Pulkabacken

Igår kom moster Johanna över för att vara med på premiärturen med nya pulkan. Så det var tre stycken som glatt knallade upp och åkte ner för backen samt en tjockis som stod på sidan och mest gjorde ingenting. Kul var det i alla fall =)


Moster åkte stjärtlapp


Pappa åkte stjärtlapp


Tindra åkte stjärtlapp, vem har sagt att man måste åka framåt hela vägen?


Pulka


Pulkagänget


45

Om nån har missat det så är det 45 dagar kvar till bf idag =)


IKEA idag

Tog en tripp till IKEA idag. Har mätt och mätt och mätt och kommit fram till att jag visst får plats att trycka in en minibyrå i sovrummet. Sagt och gjort! Tyvärr ligger kartongen fortfarande kvar i bilen för jag har fått stränga order om att inte lyfta ur den själv och tänkte faktiskt lyda den här gången. Vill inte riskera nått just nu. Köpte även skåpet till vardagsrummet jag har tittat på så länge, dyyyyr! Men nu har vi ju den iaf. Ska ju få in allt som har med papper och pennor och pärmar att göra där i och med att datarummet blir barnrum. Samma sak där, ligger kvar i bilen... Hoppas på att det blir lite bygga av ikväll, annars är ju Andreas ledig ett par dagar snart så då blir det förhoppningsvis monterat.

Julfirande

Julaftonsmorgonen hade vi litet eget julfirande. Egentligen skulle vi ha ätit smörgås med julskinka, men den hade redan tagit slut så fick bli "vanlig" frukost istället. Efter frukosten öppnade vi lite julklappar.







Mina paket innehöll nya bakredskap =)

Senare på förmiddagen åkte vi hem till mina föräldrar för att fira jul med dem, mina syskon och närmsta släkten.



Gås till lunch



Till gåsen serverades potatisknödel, sås, rödkål och surkål



Tindra hjälpte morfar med matlagningen



Paketöppning



Om alla andra (nästan) dricker ur nubbeglas så ska ju lilla snuttan oxå göra det



Andreas överraskade mig ordentligt med en Origoskål, har velat ha servisen så länge!!

Juldagen firade vi hemma hos Andreas mamma med hans yngre syskon och lite släkt som kom senare på eftermiddagen.



Sötaste lilla tomten



Två omgångar av Risk hanns med under dagen



Det var en som inte orkade mer och istället sov tre timmar i sträck

Vecka 34

Har redan gått in i vecka 34 och har i skrivande stund 47 dagar kvar till beräknad förlossning! Inte för att jag direkt tror att jag kommer få det datumet eller tidigare, men orkar inte ens tänka på att gå över just nu. Blir det så, ja då tar jag det när det kommer. Barnets hud har blivit mer rosa och kan nu utan vidare överleva utanför livmodern. Barnet kan även känna igen och särskilja olika röster. Vet att min bebis väger drygt 2000 gram just nu.

Kladdkaka




3 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
liiiite salt
75 gram smör
2 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smörj och bröa en form (lättast om den har avtagbar kant).

3. Rör ihop alla ingredienser med smält smör och vetemjöl sist.

4. Ha ner i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, lite beroende på hur kladdig man vill att den ska vara.

Servera gärna med fruktsallad och vaniljvisp.

Minijulafton

Firade julafton med Andreas familj hemma hos Daniel och Ullis igår, eftersom de inte är hemma över julen. Felix och Tindra bytte julklappar med varandra och sen blev det tomtegröt och skinkmacka.









TUL igen

Nytt TUL gjort idag. Nästan minijubileum, tionde ultraljudet. Cirka 10 procent under normalkurvan, vilket motsvarar en diff på ungefär 200 gram. Men man såg tydligt att hon följer sin egna lilla kurva. Läkaren vi hade idag var jättenogrann och kollade kroppsdelar, rörelser, organ. Känner mig inte så orolig längre, blir väl en liten flicka helt enkelt =) Proverna jag lämnade var dock inte så jättebra, så måste till vårdcentralen på måndag och lämna nya. Jippi, alltid nått. Ska tillbaka om tre veckor igen och göra nytt TUL och efter det är det bara fyra veckor kvar tills hon beräknas komma, så förhoppningsvis hinns det inte med något mer efter det.

När vi kom dit idag var dörren in till förlossningen öppen och det satt skyltar på dörren som förvarnade om att de höll på att förbereda för tv-inspelningen nu. Läskigt! Ligga i ett rum med monterade filmkameror och hoppas att det inte sitter nån där och tittar känns ju inte så lockande. Nepp, verkligen inget för mig!

Snart jul

22 december idag.. bara två dagar kvar till julafton! Har fått upp granen och alla paket, blir genast mycket högre mysstämning då =) gjorde massa knäck igår oxå så det ska räcka över hela julen och på kvällen kom Stefan och Johanna över för lite julmat och spel. Ikväll blir det minijulafton hos Daniel och Ullis eftersom de åker bort över julen. Så det verkar som att det bli jul i år med, även om jag tvivlade ett tag..


BM-besök vecka 33

Besök hos BM idag:

Vecka 32+3
Vikt: -2 kg (+7kg sammanlagt)
SF-mått: 32
Blodtryck: 120/75

Var länge sen blodtrycket låg så bra, men å andra sidan är jag ju mer sängliggandes än vad jag är aktiv, så det är väl kanske inte så konstigt. Gått ner två kilo sen sist, men det är väl heller inte så konstigt, med tanke på att jag legat med dropp i typ fem dagar. Räknar med att de kommer smygandes tillbaka nu över helgerna. Känns ändå sjukt bra att bara ha gått upp sju kilo, när jag var gravid med Tindra hade jag gått upp 18 kilo vid den här tiden!! Mitt mål har hela tiden varit att max gå upp 15 kilo så kanske att jag lyckas uppnå det. Två månader kvar nu..

Bebiskläder

Var in till Västerås en sväng igår och handlade de sista julklapparna. Kunde inte motstå denna stickade overall till bebisen. Vet inte om den är nå praktisk direkt, men fin =)


Dille på frukt & grönt

Märks på kosten denna helg vad jag har saknat: sallad och frukt! På sjukhuset var det standard med ångkokta grönsaker, inte direkt det godaste, och enda frukten jag kunnat äta senaste månaderna har varit mandariner. Så första måltiden hemma blev en kycklingsallad från Vanessas med fruktsallad som fredagsgott. Igår blev det en hemmagjord räksallad =)



Supergod fruktsallad



Räksallad

Vecka 32 & 33

Tiden går fort när man har roligt (eller nått!), har redan hunnit gå in i vecka 33. Är alltså i 9e månaden nu! Som Andreas uttryckte det så fint igår: "Hjälp, snart kommer vi ha en liten bebis här hemma igen.." Jo, det verkar ju faktiskt bli så. Min mage har tydligen växt en del sista tiden, ska försöka få in en bild om nån dag. över 80% av graviditeten avklarad och 55 dagar kvar till BF.

Graviditeten gör att jag behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Som ett extra litet mellanmål då. Ska bli intressant att väga sig på tisdag hos barnmorskan igen, få se vad som hänt med vikten de här två veckorna. Barnet ska väga ungefär 2 kilo. Senaste TUL för lite över en vecka sedan visade fortfarande på en vikt cirka 1500 gram. Ska göra nytt på torsdag (10e ultraljudet denna graviditet!) så får väl se vad det blir för resultat då och vad de säger.

Mår graviditetsmässigt annars ganska bra. Är trött och har ont i ryggen men det tror jag inte beror på graviditeten direkt, utan snarare på att jag i princip varit sängliggandes i tio dagar. Magen växer som sagt och lillflickan sparkar en hel del om dagarna. Hon sparkade Andreas igår när han tryckte lite på magen =)

Onsdagen..

har varit helt okey faktiskt och nästan kännts lite som en semester.. Om man bortser från de uppenbara bristerna såklart ;P Har haft en lugn dag då min rumskompis åkte hem imorse (men har redan hunnit få en ny). spenderade förmiddagen med lite allmänt surf, fick lunchen serverad, som faktiskt var god idag! Efter lunch vågade jag mig ut på en egen liten promenad utanför avdelningen, första gången jag lämnat avdelningen sen jag kom hit för över en vecka sedan. Väl tillbaka på rummet hade jag fått lite mystiska blommmor, eller, blommorna i sig var inte så mystiska, utan snarare vem som varit där med dem. Det problemet löste sig ganska snabbt och fick en jättetrevlig och rolig em, tack =) Har sen haft Jerichomaraton från sängen och ska nog fortsätta med det resten av kvällen. Har lite snacks som måste ätas upp oxå, imorgon är det fasta som gäller igen.

Lucia

Lucia igår och jag missade det i år IGEN! Nästa år ska jag se Tindra lussa oavsett vad det är. Fick se ett minilussetåg på sjukhuset iaf med Tindra och Felix och det uppskattade jag nog nästan mer iaf =)



Pappa fick ansvar att fixa allt



Sötaste lilla tärnan ever!

Semestervistelse

Eller, kanske inte riktigt... Har idag spenderat exakt en vecka på avdelning 8, kirurgen.. Opererade bort gallan i lördags och på torsdag ska de sista resterna tas bort, sen får jag komma hem!! =) Var riktigt nasty efter operationen, tål ju inte morfin direkt bra och var tvungen att ta ett flertal morfinsprutor för att klara kvällen och natten..MEN, klarar mig på enbart panodil nu så det är riktigt skönt! Har tagit lite fina bilder men vet inte om jag vågar lägga upp alla....

Tack söta mamma som lånar mig sin dator och mobila bredband och söta Andreas och Erik som agerade skjutsade hit datorn enbart för min skull =)

Julmarknad

Andra advent idag. Storebror kom över på förmiddagen och fick i stort sett underhålla Tindra hela tiden. Efter lunch åkte vi ner på julmarknaden med Ullis, Danne och Felix.



Buskusinerna

Tindra var överlycklig och tittade skyltfönster, tittade på tomtens ren (ingen aning om vem av renarna det var, men förmodar genom uteslutningsmetoden att det inte var Rudolf) och åkte karusell.



En av tomtens renar, frågan är vilken?

Efteråt gick vi hem till Danne och Ullis för lite adventsfika och en omgång Settlers. Inte direkt min bästa omgång men alltid kul att spela spel, var ett tag sen sist. Tindra kom hem och somnade i soffan och Andreas är iväg och spelar fotboll, så ska ta och njuta av ett lugnt tyst hus ikväll!


Vecka 31

Vecka 31 idag och 69 dagar kvar till BF!! Bebisens huvud är nu ungefär 8 centimeter i diameter och fötterna är sex centimeter långa. Proportionerna påminner om ett nyfötts barn. Barnet är cirka 40 centimeter långt och väger runt 1800 gram. Nu är det vanligt att den som är gravid börjar samla på sig vatten (jippi, vet hur det slutade sist...).

Känner mig extremt gravid just nu! Magen har växt som sjutton och kan ju inte direkt säga att jag är smidig. Att sätta på sig skor och knyta dem stående är det inte tal om, då kläms magen ordentligt. Diverse växande kroppsdelar kliar så jag blir galen ;P  


Fredagkväll

Längtar till ikväll:



Nu ska jag se om lilla fröken tillåter att mamma får vila ett tag, för annars lär kvällen sluta som alla andra kvällar: att jag ligger och sover i soffan (även om det faktiskt var ett tag sen nu, har börjat lägga mig i sängen direkt efter kvällsmaten istället.. hihi...)


Lussekatter

Skam den som ger sig! Jag och jäst har en lång historia av att inte komma överens med varandra, men den här gången verkar det som att jag vann! Blev två plåtar med lussekatter igår =)



Jobbigare var det dock att upptäcka att doften av för mycket saffran gör mig illamående och att det räcker med knappt en halv lussekatt för att jag ska må riktigt illa. Lyckat...


Adventsfika

Bakade lite gott att ha till första advent:



Sega saffranssnittar



Mjuk saffranskaka



Knäck

Knäcken är superlätt att göra!

1 dl socker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
ev 1 msk vanlijsocker
Hackad mandel

Ha allt i en skål och rör om lite lätt. Värm allt i micron på högsta effekt i cirka 8 minuter, tills knäcken klarar kulprovet. Ha i hackade mandlar om man vill det (på bilden är de flesta utan, jag tycker inte om mandlar...) Sedan är det bara att ha upp i formar och ställa kallt att svalna. Tar en kvart och blir så gott!

RSS 2.0