oväder var det, jag och Moa låg kvar i sängen och myste och tittade på blixtarna. Höll i sig ett bra tag och jag har inte vågat ha igång internet förrän nu, känns dumt att chansa. Nu är det uppehåll i alla fall, så får väl se hur det blir resten av dagen. Moa ligger och sover igen, hon tyckte inte alls det var kul att bli väckt lite tidigare.I brist på annat att göra så hann både toaletterna och köket bli nyskurade, så har jag det gjort i alla fall :)


Eftermiddagen...

  
Någon tyckte att centrum behövde piffas upp och tog saken i egna händer... eller nålar...

Den här dagen har bjudit på lite allt möjligt tror jag! Imorse gick vi till affären och när vi är på parkeringen kliver det ur en äldre karl, runt 70 år säkert, ur en bil. Tänker inte mer på det förrän jag lägger märke till att han är barfota! Han går som ingenting in och handlar. Känns minst sagt lite underligt, särskilt som det är ganska kallt och det regnar ute...

Nere på centrum upptäckte vi att det är någon/några som klätt in träd, lyktstolpar och stora statyn i garn! Lite otippat, men varför inte?

Snart kommer förhoppningsvis A hem. Skönt, bara imorgon kvar innan det blir helg. Den här veckan har varit riktigt lång och förmodar att nästa vecka oxå blir det, eftersom det är sista veckan A jobbar innan han har lite semester igen. Ikväll blir det tacos på LCHF-sätt och sen ska jag faktiskt fuska med en glass! Har precis upptäckt Star wars glassen så det måste ju vara okey :) Hela den här veckan har varit lite si och så när det gäller maten, men det får det vara. Jag tar nya tag nästa vecka!


Godmorgon!

Sitter här och bloggar utan att ha ätit frukost ännu, vart är världen på väg egentligen? ;P

Vaknade upp imorse med ett fixar-humör! Så idag ska det städas på skrivbordet (ingen vacker syn just nu), recept jag provat ska skrivas in i receptboken, inspirationsbilder ska sorteras, den gigantiska högen med tvätt (tvättade upp Moas kläder i storlek 68 igår, som nu är utspridda över samtliga köksstolar eftersom jag inte fick plats med allt på tvättställen) ska vikas in i Moas garderob, foton ska sorteras och fotoramas fyllas. Ska även klura lite på hur renoveringen av vardagsrummet ska gå till i höst :) Mycket att göra, men kanske skulle börja med lite frukost ändå...

P.S. Fick hem höstens katalog från H&M igår: mycket konstigt men oxå mycket fint! Hoppas att inte sakerna hinner ta slut nu bara för att jag inte får beställa på över en månad!

Lycka



... är att få springa barfota i det varma gräset!


Vanilj- och körsbärskaka



Fat från Mio 


Få en stund för sig själv

Tanken var att Tindra skulle vara hos farmor lite grann så att det skulle gå lite smidigare för mig att handla mat, men det hela slutade med att även Moa stannade kvar hos farmor för att busa! Så det blev lite vardagslyx på en gång. Sitta i bilen och skruva upp volymen och lyssna på bra låtar (som JAG får välja) är ju en humörhöjare bara det. Eller att få gå igenom affären utan att behöva förklara varför Tindra inte ska få det och det och det och det... Med en bebis som inte har förstått vitsen med att ta flaska och som tycker att mat är överskattat så blir ju inte stunderna jag kan göra någonting själv alltför långa eller många, så att få sitta i bilen och lyssna på Coconut Tree på högsta volym utan att behöva tänka på små känsliga öron, det är guld värt.

Tänkte försöka få en stund för mig själv ikväll med, men det borde inte vara så svårt när A kommit hem. Köpte hem fotskrubb och fotlotion från RESQ som jag hoppas kan göra underverk :) På sommaren har jag en tendens att "glömma" skorna och springer in och ut lite hursomhelst och... ja, vi kan väl säga att det syns och låta det vara med det. :)


Idag är ingen vanlig dag, för det är...


Tindra redo att åka på kalas i klänning från Lindex

Så var vi hemma från kalaset igen! Var lite småmysigt :) Hade faktiskt tagit med mig lite jordgubbar och grädde, det blir lite tråkigt ibland att bara sitta och titta på när andra fikar, på sin höjd ha ett glas vatten. Men inte idag :)

Tindra har redan somnat, lilla gumman, hon har varit jätteduktig idag (OCH gnällig och trött, jag har inte fått gå två meter ifrån henne på hela dagen). Ska se om Moa vill ha lite mat och sen kan tänka sig att sova, så att vi kan titta på Hell´s Kitchen i lugn och ro. Trevlig kväll!


Semesterlunk?

Blev en sen kväll igår, tror klockan var runt midnatt när vi gick och la oss. Så bra gick det när vi skulle gå och lägga oss tidigt ;P Tindra och Moa var vakna till tio båda två och ville absolut inte somna, men båda vaknade såklart samma tid imorse i alla fall. Såklart.

Idag fyller bror år så ska dit ikväll och fira honom lite =) Utöver det blir vi nog bara hemma, tycker det är riktigt skönt att bara vara hemma och ta dagen lite som den kommer. Kanske har hamnat i nån slags semesterlunk jag med?

Hej!

Igår var det lite tyst här på bloggen, tror det var ett bra tag sen det gick en hel dag utan en endaste uppdatering. Vi hade nämligen en "bara vara" dag: gjorde inte mycket och bara det vi hade lust med. För min del innebar det bland annat en tupplur tillsammans med Moa i cirka två timmar efter lunch. Riktigt skönt och framförallt välbehövligt! Även om Moa sover bra om nätterna så vaknar hon ändå och ska äta runt två gånger varje natt och vissa dagar känns det mer än andra. Igår var helt klart en sådan dag.

Idag har vi haft besök av Frida och barnen. Riktigt bortskämda blev vi oxå, de hade med sig presenter till oss allihop. Tindra fick strumpor, Moa en klänning och jag lite fler Rosti-"bestick". Är så kul att se när barnen leker så fint med varandra :) De trotsade till och med vädret (öser ner här) och var ute och busade emellanåt. Bjöd på en egenkomponerad vanilj- och körsbärskaka till fika, så kom körsbären till användning oxå.


Moa fick en fin klänning från Parvel

Moa ligger och sover så ska passa på att mysa lite med Tindra i soffan framför Pippi. Ikväll får vi besök igen, måste passa på att umgås med Lisa & Mange innan de åker tillbaka till Göteborg!


Banan och chokladcupcake med marängsmörkräm








Jag har varit lite nyfiken på dessa sen jag hittade receptet och igår fick jag äntligen en anledning till att göra dem. Muffinsen blev jättefina i form och färg. De passade bra ihop med marängsmörkrämen (recept från tartspecialisten.se), som inte var så svår att göra som jag trodde. Synd bara att den inte fick behålla den vita färgen den hade, innan jag tillsatte smöret.


Lilla Algot

Idag var vi och träffade flickornas kusin för första gången: lilla Algot. Helt sjukt att de är så små när de föds (fast det räcker väl till iofs, de ska ju ut oxå). Jag kan verkligen inte föreställa mig lite hur liten Tindra var och då vägde hon 700 gram mindre än vad Algot gjorde, som är hur liten som helst. Vi hade såklart med en liten goodie-bag till dem :) Algot fick en t-shirt, två dreggellappar från dregglis collection och sen fick föräldrarna ett gäng dajmkakor. Kom inte hem tomhänta vi heller, plockade en låda full med körsbär från deras träd.



Ett skepp kommer lastat...

För det första: jag har inte shoppat! De här sakerna beställde jag för någon vecka sedan, innan jag bestämde mig (eller ens hade kommit på tanken) för att ha ett shoppingförbud. Bara så ni vet! Allt kommer från Esprit via Ellos. Gillar verkligen deras barnkläder, fin och bra kvalité till bra priser. Sitter inga lappar som kan skava i nacken på barnen. Gillar extra mycket de små detaljerna som de har på kläderna.  


TILL MOA:





TILL MIG:


Hallon & grillkväll

Gårdagens tempo gick nog i 180 så hade inte en chans att sitta ner framför datorn. Efter lunch åkte jag och barnen hem till svärmor och plockade massa hallon (mums) och sen vidare till affären för att handla lite det behövdes till kvällen. Sen hem och städa och baka. Nånstans mitt i allt det fixade jag ordning mig själv och när gästerna kom så hade jag till och med hunnit börja med maten. Tog ett litet tag att varva ned tempot bara ;)

Vi hade i alla fall vädret på vår sida! Det regnade precis hela dagen, förutom cirka två timmar på kvällen vilket var precis när vi skulle grilla =) Så det serverades grillad fläskfilé med färskpotatatis, egengjord sås med bla mango chutney, beasås och en stor grönsallad här igår, så gott! Försökte övertala Andreas att vi skulle grilla ikväll igen, men han lät inte så sugen på det... Till efterrätt blev det cheesecake serverad i glas, lika gott det! Sen spenderade vi resten av kvällen med att spela kort, jag har i alla fall tur i kärlek ;P


Blev en hel del hallon :)


Cheesecake serverad i glas, med digestivekex, skivade jordgubbar och hallonfyllning


Regnet, det bara öser ner...

Hoppas ni läste rubriken i samma melodi som jag har haft i huvudet hela morgonen :) Vaknade nämligen till ett grått väder och massa regn. Inte direkt det väder jag hade hoppats på, eftersom jag hade tänkt åka hem till svärmor och plocka hallon till kvällens dessert nu på förmiddagen. Jag blir nog så illa tvungen att göra det ändå, så hoppas att regnet lättar lite snart! Inte heller det väder man vill ha när det är grillat som står på menyn ikväll. Annars ska det förberedas inför ikväll nu under dagen, då vi får middagsgäster. Städas och fixas och förbereda maten. Ska även garnera mina muffins jag bakade igår: banan- och chokladmuffins. Ska göra en marängsmörkräm till dem, blir första gången jag gör den så hoppas det blir bra :)


Moa fem månader

Tänk att lilla gummsan redan är fem månader! Förstår inte var tiden har tagit vägen, det går alldeles för snabbt...



Vid fem månader:
* är hon fortfarande mestadels glad. Skrattar alltid och det med hela kroppen.
* är hon mycket nyfiken. Vill se allt.
* tycker hon inte om att ligga ner, vill mycket hellre sitta upp. Behöver hjälp med detta, kör fortfarande fällknivstekniken annars.
* dregglar hon massor, men inga tänder verkar vara på gång ännu.
* sover fortfarande i egen säng fram till tidig morgon, innan det är matdags och hon får sova vidare i vår säng.
* är hon inte helt förtjust i mat och frukt är snäppet värre. Gröt är okey, men inte mer än ett par matskedar. 
* har hon gungat någon gång och gjort nån kryprörelse, men inte mer än så. 

Älskade Moa! ♥♥♥ 


Plan B

Det blev ett telefonsamtal och en och en halv timme senare befann jag mig med barnen i Köping hos lillasyster. Gick lättare att hitta cellofan där iaf :) Blev en mysig eftermiddag (om man bortser från den stunden då Tindra sprang rätt in i en lyktstolpe och fick en rejäl blå bula på pannan, lilla gumman), köpte med oss grillad kyckling till lunch och sen massa frukt/bär som åts med vispad grädde till efterrätt.


Centrala Köping idag


Torsdag

Och vi har inget egentligt planerat idag heller! Det har verkligen varit en lugn vecka det här då vi har kunnat ta dagarna som de kommer, vilket har varit jätteskönt. Tindra som brukar bli uttråkad om man inte har schemat fulltecknat i vanliga fall har inte alls visat några sådana tecken. Hon har lekt jättefint själv och det är så kul att smyglyssna på hennes samtal med alla sina "vänner". Jag är dock sugen på att baka igen så snart vill jag ha fikagäster *hintar*.

Så snart Moa har vaknat nu tänkte jag att vi skulle ge oss ut på en promenad ner till centrum. Jag behöver få tag på cellofan och har en liten förhoppning om att jag ska kunna få tag på det i blomsterbutiken, så att jag slipper ta mig någonstans bara för det. Synd att det inte finns Lagerhouse här, men det är väl att hoppas på för mycket ;P


Välkommen till världen!

Inatt föddes flickornas lilla kusin! Stort grattis från oss =)


Leila bakar i Frankrike

Foto: TV4

Kvällens avsnitt ska handla om cupcakes, så gissa vem som ska titta? Jag och Mosan håller på att göra oss redo. TV4+, klockan NU :)


På önskelistan

Jag vill ha en rosa laptop som jag kan kalla MIN MIN MIN och som jag får ha helt i fred. Ingen som sitter och spelar utrymmeskrävande spel eller lägger in saker jag inte har det minsta intresse av. Som jag kan ta med lite överallt och bara sitta och fixa med mitt. Visst är den fin :)




Enkelt nöje

Varje dag går jag och Tindra till jordgubbslandet och kollar om det kommit några fler jordgubbar eller smultron. I princip har det gjort det varje dag oxå och det är så mysigt att se hur glad Tindra blir av att få plocka nån gubbe till. Ja, jag med förstås, de jordgubbarna är så mycket godare än de man köper i affären. Nästa år blir det till att fylla upp den andra pallkragen oxå, så att vi får ännu mera bär! Jag vill så gärna ha en hallonhäck oxå, men tyvärr vill inte A det. På sätt och vis förstår jag honom, för om häcken ska stå i solen så finns det inget riktigt bra ställe att ha den på utan att den är i vägen, men ändå... Det är ju så gott!

Nästa år tror jag att jag och Tindra ska odla lite fler saker. Funderar på olika kryddor och nån tomatplanta. Fixa lite med blommor oxå, i år har inte trädgården prioriterats för fem öre!



Lite fint finns det i min trädgård iaf :)


Plåtaskar från Dixie

Älskar dessa plåtaskar! Funderar på att fylla ena hyllan i köket med massar av dem, så att det blir som ett färgglatt stilleben. Inte nu förstås, men typ... i augusti ;P


 
 
 


Mysiga eftermiddagen

Den här dagen har varit så mysig på alla sätt och vis! När jag satt vid datorn på förmiddagen så somnade Tindra i soffan, jag lät henne sova så länge hon ville så på eftermiddagen hade jag en mycket pigg och mysig lite unge ♥ Så på eftermiddagen gick vi över till grannen, som till Tindras stora lycka nämligen har en stor studsmatta som hon får låna vid behov :) Efter det tog vi en liten sväng till lekparken. Det är så mysigt att göra saker med henne när hon är på så bra humör och allt gnäll och tjat är obefintligt. Fler sådana dagar vill jag ha!


To do

Idag ska jag försöka vara duktig och göra en massa "måsten". Har redan varit och handlat och satt på en tvätt, betalat lite räkningar och avklarat lite e-mail-korrenspondens. Kvar på listan finns flytt av abonnemang och uppsägning av att annat abonnemang. Och storstädning av hela huset förstås. Såklart. Tror det är en stående punkt på min "to-do" lista, som aldrig verkar bli avbockad. Konstigt det där.


Instagram

Nu finns jag på Instagram oxå! Heter franhallonet där, varför överge ett vinnande koncept? (Berodde inte alls på att de tio första förslagen jag försökte med redan var upptagna och att jag inte direkt är känd för mitt tålamod, inte alls.)

Shoppingförbud

Japp, ni läste rätt. Jag ska försöka att inte shoppa någonting fram till den sista augusti! Får lite småpanik vid tanken, men bara det borde ju vara ett tecken på att det är rätt. Är det någonting som verkligen behövs så kan Andreas köpa det, det är han som bestämmer helt enkelt! Jag får bara handla mat och sånt, inga böcker, filmer, kläder, barnkläder, skor, smycken etc. Så misstänker att det kommer bli en hel del "fönstershopping on-line" den närmaste tiden. Blir nog bra det här, planerar en del dyrare inköp längre fram samt renovering av vardagsrummet i höst och de pengarna ska oxå komma nånstans ifrån. Önska mig lycka till, I´m gonna need it!


Tillbaka till vardagen

men ändå inte! A är tillbaka på jobbet, men jag och barnen har fullt upp närmaste tiden med en massa playdates. En hel del grillkvällar är inplanerade, den närmaste redan ikväll :) Är nämligen strax klara här hemma och då ska vi först bege oss till stora lekparken för lite bus och sen hem till D & U för troligen ännu mera bus med kusinen. Förhoppningsvis blir det lite mindre bus ikväll så att vi kan spela lite kort eller spel efter att ha grillat :) (märks det att vi gillar att spela spel?).


Kvällströtter

Är lite lagom trött just nu, efter en dag själv med barnen. Barnkalaset var kul, tänk att det finns människor som gör en glad varje gång man träffas ♥ En som däremot inte verkar vara trött är Moa, hon blir bara arg när jag lägger ner henne i sängen, så får väl se hur länge det dröjer innan hon vill sova. Just nu verkar det vara fotinspektion som gäller för henne, så jag misstänker att det kommer dröja ett tag...

Kalle Anka kaka

Bakade denna kaka i fredags så att jag hade något att ta med till svärmor igår. Jätteenkel att göra och förmodligen riktigt god, eftersom det inte blev mycket kvar av den :)





Tjoho söndag!

Lite sämre väder idag, men det passar nog A perfekt som tidigt imorse drog iväg tillsammans med ett par kompisar för att spendera dagen med fiske vid en sjö nånstans i skogarna. Lyckades väcka båda barnen gjorde han oxå, så det blev en lite tidigare morgon för oss idag än vad vi är vana vid! Men det gjorde inte så mycket, vi myste lite extra istället med sagostund innan vi klev upp :)

Idag blir det barnkalas för vår del, sötnosarna Frida och Freja ska firas! Ser fram emot det!


Blus från H&M


Blus från H&M

Fick hem denna blus på posten i veckan och den är så fin! Liiiite romantisk kanske med lite spets och broderier, men absolut inte för mycket. Svalt material så fungerar nog i de flesta väder :)


Hej lördag!

Här har vi precis kommit hem efter att ha spenderat dagen hos svärmor. Tindra har fått busa av sig med kusin Felix och syssling Sebastian. Själv har jag badat i svärmors pool för första gången, termometern sa att det var 24 grader men det kan jag lova att det var det rakt inte, kallt som attan! Har även hunnit med att länsa hallonlandet och spela tre omgångar kort med Ullis, samt fika lite med Tindras gammelmormor och gammelfaster.

Fick precis reda på att Johanna och Kenny är på väg hit så blir lite grilla ikväll, gäller att ta vara på de fina sommardagarna :)


Idag: Skantzö och Westerqvarn

Sista dagen som Andreas har semester (för den här gången, blir ett par veckor till senare) så vi bestämde oss för att göra något bara vi! Först blev det lite bad på Skantzö för att sen åka vidare till Westerqvarn och äta lunch, köpa glass och spela minigolf. Till lunch blev det ugnsbakad laxfilé med färskpotatis och citronkräm, supergott! Åt faktiskt potatis, sommarens enda färskpotatis för min del så det unnade jag mig :) Kom en hel del mörka moln vilket i kombination med att vi var trötta gjorde att vi åkte hem och skippade golfen och glassen. Gissade vem som somnade i soffan på en gång? (Japp, jag...)





Nu ikväll blir det till att ta tag i tvättberget som alltid bildas när det är fint väder ute. Konstigt det där :) Kanske bakar en kaka till imorgon. Helst skulle jag vilja hyra film och äta lösgodis, men ska försöka låta bli...

Trevlig fredagskväll på er! ♥




Citroncupcakes med saltlakritsmousse





Andreas älskar kombinationen av citron och saltlakrits, så när jag hittade ett recept på saltlakritsmousse var jag tvungen att prova! Jag blev förvånad över hur mkt lakritssmak det faktiskt blev i moussen. Inte alls svår att göra, men det gäller att ha lite framförhållning och lite tålamod, eftersom moussen helst ska förberedas dagen innan.


Lite shopping & badutflykt

Imorse åkte jag och Moa in till stan som sagt. Åkte så vi var där till strax innan tio. Fanns MYCKET kvar av rean på Polarn o Pyret, nästan hela butiken var fylld med enbart rea. Kom inte därifrån med så mycket däremot, blev en singoallatopp till Tindra. Mina favoriter ur vårens kollektion har jag redan köpt hem och ytterkläderna var inte sänkta med så mycket. Har lite is i magen så kanske de finns kvar när de sänks ytterligare :) Blev lite presenter köpta och sen lite grejjer till mig från Cervera :)

På eftermiddagen mötte vi upp bror min på Skantzö och tillbringade eftermiddagen med att sola och bada. Perfekt :) Tindra hon hann inte mer än komma hem och äta lite flingor med mjölk innan hon somnade. Ikväll blir det lite gott med jordgubbar och så ska vi planera morgondagens lilla äventyr ;P

Hoppas ni har haft det fint i solen!


Just nu: på Skantzö

img_8528 (MMS)

Just nu: på Skantzö


Nya Ellos-katalogen



Denna damp ner i brevlådan häromdagen. När höstkatalogerna kommer i brevlådan, då vet man att det är sommar... Alldeles lagom ändå egentligen, nu när jag ska leta nya gardiner till sovrummet. Den lär väl ta en kväll eller två att gå igenom, men det gör jag så gärna! :)


Onsdag

Idag har värmen kommit tillbaka, det var lite på tiden tycker jag :)

Vi var iväg idag hela familjen, åkte redan på förmiddagen och kom hem på eftermiddagen, ganska slut allihopa. Spenderade det som var kvar av eftermiddagen ute på gräsmattan. Någon (ok, det var jag) fick den briljanta idén att ta fram kubbspelet. Jag avskyr kubb. Tycker att det är bland det tråkigaste utespelet som finns. Men ändå. Förlorade tre omgångar mot Andreas, så avskyr det fortfarande. Bra, då vet jag det och behöver inte ta fram det nått mer i sommar!

Här skulle det läggas in en bild, men den var tydligen för stor. Jippi.

Imorgon ska jag och Moa in till stan en snabbis, ska köpa lite presenter åt några söta små flickor som har kalas på söndag :) Tänkte passa på om se om det finns nått kvar på Polarn o Pyrets rea, jackan jag vill ha sålde slut direkt när de reade den på webben, så hoppas den finns kvar i butik. Av det jag sett av höstens kollektion så verkar det inte bli mycket kläder därifrån som kommer få flytta hit. Tråååk. Hoppas på fint väder imorgon med, så att vi kanske kan komma iväg och bada lite. Andreas sista semesterdagar för denna omgång så vill hinna ha lite "riktig" sommar.


Nya favoriten: gröt

Eftersom det går lite sådär med smakportionerna så köpte vi hem gröt till Moa häromdagen, tänkte se om det passar damen bättre. Idag var det dags att smaka för första gången och lilla fröken åt upp allt och då var det säkert runt en halv vanlig portion som vi gjort iordning. Hon till och med log efter att hon smakat :)


Mätt och belåten


Vatten är däremot fortfarande ingen favorit...


Sovrummet före och efter

FÖRE:





EFTER:







Nu ska det letas efter nya gardiner och nya sänglampor. Vet inte riktigt vad jag ska ha för färg eller modell på gardinerna, lamporna lutar åt att bli något i vit porslin. Garderobsdörrarna ska lämnas in för målning/lackering, det ska troligen komma upp några öppna hyllplan i utrymmet mellan garderoberna och väggen samt att de stora tunga byråerna ska bytas ut mot en annan variant. Så finns lite kvar att göra, men nu är det stora jobbet gjort och jag är så nöjd! Skönt att slippa den beiga färgen och istället ha det mycket ljusare.


Presenter från Göteborg

Andreas kom hem med två fina paket från Göteborg i söndags (tack för hjälpen Lisa ;p). Fick en vispskål och en vanlig skål från Ib Laursen =) Blir nog invigning idag när jag ska baka lite gott!



Moa


Moa var klädd helt i rosa igår -supersöt :)


Sneakpeak



En liten förhandstitt på hur det ser ut i sovrummet just nu :)

Nästan klart nu! Som jag skrev tidigare så saknas det några spikar till de sista taklisterna. Dessa ska slås upp och ev få lite mer färg om det behövs, men sen är det klart! Då är det städning som gäller (även om jag och Lisa tog bort det mesta spillet och liknande redan igår) och sen ska möblerna bäras tillbaka.


Housewife-vibbar

Har det inte varit renovering så har det varit städning! Fixade i sovrummet hela förmiddagen tills spikarna tog slut (typiskt, blir iväg och köpa nya snart), åt lunch och började sedan storstäda hela huset (mja, eller halva kanske, andra halvan är belamrad med möbler och dylikt så där ser man knappt golvet). Vill ju ha det fint när älsklingen kommer hem med massa presenter till mig =) Tog till och med in lite blommor från trädgården och satte i vas, det ni! Man tager vad man haver... Jag tyckte det blev fint, lite annorlunda kanske, men fint!


Tindra

 
 
 


Sommarträdgård

Igår kväll var jag med barnen och grillade hos mina föräldrar. Tog lite bilder på deras trädgård, synd att man inte kan ärva gröna fingrar (eller så kan man, bara det att det inte lyckades i mitt fall).








Renoveringsupdate

Renoveringen av sovrummet har hittills gått jättebra! Jag har hunnit mycket mer än vad jag trott, mest tack vare att mina fantastiska barn! Moa har sovit eller suttit nöjt och tittat på när jag har tejpat eller liknande. Tindra har velat titta mycket på film (känns som att Trassel går på repeat här, hon älskar verkligen den filmen) samt är allmänt självständig så jag har kunnat fixa och dona lite på tider jag inte hade räknat med alls! Rummet är helt färdigmålat och nästan samtliga lister. Hade det inte varit för utrymmesbrist där jag målar hade alla varit färdigmålade vid det här laget. Ikväll ska fondväggen tapetseras, Lisa är på väg hit så snart sätter vi förhoppningsvis igång. Blir första gången någonsin jag är med och tapetserar, så får se hur det går! =)


Pics från Lisjö

 










Lite allt möjligt

Den här dagen har verkligen bjudit på lite av varje! Hela förmiddagen och en bit efter lunch jobbade jag i sovrummet. Tänkte att det var lika bra att passa på medan Andreas fortfarande var hemma och kunde kolla barnen. Fick ner samtliga lister och dörrfoder och hann även med att slå ut spiken ur dessa. Efter lunch och dusch åkte vi in till Västerås. Hämtade ut tapeter, köpte present, handlade linnen till Tindra och åt på Max innan det var dags för Andreas att gå på tåget.

 
Tindra busar på Max


Tapeten Orchidee Mauve från Midbec

Äntligen kom det lite rolig post idag oxå: vimpeln jag vann. Jättefin! Jag och Tindra inspekterade jordgubblslandet och hittade flera mogna jordgubbar och massor med smultron!



Knappt hade vi kommit hem från Västerås så kom Johanna och Kenny över, så vi slapp vara ensamma ikväll. Efter att de åkt och båda barnen somnat (Tindra har lite svårt att somna om kvällarna nu, misstänker att det beror på värmen) så var det sovrummet som gällde. Så nu är det vita väggar därinne! Blev lite problematiskt ett tag när det blev mörkare och mörkare, men eftersom jag hade slagit av strömmen kunde jag inte tända någon lampa. Tackolov för skarvsladdar! Kom på att jag missat köpa nya "skal" till kontakterna, de som sitter på är gamla och beige-gula. Får se om jag kan köpa det här på orten eller om jag tar det nån dag när jag ändå är i Västerås. Imorgon ska det målas en omgång till och kanske kommer tapeterna upp, får se... Hoppas även på att bilderna jag skickat iväg på framkallning kommer, så att jag kan sätta in dem i de nya ramarna. Skickades igår så är inte helt omöjligt att de kommer imorgon.

Blev verkligen ett inlägg om lite av varje, men så har min dag sett ut i alla fall :)


Boktips

Fick hem böcker idag som jag beställt: Kungligt snygg av Ebba von Sydow samt Ljust och fräscht boken av Schyffert och Lindström. Har hört mycket bra om båda så ser fram emot att läsa dem =)




Har du något bra tips på en bok inom livsstil/inredning/mode?


RSS 2.0