Gott med grillat

Passade på att grilla ikväll i det fina vädret. Tvivlar på att jag sätter igång grillen själv för mig och Tindra när Andreas är borta. Fläskfilé och kotletter blev det, med bea-sås och en grönsallad med fetaost till. Jättegott! Bästa är att det finns kvar till minst två middagar till :) Nu ikväll blev det jordgubbar med vispad grädde (IGEN, jag vet, men kunde inte låta bli...).



P.S. Nu är alla byråer borta ur sovrummet och hälften av golv- och taklisterna är borttagna. Imorgon åker jag och hämtar tapeten :)


Underbara sommaren


Bild från Sköna Hem

Det är så skönt att Andreas har semester just nu! Att dela på ansvaret för två barn med allt vad matning, blöjbyte och underhållning heter är toppen! Har hunnit med att ligga i solen i två omgångar idag, nu senast blev det en liten tupplur oxå :) Passade även på att bläddra i lite tidningar och det var då jag fick se denna bild, hur härligt ser inte det ut? Tänk att sitta i den soffan bland alla kuddarna med ett glas vin i handen, på kvällen när det är lite svalare. Ta ett dopp i poolen om man känner för det. Det skulle nog göra livet liiiite härligare ändå :)


Sommargodis

Jordgubbar hör verkligen sommaren till, så gott att äta med vispad grädde! Vi har haft en lugn kväll här hemma. Båda flickorna somnade tidigt och sen har vi väl inte gjort någonting egentligen :) Städat lite och tittat lite TV, alldeles lagom. Har skruvat ner lite hyllor i sovrummet och imorgon ska jag nog förbereda lite till.


Sol & bad

Idag är det varmt! (om ni har missat det ;P) Vi tog en tripp till Skantzö tillsammans med Elly och badade och hade det allmänt skönt. Med ett undantag, min gräsallergi gjorde debut ordentligt så har spenderat dagen med en rinnande näsa. Måste nog ta en sväng förbi apoteket nån dag och köpa någonting mot allergin, den förstör ju allt! Moa premiärbadade i stora bassängen, men lite svårt att veta vad hon tyckte. Ibland skrattade hon och ibland såg hon väldigt skeptisk ut, men inga skrik iaf :) Vi åkte hem lagom så att Andreas kunde se damfotbollen och jag låg en timme till i solen, men sen fick det vara bra.

P.S. Fick idag SMS om att mina beställda tapeter fanns att hämta i affären :)


BTW

Moa har börjat testa rösten nu och vilka toner hon kan nå upp till! :)

Shoppat i Sthm

Blev som sagt lite shopping i Stockholm. Tror jag hade cirka 2.5 timme på mig sammanlagt på fredagen och söndagen och det är inte mycket, speciellt inte när jag dessutom blev sinkad av Andreas och Tindra. Moa, hon sov, den gullungen. Hann bara med Åhléns, ROOM och Sprall, men det räckte långt :) Sjukt mycket rea på Åhléns (eller överallt egentligen), hittade massa fina kläder från Esprit, men var tyvärr inte mycket som satt bra. Blev en ljusrosa finstickad kofta till mig därifrån i alla fall. Blev även lite smått som servettringar, fotoramar, barngalgar och en plåtburk till Tindra. Mest nöjd är jag med kläderna till Moa, så fina!


Från Esprit. Baddräkt längst till höger till Tindra, resten till Moa


Från Mexx. Tröja och finste koftan till Moa


Lite fint till Moas rum


Morsdagpresenten blev en smyckesask från iittala :)


Stockholmsresan -lördag & söndag

Lördagen ägnades enbart åt två saker: hotellfrukost och Gröna Lund. Hotellfrukosten blev jag faktiskt lite besviken på. Hade tänkt köra strikt och äta ägg och bacon, men när inte dessa smakade särskilt bra så blev det semesterkost istället, dvs pannkaka med grädde och sylt! Har längtat länge efter pannkakor så passade på och det var så gott!

Sen var det Gröna Lund som sagt. Efter frukosten gick vi ner till Slussen för att ta färjan över. Vädret var lite växlande och fortsatte att vara det under hela dagen, kom några regnskurar då och då men mellan dessa sken solen. Johanna och Andreas sprang runt och åkte bergodalbanor och den ena karusellen efter den andra, medan jag vaktade Moa (valde detta helt själv, blir åksjuk bara jag sitter på en vanlig gunga). Jag och Kenny gick spökhuset (fattar fortfarande inte varför och kommer aldrig göra om det någonsin) och sen åkte jag kärlekstunneln (som även den var otäck med alla läskiga dockor överallt, satt bara och väntade på att monstren från spökhuset skulle dyka upp där i mörkret). Gick över till "barnsidan" så Tindra fick åka och den ungen älskar verkligen att åka karusell. Lilla bergodalbanen och frittfall var ingen match alls, hon ville bara åka mer! Det blev grillbuffé till lunch, riktigt gott!

Fick se lite kändisar oxå, Sommarkrysset spelades in så Gry Forsell, Sahara Hotnights, Patrik Isaksson och Erik Saade var där. Stötte på Viktoria Svensson lite överallt oxå :) Vi hade superkul och runt elvasnåret på kvällen laddade vi upp med lite langos/korv och bröd för att börja gå tillbaka till hotellet. Gick längs strandvägen där vi stannade och hade picknick med donuts mitt i natten :)












På söndagen hände det inte så mycket. Hotellfrukost, checka ut, lite sista minuten shopping, tåg till Västerås och sen kom min mamma och hämtade oss igen. Lite vemodigt att komma hem, men desto mer sugen på att försöka komma iväg snart igen!


Stockholmsresan -fredag

Vi kom fram till Stockholm ungefär vid elva. Min mamma var snäll nog att skjutsa oss till Västerås så att vi slapp byta tåg, eftersom vi inte direkt var snabba och smidiga med barnvagn, barnen och all packning.


Tindra, redo att åka


I väntan på tåget

Tågresan gick bra och väl framme låste vi in vår väska i ett värdefack på stationen och gick och shoppade lite grann. Jösses säger jag bara! Hittade så mycket fint och tiden bara rann iväg så hade nästan lite panik över att jag inte skulle hinna (och det gjorde jag inte heller, men men...). Varför har jag aldrig varit inne i PUB-huset tidigare? Fanns ju hur mycket fint som helst där! Såg lite gatuunderhållning oxå, helt sjukt vilka grejjer han kunde göra med två glasbollar!


Streetperformer


En försenad mors dag present hanns med i alla fall

Vi åt lunch på ett kafé i närheten och gick sen till hotellet för att checka in och vila lite.

Senare på eftermiddagen mötte vi upp Johanna (Kenny hade fått vända i Västerås för att hämta Johannas på stationen kvarglömda väska...), hämtade vår väska och hade det lite trevligt på hotellrummet. Dagen till ära hade jag och Johanna på oss klänningar och drack lite champagne :)


Champagne

På kvällen lyste solen och det var jättefint ute så vi tog en promenad ner till Gamla stan för att äta kvällsmat. Passade på att dricka lite vin till maten, har inte hänt alltför många gånger på sistone. Sedan mötte Kenny upp oss (stackarn, blev en lång resa för honom) vid slussen och vi promenerade hem längs vattnet.

 

En alldeles underbar och mysig midsommarafton!


Mycket som händer i veckan

Denna vecka kommer det hända flera roliga saker :) Vädret verkar bli bra så ska komma iväg och bada lite, förhoppningsvis imorgon och/eller på onsdag. På torsdag åker Andreas ner till Göteborg över helgen, för att där bland annat gå på Iron Maiden-konserten. Kvar blir jag och barnen och ett sovrum som ska få sig en liten make-over (förutsatt att allt klaffar med barnvakt och bärhjälp och tapetseringshjälp och att barnen sover när de ska så att jag kan jobba). Hade tänkt vänta lite med tapetseringen men tänkte att det är lika bra att fixa allt på en gång, så är det gjort sen! Är även Suradagarna i helgen så förhoppningsvis kan jag och barnen gå ner dit en sväng.

Idag blir det dock bara att ta igen sig efter helgen och landa i vardagen. Tvätta upp kläder, fylla upp kylskåpet och bara vara...

Nu är vi hemma igen!

Ja, som sagt, nu är vi hemma igen. Vi har haft det så otroligt bra och roligt! Resan har verkligen varit precis det jag har hoppats på. Båda tjejerna OCH Andreas har uppfört sig (även om det kom lite gnäll från Andreas under shoppingen...). Har ett par hundra bilder som jag ska gå igenom oxå :) Vi är ganska slut båda två just nu så ikväll blir det vila för våra hårt testade fötter samt att vi ska äta upp chokladen som blev kvar :)

Skickar en midsommarhälsning från Stockhol...

Skickar en midsommarhälsning från Stockholm! Sitter just nu på hotellet och vilar lite efter förmiddagens shopping. Tiden sprang ifrån mig så hann inte kolla överallt som jag hade planerat. Kommer hem med mycket fint iaf :) snart ska vi hämta upp Johanna och Kenny vid centralen för att fortsätta kvällen i gamla stan! Glad midsommar!


Fint i sovrummet


Tycker att den här bilden är så himla fin! Älskar tapeten och hade vi haft en vit säng så hade jag nog övervägt att ha denna som fondvägg (nu blir det lila och blommigt istället!). Bilden kommer från en av mina favoritbloggar: House of Philia.


Ännu fler inredningstankar...

Går och tänker var och varannan dag på hur jag ska göra iordning Moas rum. Har kollat runt massor i olika bloggar och webshoppar och nu känns det som att jag börjar komma nånvart. Det som är lite jobbigt är att jag tänker mig vita väggar, men det är gröna väggar i rummet just nu. Ska ju måla sovrummet nästa vecka och känns som att det räcker just nu... Tänker mig en färgskala vitt-ljusgrå-ljusrosa. Milda färger (till skillnad från min första tanke som var att jag skulle ha massa färg i rummet!). Lite fint jag skulle kunna tänka mig:

  
 


Packning pågår

Imorgon är det äntligen dags för vår Stockholmsresa. Vädret idag är inte direkt bra, men det ska bli lite bättre över helgen, så hoppas på det! Har precis varit och handlat lite gott att äta på tåget. Kom på att det kunde vara mycket folk som handlar iom midsommar och att lönen kom idag, så fick lite bråttom iväg. Tänkte inte alls på det eftersom jag inte behövt handla hem en massa mat. Märkte även att jordgubbarna idag kostar 50 kr/l, i måndags kostade de 30 kr/l, hmm...

Ägnar eftermiddagen annars åt att packa. Har försökt vara lite duktig denna gång och lagt ner kläder som matchar, istället för att bara lägga ner favoriterna och sen har man knappt nått att ha på sig i alla fall. Fick även en liten överraskning i lönekuvertet idag, fick lite pengar från jobbet. Riktigt bra tajming på det måste jag säga!


Pippi på porslin

Jag älskar porslin. Skulle jag ha råd och plats skulle jag ha hur många uppsättningar som helst, i olika färger och storlekar så att jag kan matcha som jag känner för. I verkligheten, mycket på grund av (eller kanske tack vare) Andreas, så har jag begränsat mig lite. Är inte mycket för den romantiska stilen, men hur mysigt vore det inte att kunna bjuda på kaffe i detta porslin. Serien Pip från Early Bird, finns bland annat på House of Hedda:

 


Äntligen rena fönster!

Den här dagen har verkligen innehållt lite allt möjligt tror jag! Började med att jag skjutsade in Andreas och Micke till Västerås, där de skulle hoppa på festivalbussen och åka till Stockholm. Stadion och Foo Fighters står på schemat för dem ikväll. För mig? Fönsterputsning visade det sig! Farmor var här och lånade Tindra över eftermiddagen och Moa somnade. Sekunden efter att hon somnat fick jag besök av två killar från Tele2, som slutade med att vi troligen får bredband via dem istället (skulle tjäna tre och halvt tusen om året på detta, så kan ju vara värt att testa). Sen hade jag inte lust med någonting, varken att sitta vid datorn eller läsa något eller titta på TV. Kände att jag behövde göra något duktigt så då tvättade jag alla fönster och upptäckte en sak: vi har MÅNGA fönster i huset. Bara vardagsrummet har ju sex stycken... Blev iofs bara insidan av fönstren idag, men vi behöver ju inte överdriva, eller hur?


Söt klänning till midsommar?


Tycker den här klänningen var riktigt söt :) Synd bara att den inte fanns i någon annan färg, har ju precis köpt en vit klänning... 499 kr på Lindex.


Garderoben: före och efter

Har varit ett väldans tjatande om städningen av min garderob här på bloggen så tänkte faktiskt visa resultatet, bara för att jag blev så himla nöjd! Tänk vilken skillnad det kan bli bara av att städa och faktiskt ta undan de kläder man inte använt på evigheter och troligen aldrig kommer använda igen, men som man av någon anledning ändå inte kan göra sig av med! Har inte kostat något, eftersom jag bara flyttat om lite samt rensat, som sagt. Vill ha lite snyggare förvaringsboxar och helst snyggare galgar (allra helst en walk-in-closet om jag ska vara ärlig, men så länge inte någon av ungarna bestämmer sig för att flytta hemifrån typ NU, så lär den drömmen få vänta ett tag), men det får bli senare.

Före: allmänt kaos och ostrukturerat


Efter: flyttade om lite kläder och lite hyllor. Största skillnaden blev av att
jag flyttade ner stängerna, nu hänger kläderna i ögonhöjd istället,
vilket visade sig vara skönt för nacken oxå. Är dock hyfsat nervös över den
vänstra stången, den sviktar alldeles för mycket...

Nu när jag går med renoveringsplaner för sovrummet har jag funderat en hel del på garderobsdörrarna. Går dessa att måla vita? Vet inte riktigt var dörrarna kommer ifrån, de har inte hederliga IKEA-mått tyvärr (hade ju gjort allt lite enklare). Handtagen däremot är från IKEA, det vet jag med säkerhet eftersom vi har de i köket (jag vet, suck!). Vet inte riktigt hur jag ska göra. Om det är nån som känner igen dörrarna och var de är köpa, let me know!


Busungar & jordgubbscheesecake

Den här dagen har gått riktigt snabbt, till skillnad från gårdagen som segade sig från början till slut. Kan bero på att vi igår inte gjorde någonting igår till skillnad från idag, då vi hade massa besök inplanerade. Efter lunch kom Lisa och Hanna och senare Viveca (och alla barn såklart). Längtar till den dagen vi kan umgås och faktiskt umgås, inte springa efter alternativt passa upp på barn. Mysigt var det i alla fall :)


Jordgubbscheesecake till fika

Nu ska jag gå och fixa ordning en sallad, blir grillat ikväll: fläskfilé och halloumi. Ibland är det tufft att vara på diet ;P


Första semesterdagen

Jaaa, nu har Andreas äntligen semester. Tre veckor nu och sen två veckor till senare i sommar. VI ägnar dagen åt att bara vara hemma och göra vad vi känner för. Vädret verkar inte kunna bestämma sig riktigt, solen skiner och det är varmt för att fem minuter senare ersättas av stora mörka regnmoln. Knepigt. I en av dessa solluckor så hann vi med att både klippa gräset (Andreas), rensa jordgubbslandet (jag), cykla (Tindra) och sova (Moa). Skönt att ha det gjort. Jag håller fortfarande på och rensar och fixar i sovrummet. Är klar med mina garderober och rensade ur väsklådan idag. Ska slipa lite väggar sen och kanske ta ner några lister, har nämligen på egen hand bestämt mig för att renovera sovrummet! Har inhandlat väggfärg och bestämt tapet till fondvägg (men inte köpt denna än). Nu i första hand ska väggarna målas, handlar bara om lite logistik när man har barnen hemma och jag ska göra allt själv, men det löser sig :)




LCHF, hur har det gått?

Jag sa att jag skulle prova LCHF i en månad och se om det var nått för mig. Nu är det drygt en månad sen jag började, så hur har det gått?

Viktmässigt så har jag gått ner ungefär 2.5 kg denna månad. Inte så jättemycket, men definitivt mer än vad jag gick ner innan. Det gör mig ingenting att jag går ner sakta, det viktiga är ju att det faktiskt går neråt.

Kroppsmässigt däremot känner jag stor skillnad. Jag ångrar att jag inte tog lite kroppsmått innan jag började, för det känns i kroppen och på kläderna att det har hänt något. Har köpt både leggings och treggings för första gången i mitt liv -och jag använder dem!

Matmässigt så har det fungerat jättebra. Jag räknar inte maten i kolhydrater och kalorier utan så länge jag går ner så kör jag likadant. Om det stannar av eller vänder uppåt så får jag tänka om, men i och med amningen så vill jag inte köra alltför drastiskt. Siktar på att äta mat med så lite kolhydrater som möjligt helt enkelt och på helgerna får jag äta mörk choklad. Emellanåt blir det lite jordgubbar eftersom det faktiskt är sommar! Har fuskat två gånger, den ena gången åt jag en turkisk pepparglass (men bara en av paketets 14, undrar vem som åt de andra...) och den andra gången en hallonruta på Moas dop. Det som faktiskt stämmer med denna diet är att man tappar sötsuget, vilket är jäkla skönt! Blir manändå  sugen på något så räcker det med mörk choklad :) Det jag under en period har upplevt som jobbigast var att jag bara kunde dricka vatten! Vatten till frukost, vatten till lunch, till mellanmål, till ALLT. Så unnar mig lite lightläsk emellanåt, kanske inte det bästa alternativet, men inga kolhydrater och lättare för mig att inte trilla dit.

Så nog kommer jag fortsätta! Jag kommer köra som jag har gjort över sommaren så får jag se sen hur det blir, i och med träning under höst och att jag kommer trappa ner på amningen. Två kilo till till sista juli siktar jag på!

Whoopie Pie

Provade att baka något nytt idag, nämligen whoopie pies! Påminner om makroner, men utan mandel. Äter ju varken kakor eller jordnötter (som jag gjorde fyllning av), men lite nyfiken på hur de smakade blev jag, eftersom alla gick åt på en gång :) En sats ger ungefär 40 kakor, 20 stycken dubbla.  





Hallonrutor med glasyrtäcke

Kom på att jag lovat att delge receptet på hallonrutorna, som vi bland annat bjöd dopgästerna på (bilden är från dopet). Lätta att göra och supergoda, både sött och syrligt på samma gång. Ursprungligen hittade jag receptet hos Mirabell Cupcake. 



Ingredienser:

Smet:

3 ägg
3 dl socker
200 gram smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
2-4 dl frysta hallon

Glasyr:

200 gram färskost (ex philadephia)
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
Kokos till garnering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna (jag använder mig av en fullstor plåt).

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop mjöl och bakpulver under tiden. Rör sedan ner smöret och mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet.

4. Häll smeten i långpannan och strö över frysta hallon. Jag brukar ta så mycket hallon att nästan hela plåten är täckt, ju mer desto godare :)

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna.

6. För att göra glasyren så vispa ihop alla ingredienser förutom kokosen. När jag gjorde kakan i en plåt gjorde jag ungefär 1.5 sats glasyr för att få ett lagom tjockt glasyrtäcke över kakan. Börja med en sats och prova dig fram till vad du tycker är lagom. Strö till sist över kokosflingor och skär sedan kakan i bitar.


Västeråsbesök & trötta människor

Efter ett minibesök hos svärmor på förmiddagen så åkte vi in till Västerås för att umgås lite med familjen Åkerberg. Var jättemysigt att ses igen, av någon anledning verkar vi ha svårt att få till tillfällen att umgås på. Inte ofta Andreas följer med till "mina" (hoppas ni förstår vad jag menar) kompisar! Det bjöds på mat och fika och barnen lekte fint tillsammans.

När vi kom hem senare på eftermiddagen var både jag och Andreas trötta. Och då menar jag riktigt trötta, kändes som att humöret sjönk för oss båda. Andreas badade Tindra och jag fortsatte städa garderoben och sen efter maten blev det lite bättre. När jag går in på bloggen för att kolla kommentarer ser jag att jag vann vimpeltävlingen! Helt underbart! Så nu är jag fortfarande trött, men glad =) Moa sover och Tindra är nattad så nu blir det lite mörk choklad och soffhäng med min karl!


Grå fredag

Idag har det bara regnat och regnat. Ska tydligen göra det hela helgen och nästa vecka, men jag hoppas verkligen inte det. Inte kul att springa på Gröna Lund en hel dag om det bara ska regna... På förmiddagen idag var vi inne och tog det lugnt. Jag passade på att rensa i min ena garderob, som stått och förfallit en längre tid. Blev en sopsäck med sånt som ska kastas och lite som jag ska försöka sälja. Blev jättestor skillnad! Ska försöka hitta några snygga boxar/lådor som jag kan ha i garderoben, när jag är i Stockholm.

På eftermiddagen åkte jag och barnen in till Västerås för att storhandla på Ica Maxi. Vi och alla andra tydligen. Supermycket folk som stod i vägen överallt och inte visade nån hänsyn, allra minst till ensamma mamman med en unge i vagnen och en i bärselen. Suck. När jag flyttade på en kundvagn som stod snett och blockerade nästan hela gången har tanten mage att bli sur på mig! Blir så trött på "jag ska först mentaliteten" som verkar råda överallt. Jaja, nu har vi mat igen så ska försöka släppa det.

Moas premiärsittning

Idag tog jag fram matstolen till Moa, tänkte att testa går ju alltid. Valde nog inte bästa tillllfället, hon var tydligen både hungrig och trött för det var inga glada toner som kom från henne när hon satt i stolen. Lite mat och sen sov hon gott istället.

Går sådär med smakportionerna just nu, hon får i sig lite grann men hon vill inte gapa utan slickar upp innehållet från skeden samtidigt som hon gör en massa miner :) Det är tur att jag inte känner nån brådska över att sluta amma, tror det kommer ta ett litet tag det här :)


Nya Plaza interiör



Mitt lyxproblem med att inte hinna läsa mina tidningar ökade ännu mer idag :) Nytt nummer av Plaza kom i brevlådan (vitt, grönt och rosa på framsidan, somrigt och fint!) och nytt nummer av Baka hade kommit ut i affären så var tvungen (hmm...) att köpa den oxå! Men nu har Andreas semester så nu hoppas jag på lite mer tid att göra vad jag känner för :)


Rolig post



Kom något trevligare än räkningar i posten idag :) Bara att lägga i högen, ligger verkligen efter med mina tidningar. Tror att jag ständigt har 2-3 nummer som ligger olästa här hemma. Just nu ligger förutom denna tidning Family Living, Mama och Sköna Hem och väntar. Perfekt att ha sen när solen återvänder :)


Kusinbus & dagisavslutning

Efter en förmiddag där vi egentligen inte gjorde någonting, åkte vi hem till Ullis och Felix efter lunch. Tror kusinerna var glada över att få leka med varandra, även om de dolde det väl bakom diverse bråk... På kvällen var det sommaravslutning på dagis, så nu har Tindra sommarlov :) Barnen grillade lite korv och sprang runt och busade innan det avslutades med jordgubbstårta och presentutdelning. Tindras ballong höll nästan ända hem... Känns ganska skönt att slippa tänka på dagislämning på mornarna, även om det inte är lätt att veta var man ska göra av Tindras energi alla gånger! Imorgon jobbar Andreas sista dagen innan han har tre veckor semester, ska bli så otroligt skönt att få lite avlastning här hemma :)



Polarn o Pyret rea

Har en liten stund för mig själv just nu, Moa ligger och sover och Tindra är ute och reser med sin nalle och hund (som egentligen är en väska). Tanken var att jag skulle gå in och se vad som är på rean hos Polarn o Pyret, som börjar sin rea idag, men deras servrar vill tydligen inte denna gång heller. Är väl lika bra egentligen, är inte så mycket som behöver fyllas på i damernas garderober, men vem kan motstå en rea?


Minisemester

Nu är det klart, det är bara att hålla tummarna att vädret är med oss! Nästa helg åker nämligen vi iväg med syster och Kenny på en liten minisemester. Centrala delar i den kommer vara:


Scandic Sergel Plaza


Gröna Lund

Eftersom vi åker midsommarhelgen så blir det inte så mycket shopping, inte så många affärer som har öppet och vi vill inte komma hem alltför sent på söndagen heller. Men Åhléns och ROOM har öppet på midsommarafton och det räcker långt! :)


Köping: shopping, jordgubbar & systermys

Imorse packade jag in barnen och allt som måste med för att åka till Köping och spendera dagen med syster (och Kenny), som var ledig. Vi skulle träffas nere på stan för att vara snabba inne på Lindex rea, men på grund av min åksjuka lilla dotter så kom vi inte direkt fram avtalad tid. Var tvungen att stanna för att ta fram handduk utifall att, ge henne lite vatten etcetera. Fungerade ända fram tills jag parkerade bilen i , sen var det kört... Rean var inte så mycket att ha, men köpte äntligen en klänning jag spanat på ett tag (jag vet att det syns dåligt, men alla dörrar i hela huset är vita):



Ny klänning innebar att jag behövde ha skor till :) Ville ha ett par bruna, men de var slut i min storlek så det fick bli svarta istället, de var riktigt sköna!



Passade även på att handla för mitt presentkort på Epok som jag fick av syster och Kenny i present, som tack för att jag inte dog på sjukhuset (låter hemskt, men sant). Köpte lite söta muffinsformar och ett kakfat i två våningar, så nu har jag äntligen ett sånt :) Tog kort på presenthyllan som finns i butiken, fanns hur mycket som helst att välja på!



Sen kände vi oss nöjda och åkte hem till dem för att äta lunch och senare daimglass (Tindra och syster) samt jordgubbar (Tindra och jag). Fick till och med vila lite på soffan medan syster och Tindra var ute på lekplatsen :) Hemresan gick bättre, men det berodde på att Tindra slocknade två minuter efter att hon satt sig i bilen och sov ända tills vi kom hem...


Ser fram emot eftermiddagen :)

img_4734 (MMS)

Ser fram emot eftermiddagen :)


Nöjd med förmiddagen :)

img_6878 (MMS)

Nöjd med förmiddagen :)


Karl Lagerfeld och Coca Cola Light

Har ni sett flaskorna Karl Lagerfeld har designat för Coca Cola Light? De är så fina! Skulle vilja ha dem stående framme i köket, MEN man kan såklart inte köpa dem i Sverige (pga återvinningskraven). Hade jag varit lite mer snabbtänkt hade jag kunnat be min pappa hålla utkik efter dem, eftersom han precis har varit i Tyskland över helgen.




Vimpeltävling

När Tindra var liten beställde jag en jättefin vimpel till hennes rum i rosa och grönt. Nu är det Moas tur att få sitt rum iordninggjort och har jag tur kan jag vinna denna fina vimpel, som heter Hugo. Vill du oxå tävla så klickar du HÄR



 


IKEA

Idag åkte jag och Carro in till IKEA efter att vi lämnat vildungarna på dagis. Tror ingen hade räknat med att det skulle ta den tid det tog, tror det blev drygt tre timmar. Blev återigen påmind om varför jag är där så sällan, det är ju så stort! Innan vi hade gått klart övervåningen så är man trött och då har man hela bottenvåningen kvar! De har dock fått in mycket fint, jag gick och fotade och planerade (japp, mitt fel att det tog så lång tid) så att jag nog höll på att driva Carro till vansinne :) Hittade inte det jag skulle ha, en hylla till Moas rum, men kom hem med lite frotté till badrummet. Lite av det fina:


Detta tyg var nära att följa med mig hem för att bli sovrumsgardiner


Blev lite skumt ljus, men var fint ihop med tapeten


Älskar maskroslampan, den skulle vara fin i mitt vardagsrum :)


Jag skulle vilja ha så många par skor att jag behöver ha en sån här skogarderob


Mina finaste

 
 
 

Felix 2 år

Idag har vi firat barnens kusin Felix som har fyllt 2 år nu i veckan. Av oss fick han en fin bok som heter Elsa Beskows Sagoskatt, som jag är säker på att även mina barn skulle bli glada av att få (hint, hint ;P). Det bjöds på jordgubbsgräddtårta, dumlemuffins (made by me), kanelbullar och kakor. Jag höll mig från allt och tog bara lite vatten att dricka :) Sen att det blev lite mörk choklad ikväll, behöver vi kanske inte nämna...


Strandsnygg

Sprang in lite snabbt på Ryns idag, skulle vilja ha lite "finare" skor... Alltså skor med lite klack på när man klätt upp sig lite. Hittade flera snygga från Esprit, men såg verkligen konstigt ut att se sig själv med klackar. Ska nog åka tillbaka utan man och barn och prova i lugn och ro nån dag. Kom i alla fall hem med ett par snygga flip flops från Vagabond, så lite nöjd blev jag allt :)


BVC 4 månader

Besök på BVC igår. Moa skötte sig fint, hade växt både på bredden och på längden :) Visade även BVC-tanten att hon sedan förra besöket drar sig upp nästan själv till sittande (för vem sjutton vill ligga ner, då ser man ju inte vad som händer!?) samt att hon kan greppa saker. Pratade lite mat igen och hon tyckte att vi skulle börja så smått med smakportioner, så både igår och idag har Moa fått lite potatis- och majspure. Gick hyfsat, hon smakade och smackade lite :)

Längd: 61,8 cm
Vikt: 6,060 kilo
Huvud: 39,8 cm


Lördag

Min mamma var precis här och hämtade Tindra, som ska följa med henne och morbror Urban till Parken Zoo över dagen. Vi ska bege oss hem till svärmor och den hägrande poolen :) Få se vad det blir av dagen sen, ev måste vi in till Västerås och handla lite till trädgården, även om det tar emot när det är så fint väder. Ha en fin dag i solen!


Tindra redo för en dag på Parken Zoo


Farmors lilla hjälpreda


Sötnosen


Moas partytrick

Moa har lärt sig göra pruttljud med munnen :) Lilla busungen lyser upp och sen sätter hon igång och blåser och tycker själv att hon är jätterolig!


Tindra tar efter sin mamma och jobbar på b...

img_7566 (MMS)

Tindra tar efter sin mamma och jobbar på brännan hemma hos farmor Precis premiärbadat i poolen :)


Äntligen H&M!

H&M har äntligen bytt utseende på sin webshop! Så mycket finare och framförallt enklare att navigera. Visade min tacksamhet genom att lägga in en liten beställning på sommarkläder till mig :)

  

Bountys a la LCHF

Bakade bountys häromdagen och provade dem igår. Var lite nervös innan, hade byggt upp en del förhoppningar om dem. De var så goda! Jag hade lovat mig själv att jag skulle få äta två stycken igår men det slutade på tre tack vare ren och skär vilja, annars hade jag nog kunnat äta nån mer...




Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk
200 g riven kokos
150 g mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:
1. Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, grädde och kokos och låt det sjuda.
3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå i kylen en timme och vila.
4. Forma degen till 12-14 bitar av valfri form, förslagsvis kulor eller kvadrater.
5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme. 
6. Smält chokladen försiktigt i mikron. Jag använde 150 g av Marabou Premiums 70% choklad och det räckte precis till 12 kulor.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen.
8. Ställ in bitarna i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.


Kläder till Tindra

Eftersom vädret var lite si och så igår så åkte jag och Moa in till Västerås för att köpa Felix födelsedagspresent. Tur var väl det, i dag skiner solen igen plus att det är student, så då hade jag hamnat mitt i det kaoset själv med två barn. Tindra var hos farmor istället, som även var snäll och hämtade henne på dagis. Kom hem med lite kläder till Tindra, men hittade inga linnen eller t-shirts, suuuuck! Men nu har ungen lite fler shorts iaf!




Allt från H&M, allt till Tindra


Utsikten från gräsmattan!

img_9293 (MMS)

Utsikten från gräsmattan!


Sorgliga nyheter

Läste i tidningen imorse att Nordik har gått i konkurs. Är ju min favoritaffär i Västerås så fick lite små panikkänslor ett tag, var ska jag nu gå och göra av med för mycket pengar eller bara strosa och röra allt fint? Total utförsäljning just nu, kanske skulle man passa på och se om man kan göra något fynd...


Torsdag

Skrotungen är på dagis och jag och Moa hade tänkt jobba på brännan lite idag, men nu verkar det bli molnigt!? Uppskattas inte! Tror vi gör ett försök ändå, om inte annat är det skönare luft ute än inne och lite mys på stora filten är aldrig fel :) I eftermiddag efter dagis ska vi hem till svärmor och premiärdoppa oss i poolen, var så skönt att bada igår :)

Kolakakor





En eftermiddag i solen

Efter dagis idag följde vi med Carro och Jonis hem för att bada lite i deras pool. Skönt värre, även om jag bara var i med benen. Inspirerade av dagen har vi nu planerat en dag på Skantzö tillsammans med Lisa och barnen imorgon, så hoppas verkligen att vädret håller i sig!




Presenterna

Moa fick många fina presenter och jag är säker på att hon blev glad för dem, även om hon kanske inte visade sin uppskattning så bra. Förutom nedanstående fick hon även blommor, fonder och pengar. Pengarna kommer dels sättas in på hennes fonder och dels kommer det gå till något fint i hennes blivande rum.

Tack så jättemycket!


Presentbordet före


Presentbordet efter










Dopfikat

Kändes som att jag har bakat hur mycket som helst, men när jag väl dukade fram allt så såg det så ynkligt och lite ut... Kanske skulle ha valt ett mindre bord :) Det verkade vara ganska lagom ändå, blev bara några enstaka bakverk kvar. Fick några frågor om recept så lägger ut lite under veckan tänkte jag! Jag har bakat allt utom tårtan, den är köpt på Brynolf Bagare i Västerås.










Vit prinsesstårta, Chokolat Chip Cookies med smarties, kokostoppar doppade i vit choklad,
minicitroncupcakes, minihalloncupcakes, blåbärsmuffins och hallonrutor. Fanns kolakakor oxå, men de fick visst inte vara med på bild.


Dukningen

Tänkte visa bild på dukningen, den blev enkel med vitt och rosa samt lila syrenblommor från syrenhäcken på baksidan.



Dopet

Om nu nån har lyckats missa det så hade vi dop för Moa i söndags. Lilla fröken uppförde sig fint, hon var så lugn i Daniels famn. Även Tindra uppförde sig, hon satt längst fram och tittade storögt omkring och undrade nog vad sjutton vi höll på med! Det var ett till barn som skulle döpas samtidigt och det var väl sådär, kändes så fel att det var en massa främlingar där som delade vår privata stund. Men det var inget att göra åt och alla fick plats. Lägger inte upp så många bilder från dopfikat eftersom jag inte vet vilka som tycker att det är okey att vara med och vilka som inte gör det. Men jag har alla bilder så det är bara att komma på besök om det är någon som vill se ;P







Daniel och Ullis är Moas gudföräldrar/faddrar och vi är så glada och tacksamma att de ville vara det.


Knappast färdigbakat

Efter den här helgen kände jag att det får räcka med bakning för ett tag. Har stått i köket otroligt mycket sista tiden och vill hinna göra lite annat oxå. MEN. Men. Köpte en ny bok för ett par veckor sedan som jag tittade igenom ikväll. Det är kört, fanns ju så mycket fint och gott så jag hade kunnat ställt mig vid ugnen redan ikväll.



Jag är helt säker på att jag för ett tag sedan hittade en uppföljare till boken, men hittar den inte nu när jag letar. Skumt, att man kan vara så säker på nånting och sen visar det sig att man kan ha tokdrömt detta...


6 juni

Nationaldagen idag! Det ska jag fira med att rensa maskrosor på framsidan samt jordgubbslandet. Ska nog försöka få tag på jordgubbar idag iaf och äta med lite vispgrädde, är så sugen på något sött. Choklad skulle inte heller vara helt fel, men åt ju det igår så vet inte vad samvetet säger om det...

Känner mig trött i hela kroppen. Skippar nog träningen ikväll och är bara hemma istället. Skönt att inte ha något speciellt som måste göras utan jag kan bara göra vad jag känner för.

Äntligen en lugn kväll

Ikväll blev det en lugn kväll för mig och Andreas. Den sista tiden har varit så intensiv (rolig, men intensiv) och vi kände att vi behövde en kväll för oss själva. Beställde mat från pizzerian (kycklingsallad för min del) och sen somnade barnen ganska direkt båda två. Så det blev lite godsaker och äntligen kunde vi börja kolla på True Blood säsong 3. Kommer nog ha tittat klart på den inom en vecka misstänker jag...


Just nu :)

img_1033 (MMS)

Just nu :)


Förberedelser

Gårdagens tempo låg nog nära 125% eller nånting. Dukningen på förmiddagen gick bra och hela eftermiddagen varvades mellan att baka, amma och springa till affären två gånger för att handla det som missats eller tagit slut under dagen för att sedan baka lite till. Så höll jag på tills det kom en massa trevligt folk och jag tog en paus för att grilla och umgås lite. Slutade i alla fall med att jag satt och gjorde klart det sista, dvs garnera muffins, runt klockan 23.

Så nu sitter jag här. Tindra och Andreas har åkt för att hämta tårtan. Moa ligger och laddar krafterna inför vad som ska komma. Jag har konstaterat att jag har en bad hair day och har gett upp hoppet om en fin frisyr idag. Blommorna är plockade, väskorna packade, kameran är laddad. De ä ba o kö.



Lite av det som det kommer att bjudas på!


Lördag

Lördag idag! Mycket som ska fixas. Ska snart iväg och träffa Sofia, som ska hjälpa mig att att duka till dopfikat. Måste prova dopklänningen oxå (jag vet, verkligen sista minuten). Efter att det är klart är det bara att åka hem och börja baka. Har en liten förhoppning om att Andreas städar huset under tiden, ikväll kommer det över en hel del med människor för att grilla och umgås lite.

Grillat ÄR godast

Fläskfile och halloumi är verkligen mina favoriter att grilla! Tillsammans med en fräsch sallad och god sås så slår de det mesta! Fick lite oväntat besök senare på eftermiddagen, Johanna och Kenny kom över och grillade lite de med. Efter grillningen spelade vi två omgångar av Alias, sällskapet tyckte att jag kanske blev lite väl hetsig ;P Tindra var vaken ända till halv tio och Moa längre än så, känner att vi redan börjar få lite semestervanor här. Borde egentligen gå och lägga mig jag med, imorgon är det dags för att börja baka och förhopningsvis åka in till Västerås och träffa massa trevligt folk på kvällen :)

Pärlgalgar



Pärlgalgar från Lisbeth Dahl



Hur mycket finare skulle inte kläderna i garderoben hänga om de hängde på pärlgalgar? När jag nån gång får min Walk in Closet ska favoritplaggen få hänga på dessa fina galgar. Den översta får barnen till att ha sina favoritkläder på :)


Långledigt

Ja alltså, jag har ju alltid ledigt (i alla fall i teorin, kanske inte så mycket i praktiken...) men nu har även Andreas lite ledigt. Han har tagit semester imorgon så fem dagar har han ledigt :) Idag har vi hittills haft en "ta dagen som den kommer dag". Funderar på om vi ska ta en liten promenad i solen bort till macken och köpa en ny inredningstidning till mig eftersom vi ändå måste ut och köpa lite mer kol. Blir grillat ikväll, fläskfile och haloumi :)

Mycket som händer i juni

Har precis insett att det är massor som händer i juni! Denna vecka är det fullt upp inför dopet samt att Mange och Lisa kommer så blir en del som händer i samband med det. Nästa vecka fyller Felix, Freja och Lisa år och ska firas. Har även lovat min chef att jag ska komma in nån dag den veckan. BVC - besök på fredagen. Helgen efter det är det paintboll med några från jobbet, sen är det midsommarhelgen och sen är det redan juli (och andreas försvinner fyra dagar till Göteborg). Ska även klämmas in en kryssning med Hallsta-tjejerna och sen en tripp till Stockholm och diverse shopping :) Sen i mitt i allt det ska allt det där vanliga klämmas in, städning, laga mat, handla och förhoppningsvis massa sol, bad och grillning!

Lugn eftermiddag

Var över till svärmor imorse eftersom hon skulle få lite besök av släkten från Avesta. Tindra ville inte följa med hem sen, så hon fick vara kvar. Kom hem och sen gick jag och Moa och la oss i soffan och sov en timme. Var så skönt, har varit så trött de senaste dagarna, tror att det beror på att jag har så mycket att göra just nu. Moa hon vaknade till för en torr blöja och lite påfyllning, sen somnade hon om. Lika bra det, så får jag pyssla lite i lugn och ro :)

Godaste glassen



Hemglass har fått in turkisk peppar glassen i sitt sortiment. Fullkomligt livsfarlig glass för den är så god! Förra sommaren levde jag och Andreas på dessa, vi kunde äta två var om dagen så paketet räckte aldrig många dagar. Gick in på deras hemsida och såg att glassbilen kommer hit om ungefär en timme, så gissa vad jag ska köpa :)


RSS 2.0