MOON BOOT


Hur söta är inte dessa? Moon Boot finns på Babyshop.se för 699 kronor.


Vinterkläder

Sitter och spanar runt lite på vinterkläder just nu. Moa har det mesta nu som kan behövas, saknas bara nån varmare mössa eller så. Tindra behöver fortfarande en hel del. Jag har redan köpt en vinterjacka i svart denimmönster från Polarn o Pyret och skulle helst vilja ha ett par färgglada byxor att matcha med. Dessa är båda från Po.P och kostar 699 kr respektive 799 kr. Tycker de svarta är snyggare, men svart med svart känns lite trist. Den röda varianten fanns även i rosa, men de är redan slutsålda :(

 

Har kommit fram till att det blir en overall oxå. Skulle det hända en "olycka" så kan ju inte ungen gå utan ytterkläder hem från dagis eller vart man nu ska. Den första overallen är bara så snygg (jag vet, jag och svart), ett fynd (!) från Polarn o. Pyret för 1499 kr. Den rosa är ju lite färggladare och kostar en hundring mindre.

 

Lindex variant kostar 799 kr. Hade denna förra året och vi var väl egentligen nöjda med den, men tycker inte att den är nå snygg i år. Finns i svart och cerise. Den röda är Kaxs från Kappahl och kostar 699 kr. Har faktiskt aldrig tittat närmare på overaller från Kappahl och kommer nog inte göra det i år heller ;P

 

Didriksson har ett flertal modeller och det lutar nog åt att bli en av dem detta år. (Bilderna nedan är från Babyshop.se)

 
Kilimanjaro 999 kr                        Haig 899 kr


Vad kommer ni köpa för ytterkläder till barnen i vinter?


31 augusti


Syrran och Kenny kom förbi igår med en kasse kantareller och en film för den sjuka att fördriva tiden med :)

Tänk att det är den sista augusti idag! Det är verkligen höst snart...

Här är läget fortfarande hostigt och snuvigt, men jag inbillar mig att jag känner mig lite bättre i alla fall. Ska ge mig ut på en minipromenad i eftermiddag tänkte jag, både jag och barnen har ju varit instängda hela veckan. Börjar känna mig lite smått stressad över att jag måste bli frisk, har en resa inplanerad i helgen som jag inte vill behöva ställa in på grund av en envis förkylning.

Nu hör jag att en liten Moa har vaknat :) En liten Moa som är riktigt nära att börja krypa, benen har fått in rörelserna men inte synkroniserat med armarna, så nästan alla försök slutar på samma sätt...


Mer oboy åt de sjuka!



Nog för att jag gillar att äta enligt LCHF annars, men när man är sjuk är den ju lite sisådär, har jag kommit fram till. För när halsen är helt körd så är det inte direkt en köttbit, bacon eller kokade ägg som står högst upp på önskelistan. Istället skriker halsen efter kräm, yoghurt, soppor. Visst, kanske finns vettiga alternativ, men när huvudet skriker vid minsta ansats till att formulera en vettig tanke, så lägger jag ner. Har därför unnat mig en stor kopp varm oboy (och ska banne mig ta en till snart) och till kvällsmat blir det kräm med mjölk. Dessutom har karln varit iväg och köpt glass till mig. Hade huvudet fungerat som det ska hade jag nog haft lite dåligt samvete över kvällens kost, men som tur är går all den verksamheten på sparlåga.

Mer Oboy var det.


När man inte mår så bra




Det blev lite "muntra-upp-sig" fika idag, efter en tupplur på två och en halv timme. Tyvärr mår jag inte direkt bättre efter den, snarare sämre. Härligt.


Söndag

Just nu börjar sjukstugan ta fart ordentligt här hemma. Varken Tindra eller Andreas är bättre och nu börjar jag känna av halsen. Har verkligen ingen lust att bli sjuk, så hoppas att det försvinner. Har mycket som måste fixas i veckan, bland annat inköp av gympakläder till Tindra, som snart ska börja på gymnastik! =)


#1



Mitt första försök att göra macarons. Gick väl sådär måste jag säga, de sprack :( Dessa är med vaniljsmak och smörkräm. Nästa gång: vispa lite mindre, grädda en minut kortare, i med mer färg, jobba lite med spritsningen, så kanske!

Helt otroligt vilken värme det är idag! Här har jag mentalt ställt om mig till höst och köpt höstjacka och nya tröjor, så blir det så varmt att till och med kjol och linne är för mycket kläder att ha på sig. Men, passar ju bra eftersom det är kräftskiva utomhus ikväll :) Blir bara jag och Moa som går, eftersom andra halvan av familjen är jätteförkylda. Tindra har inte alls sovit bra inatt och därmed inte jag heller, men kan vara skönt att komma ut från sjukstugan åtminstone ett tag.

Ha en fin lördagkväll!


En dag i Stockholm


Dagens fynd, spetstunika från Brothers&Sisters för 75 kr, perfekt till morgondagens kräftskiva

Är helt slut efter att ha sprungit i affärer i Vällingby och i Barkaby med Ullis och bebisarna idag. Fanns mycket fint, men prioriterade mest "måste ha"-saker. Nu ska jag sitta i soffan och äta hemmagjorda bountys till säsongspremiären av Doobidoo =) 


Waka Waka

Just nu spelas Waka Waka med Shakira på hög volym här, så att Tindra och jag kan dansa lite :) Hon älskar den låten sen vi var på Mallorca förra året och den låten spelades ute vid poolen varje dag. Å nu blir det lite Pitbull =) Helt otroligt hur lite bra musik kan påverka humöret! En jobbig eftermiddag känns redan lite lättare!

Premiärbloggar från vardagsrummet nu! Flyttade ut datorn nu på förmiddagen och det blir faktiskt riktigt bra. Så lampa, sittdyna och en anslagstavla så är det klart sen. Blir att försöka fixa det nästa vecka. (Lite Coconut Tree nu, går inte snabbt att skriva idag inte ;P) Syrran åkte hem idag efter lunch, då kände hon att det var dags. Haft henne i fyra dagar nu, så får väl dela mig med av henne till Kenny antar jag. För ett tag åtminstone...

Hoppas ni har en bra dag! (om inte, sätt på lite bra musik så blir det förhoppningsvis lite bättre ;P)


Miette

Senaste tillskottet av bakböcker :) Har velat haft denna ända sedan jag läste om bageriet hos Bakerella och nu har den äntligen kommit. Lyckades bli slutsåld när jag tänkte beställa den för ett tag sen, men nu så!




Jag har målat en stol!



Jag har målat en stol! Och jag är löjligt stolt över det =) Slutresultatet blev verkligen jättebra, så nu ska denna gamla köksstol, som har hängt med oss sen vi bodde i lägenheten och som den sista tiden fått samla damm ute i stugan, få agera skrivbordsstol istället. Saknas bara en sittdyna, en grå alternativt grå-vit-randig, beroende på vad jag hittar för nått.

Lite egentid

Vi kom iväg på bio ikväll :) En tisdagkväll, lite spontant. Verkligen inte ofta det händer! Syster tog hand om Moa så vi kunde komma iväg och få lite tid för oss själva. Vi är verkligen otroligt bortskämda med familjer som vill ta hand om och umgås med våra barn. Jag vet många som verkligen får kämpa sig till att få lite egentid utan barnen, så jag är verkligen tacksam över detta. Att få sova över hos mormor när jag var liten var bland det roligaste som fanns, så är verkligen glad över att Tindra (och senare Moa såklart) har samma möjlighet. Nu är hon så stor att hon vill packa sin egen övernattningsväska å :)

Filmen ja! Apornas (r)evolution (eller nått sånt) blev det, faktiskt en ganska bra film.


Choklad till Anna-Malin




Choklad gör nog precis alla situationer lite bättre, så vad passar bättre än en chokladcupcake med chokladfudgefrosting?


En dag på stan

Vilken dag jag har haft! Helt underbar =) Jag och lillasyster har gått på stan ett par timmar. Tanken var att jag skulle titta på vinterkläder till Tindra och se hur utbudet är för tillfället, men istället hittade vi en massa kläder till oss. Hade kunnat köpt i princip hur mycket som helst. Kärade ner mig helt i en softshelljacka på stadium, men den får nog hänga kvar där. Om jag inte råkar komma över 1300 kronor bara lite sådär. Lunch på Jensen´s med en biff till lunch gjorde ju inte dagen sämre heller :)



Från H&M respektive MQ

Nu blir det att umgås lite mer med syster och Moa, Tindra är hemma hos mormor och ska sova över där. Kanske blir det en bio ikväll å :)


En helt vanlig måndag

Så var lilla skruttan avlämnad på dagis. Blev bilen imorse, vädret är inte direkt på sin bästa sida idag! Jag och Moa ska nog hålla oss inne och inte göra så mycket alls. Ska gå igenom alla ytterkläder som finns i garderoberna i garaget och leta efter mössar och vantar och allt sånt där, ska ta någon dag i veckan för att fylla på det som fattas. Vill gå runt och se vad som finns när det gäller overaller och skor oxå. Förhoppningsvis får vi besök i eftermiddag oxå, som ska stanna ett par dagar. Och jag ska baka! Haha, nu har jag hållt mig ett par dagar så nu är det dags igen ;P


Förväntan


En glad liten Tindra :) Hon var inte lätt att få att skratta framför kameran, men emellanåt så!

Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigare, det måste jag! Imorgon är det dags för Tindra att börja på dagis igen efter två månaders uppehåll, så inge sovmorgon här inte. Som hon har längtat...! Inte bara det, om vädret inte är alltför dåligt, så kommer hon även få cykla dit på sin stora cykel! Så det är glad och ivrig liten fröken vi har här hemma, som längtar efter sina kompisar. Eller vänner, som hon säger ;)

Här ska det strax börja fixas med tacos, så gott! Har försökt äta tacos ända sen i fredags, men då skulle ju Tindra sova borta och sen har vi blivit bjudna på mat hela helgen (eller hur, stackars oss...), men nu äntligen! Tror det tillhör hela familjens lista på favoritmaträtter...

Hoppas ni har haft en bra helg =)


Gårdagens äventyr...



... gick till Vingåkers Factory Outlet! Spännande va =) För mig var det faktiskt det, jag har inte varit där sen jag, Bella, Theo och Sandra åkte dit på en roadtrip när vi gick på gymnasiet. Så, det var ett tag sen alltså. Tanken var att se om vi kunde fynda lite vinterkläder till barnen från Polarn o Pyrets lilla hörna, men det var lite skralt med både utbud och storlekar. Fanns en hel del overaller och skaljackor till mindre barn i alla fall. Tyckte inte att de hade sänkt så mycket på de större vinterbyxorna med tanke på att de ändå är en outlet. Kom därifrån med lite kläder till Tindra i alla fall, bland annat en supersöt glesstickad mössa som hon passade jättebra i! Men det fanns ju inte bara en Factory Outlet, utan även en...


 

Iittala Outlet! Livsfarligt för mig att ens gå in i, men kom faktiskt ut utan att ha köpt någonting! Men ni kan nog tro att jag stod och fingrade på både Kivi-lyktor, Marimekko-skålar och fat från Rörstrand. Fanns även en mindre butik utanför där de hade något som frestade ännu mer, nämligen Gerbera-keramik... Vill ha både den ena och den andra formen och i flertalet olika färger, men jag vet vad Andreas tycker om deras pris så avstod. För den här gången ;)

 

Så det blev verkligen en heldag. Kom inte tillbaka till orten förrän vid fem och sen spenderade vi kvällen hemma hos Daniel & Ullis. Var så trött när jag kom hem att jag inte visste riktig vilket ben jag skulle stå på, men nog var jag uppe till en halv tolv i alla fall. Förstår inte att jag ska ha så svårt att gå och lägga mig en vettig tid!

Nu ska jag fortsätta städa, hela huset får sig en omgång idag. Underbart med ett nystädat hus!


Perfekt mysväder

Ute regnar det och det är bara grått. Gör inte mig så mycket, tycker det är ganska mysigt :) Känner att jag är klar med sommaren, nu vill jag ha en mysig höst istället. Få klä sig i lite varmare och mysigare kläder. Tända lite ljus inomhus och bara få den där underbara stämningen som bara går att få med tända ljus. Det är så lugnt och nästan konstigt tyst i huset, Moa sover och Tindra är hos farmor. Vi bara är. Ibland är det så skönt att bara vara.

Imorgon är det äventyr för mig och Moa som gäller! Imorgon bitti blir vi upphämtade av Ullis och Algot för en lite längre biltur, så får vi se om jag kommer hem med nått fint ;) Ha en mysig kväll, ni med :)


P.S. Ni vet den där romantiska middagen jag skrev om tidigare idag? Det blev kebab respektive kycklingsallad från Vanessa som avnjöts framför en halvdålig kärlekskomedi på fyran. Romantik när den är som bäst ;)


Hej fredag!

Jaha, och där följde Tindra med farmor för att spendera dagen och natten där. Bestämt bara så där. Tyvärr har jag inget bättre sätt att spendera min nyvunna frihet med än att storhandla mat, hänga tvätt och dammsuga huset. Kanske får jag tid till att börja fixa i Moas rum. Konstigt det där egentligen. Denna vecka har vi inte haft direkt mycket uppbokat utan vi har varit hemma nästan hela tiden. Ändå har jag knappt hunnit med nått av allt jag hade på min stora "att göra"-lista. Och lär väl inte hinne me´t idag heller antagligen.


Lite rolig läsning ska nog hinnas med under dagen oxå, det gäller ju att prioritera rätt ;P

Kanske man skulle passa på att överraska karln med en lite mer romantisk middag ikväll. Anstränga sig lite. Känner jag oss rätt däremot så är vår lyx att sitta framför TV:n och äta när inte Tindra är hemma. Hihi, det gäller att ha förväntningarna ställda på rätt nivå :)


BVC sex månader

Vikt: 6790 gram
Längd: 65,0 cm

Sååå, det var inte så mycket som hade hänt. En halv centimeter på längden och 70 gram på vikten. BVC-tanten tyckte inte att det var så konstigt med tanke på hur pigg och aktiv Moa är, men hon måste ändå gå upp lite bättre. Så nu ska vi försöka få i henne gröt till frukost och som kvällsmål. Försöka i alla fall. Ska även jobba på att få henne att acceptera flaska så att välling kan vara ett alternativ. Fick förslaget att ge lite saft/juice i flaskan, så att hon får in tekniken (kan tillägga att BVC-tanten är lite "old school" och trött på att det hela tiden kommer nya rön och rekommendationer om allt, jag älskar det!). Provade det till lunch och det var lika illa det. Är det bara min unge som inte gillar söta saker heller? Kryddade biffstroganoffen lite extra och det gick lite bättre, så problemet kanske ligger i att lilla fröken är en gourmet?


Att försöka hitta en balans

Får ni en känsla ibland av att egentligen ha det ganska bra? Ni vet, trots att pengarna inte alltid räcker till allt man vill, huset aldrig blir färdigrenoverat, kläderna inte sitter precis som de ska, huset aldrig blir riktigt så där städat som man önskar, man inte har drömjobbet, barnen är inte alltid så små änglar. Idag fick jag idag en känsla i kroppen att jag nog har det bra. En varm känsla som for igenom kroppen. För även om allt inte är perfekt, så har jag ändå allt det där. Jag har ett jobb, vilket många inte har. Likaså med kläder, kanske inte de snyggaste och modernaste, men jag har dem. Jag bor i ett hus med man och två små barn, som många gånger testar mitt tålamod till det yttersta, men de är ju samtidigt mina små guldklimpar. Finns jättemånga som gör allt de kan för att kunna få en liten vilde som ritar på väggar och kastar mat på köksgolvet, men av olika anledningar så vill det sig inte.

Det känns som att allt idag ska hända så snabbt och på en gång. Att det är svårt att ta det lugnt, tänka på vad man har och vara glad och tacksam över det, istället för att enbart koncentrera sig på vad det är man inte har.

Å andra sidan blir man nog aldrig nöjd och det tycker jag inte att man ska vara heller! För ärligt talat, hur kul kan det vara? Att aldrig få känna glädjen och tillfredsställelsen när man uppnår något man har strävat efter, oavsett om det gäller att klara milen på en drömtid, att ha sparat ihop till de alldeles för dyra men skitsnygga skinnstövlarna eller bara att man lyckats samla hela familjen vid matbordet en kväll för att umgås.

Jag är övertygad om att det bara gäller att hitta en balans. Att försöka uppskatta det man verkligen har, samtidigt som man drömmer sig bort emellanåt. Leva i nuet, men drömma om framtiden. På en alldeles lagom nivå.


Igår & idag

Igår hade jag skrivit ett långt inlägg om dagen, men när jag skulle posta det så försvann internet och kom inte tillbaka på hela kvällen. Älskar när sånt händer. Hade i alla fall en riktigt mysig eftermiddag, där vi bland annat bakade en kladdkaka och var en sväng till lekparken med barnen.



Idag är det BVC som står på agendan, annars händer det inte så mycket. Ska försöka börja städa ur Moas blivande rum och förhoppningsvis hinna måla en sak.

P.S. Kan nu bocka av höstjacka till mig, fleecekläder till Tindra och raggsockor till Moa från den stora "att köpa"-listan tack vare ett paket som kom med posten igår =) Bara allt det andra kvar nu då!


Boktipset



"Egentligen börjar en fest redan när gästen plockar upp inbjudningskortet från hallmattan" -Micael Bindefeld.

"FEST -om svar anhålles" av Micael Bindefeld har ett par år på nacken, men den är så bra! En av mina favoriter, som jag kan ta fram och bläddra i lite när som. Tänk att ha hans budget när man ska ordna en fest eller bjuda på middag... Boken är full med fina inspirationsbilder och allt vad man ska tänka på i samband med en bjudning/fest, från förberedelser, dukning, tema och meny till etikett och mingeltips. Tänk bara att ha en vit middagsbjudning: inbjudningskort, kläder, dukning, porslin, mat, ja ALLT går i vitt. Alla tips varvas med egna berättelser om hur han själv började sin karriär och hur han resonerat vid olika event han anordnat. Verkligen en underbar bok att ta fram och bläddra i när som helst egentligen!  



 


Tjoho

Det här kommer bli en bra dag, det känner jag på mig =) Inte minst för att jag precis hunnit ta en varm dusch i lugn och ro, mitt på förmiddgen, samt att jag inte gick upp förrän halv nio imorse. Det bäddar ju för succé, eller hur?

Ska försöka jobba undan lite tråksaker nu på förmiddagen, eftersom lillasyster kommer till lunch så vi kan umgås massor =) Ett besök på lekparken har Tindra bokat in och jag måste ner till Järna och handla lite småsaker, har nämligen påbörjat ett litet projekt här hemma...

Ha en superbra onsdag!


Cupcakesleverans

Visar lite bilder på cupcakesen jag gjorde till grannens födelsedagskalas. Blev lite varierande utseenden, med blommor som en röd tråd. Det blev choklad med choklad cream cheese frosting, hallon med färskost frosting (recept från Hummingbird) samt citron med marängsmörkräm.







A moment in the Sun


Min lilla bok, fylld med planer, drömmar, ritningar, diverse listor, inspiration.

Fortsättningen på eftermiddagen blev inte så mycket bättre den heller. Fick någon minuts andningspaus när Moa somnade i vagnen och Tindra lekte lite själv ute. Då satte jag mig på bänken i solen och gjorde en av mina favoritsaker: planera =) Funderade dels lite på Moas rum/blivande datorhörnan, vad som skulle göras och hur och när, dels på vad det är som ska fixas ute i trädgården nästa år. Roade mig även med att skissa lite på trädäcket vi planerar att bygga. Känns lättare att göra det nu när man ser marken istället för att börja fundera i februari-mars när det fortfarande finns massor med snö kvar. Allt blir bättre med lite planering =)


En sån Där dag idag

Om en dag börjar med att en misstänkt blöt Tindra kryper ner i sin säng (alldeles för tidigt på morgonen dessutom), då är egentligen det enda rätta att dra täcket över huvudet och sen ligga kvar resten av dagen. Men det klarar man inte så länge eftersom nu även din egen säng är blöt och luktar. Så här på eftermiddagen kan jag bara konstatera att jag skulle ha legat kvar i sängen. Ändå. Men, men. Jag försöker vara positiv: Tindra är nog Suras renaste unge efter den tredje duschen idag. Golvet behövde ändå skuras, likaså toaletterna och handfaten och nu har jag verkligen ett skäl till att inte skjuta upp det längre. Det är kul att tvätta. Jättekul, verkligen. Moa hade redan hunnit sova tio minuter dessutom, kan ju inte låta henne sova för länge.

Bara. Två. Timmar. Kvar.


Sockerkonst




Har suttit och pysslat lite med sugarpaste idag. Tindra fick oxå lite "deg" så att hon kunde hjälpa till och "baka". Moa sov så vi hade lite tid att sitta själva i lugn och ro och pyssla. Mysigt! Jag hann klart med alla dekorationer som jag behöver (och troligen lite till) till ikväll när jag ska dekorera cupcakesen till beställningen. Nu har Moa vaknat och Tindra somnat, så nu blir det lite Moamys istället =)


Minikalas

Andreas familj har precis varit här och fikat :) Bjuder på lite bilder från det jag bakat i veckan!












Det bjöds på maränger, choklad och hallontårta samt tre sorters minicupcakes: choklad med marängsmörkräm, hallon med cream cheese frosting och citron med lemoncurdgrädde. Extra nöjd är jag med citroncupcakesen, tyckte de blev så himla söta =)


Fin-fina leveranser

Ni vet häromdagen när jag skrev att jag satt och väntade på ett paket? Typ två minuter efter pep det i telefonen och jag hade TVÅ paket att hämta ut. Lycka :) Det första paketet var från kakburken.se med en massa baktillbehör, som jag behövde i helgen (så gissa om jag var glad att det hann komma). Satt och pysslade med sugarpasten igår och det blev ganska bra faktiskt, hoppas mina figurer har hållt sig över natten bara.


Sugarpaste, tyllar, formar, utstickare, pastafärger

Det andra paketet kom från FikaMera (www.fikamera.se) och gjorde mig så glad! Jag och detaljer... Alla papper som följde med satt ihop med en rosa klädnypa, hur söt som helst. Sakerna och paketet var även "bolstrat" med rosa papper, vilket bara var så himla fint! Pärlorna var förpackade i en liten presentpåse, seriöst, hur många företag lägger ner den extra tiden på att göra paketen fina? Hur kul som helst att packa upp, sen gjorde det inte saken värre att även paketets innehåll var super =)






Gäsp -tidig morgon!

Fråga mig inte varför jag är uppe redan nu, jag vet det knappt själv. Har sovit så dåligt inatt så kändes väl inte riktigt lönt att ligga kvar och fortsätta plåga sig själv. Aningens trångt med två vuxna, en treåring och en bebis i en 160 cm bred säng. Minst sagt. Moa som fått den trevliga vanan att vakna ett par gånger varje natt bara för att skrika. Håller i sig ett tag, varken att försöka mata eller trösta hjälper och jag är den enda som vaknar av det, superkul, verkligen! Sen de vanliga matningarna på det...

Moa som förresten blir sex månader idag! Så på eftermiddagen blir det lite fika här =) Kanske därför jag är uppe, har jag mycket att göra vill jag börja fixa på en gång, så jag slipper stressa. Ska även hinna med en sväng och träffa mormors syskon nu på förmiddagen, som är här på besök från Finland. Kvart över sju bara... Hjälp...


Sommarens tuffing


Inreda ett hörn

Det börjar bli dags för Moa att flytta till eget rum, tror att både hon och vi kommer sova bätte då. Men det kommer ta ett tag tills det är dags, för innan dess ska det målas och inredas och fixas och donas lite mer. Gårdagens tripp till IKEA resulterade i alla fall i ett nytt och mindre skrivbord, eftersom det vi har är så stort och eftersom vi måste flytta ut det till vardagsrummet, vill vi istället ha ett så litet bord som möjligt. Andreas skruvade ihop det igår så det är väl bara att börja snart, antar jag :) Ska försöka mig på att bygga en egen anslagstavla att ha ovanför, så att det ser lite mer sammanhängande ut och inte bara som ett skrivbord i ett hörn. Även om det är det det är. Ny lampa och ny stol står på inköpslistan. Lampan är nog bestämd, ska titta runt lite mer bara, men gillar verkligen denna. Stol däremot... Vet hur jag vill att den ska se ut, men vet inte var den finns :P


Lampa "Barometer" från IKEA


Skrivbord "Linnarp" från IKEA 


Maränger




Maränger:

3 äggvitor
2 dl socker
Ev smaksättning (vanilj, lime, citron)

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Vispa ihop äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en hård marängsmet. Vispa sedan ner resten av sockret tillsammns med ev smaksättning.

3. Spritsa ut så toppar på en plåt klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda i ungefär en timme, tills marängerna släpper från pappret.


Finnes: en trött mamma

Ja, idag är det en trött mamma i detta hus. Märks att man börjar bli gammal, det tar hårt att vara ute och roa sig! Då var jag ändå den som var nykter, så undrar hur de andra mår idag ;P Det var en superkul kväll i alla fall och de andra tjejerna roade sig med att prova olika drinkar. Jag blev lite sugen på en drink emellanåt, men så länge lilla fröken ratar allt vad mat heter så är det inte så mycket att göra åt. Mysigt att spendera en kväll med bara tjejer och en massa skratt och en del flams =) Tack alla söta!




Nu ska jag försöka piggna till, har lovat en viss ung dam i huset att vi ska gå till lekparken nu på förmiddagen. Måste bli en sväng till affären oxå och bland annat handla lite gott till ikväll =)


Fredag

Fredag idag och Andreas sista semesterdag :(

Vi pratade lite löst igår om att vi skulle åka till IKEA nu på förmiddagen, men imorse bestämde vi att jag skulle åka själv och titta, på så sätt blir alla gladare! Kom därifrån mycket nöjd =) (nee, mitt shoppingförbud gick inte så bra, höll ut i ungefär tre veckor tror jag...) Nu på eftermiddagen ska jag stöka lite i köket som vanligt samtidigt som kusin Felix kommer hit och busar lite. Sen ska jag fixa ordning mig, drinkkväll hos Hanna i Hallsta ikväll (japp, en barnfri kväll två helger i rad, vet inte vad som händer riktigt men gillar det!).

Om ett paket blev skickat i förrgår, borde jag inte få det idag då? Vill haaaa!


Koll på garderoben

Sen jag fick barn är jag alltid lite smått (eller ok, väldigt!) stressad vid den här tiden, eftersom det börjar bli dags att planera kläder till hösten och vintern. Nu kanske ni tänker redan?, men ja, redan! När det gäller barnytterkläder gäller det att ligga lite före och planera, så att inte det man vill ha hinner ta slut plus att det är lite jobbigt att komma på att det saknas regnkläder i rätt storlek när man står på morgonen och har bråttom till dagis och utanför vräker regner ner. Det är även hur mycket som helst att tänka på och det ska jämföras och jämföras och jämföras. Det ska kollas på rivstyrka, hur varmt plagget är, hur fodrat det är, om det andas, hur hög vattenpelare det är och sen ska det gärna se hyfsat snygg ut. Sen har vi skorna som ska vara vattentäta, tillräckligt varma, tillräckligt med växtmån men inte för stora så att de blir klumpiga och inte för breda om man som jag har en unge med smala fötter. Inför hösten ska det fixas skor, jacka, galonkläder (eller ska man ha skalkläder som andas bättre men som är typ dubbelt så dyra?), vantar, fleecekläder, överdragsbyxor, gummistövlar (eller kanske allvädersstövlar?), mössa, fodrade galonkläder. Till vintern behövs overall (eller köra på jacka och termobyxor i år, eller både och så att det finns alternativ för aktivitet och väder eller om overallen helt enkelt är blöt?), varma vantar som dessutom är lätta att få på bra och står emot väta, halsduk, raggstrumpor, vinterskor, varm mössa. Sen nånstans i allt det där vill jag ju gärna att sakerna ska matcha varandra oxå. Piece of Cake.

Sen har vi den där lilla ungen oxå och då börjar gissningsleken. Vilken storlek kommer hon ha på hösten? På vintern? Kommer det räcka med overall i en storlek eller behöver hon ha i ytterligare en storlek? Hur pass rörlig kommer hon vara? Kommer hon sitta i vagnen i åkpåsen hela tiden så det räcker med en tunnare overall eller kanske rentav bara fleecebyxor och en jacka? Ska man ha en overall som täcker händer och fötter eller behövs det köpas vantar och skor? Vad ska man ha för skor till hennes små pyttefötter? En mössa lär ju behövas.

Sen behöver en själv lite nytt oxå, en längre jacka, nya handskar, kanske nån mössa. Ett par snygga vattentäta stövlar står högt på listan.

Aaah, vad jag får ont i magen...


Kvällen

Ikväll blev det ännu mera bakning och bättre gick det än sist! Så nu är jag klar med alla cupcakes (eller, frostingen är inte klar men den kan jag inte göra så här långt i förväg, 71 st blev det ikväll) och gjorde dessutom fyra tårtbottnar. Jag ska göra mitt livs första tårta i helgen! Bottnarna ser bra ut iaf, så hoppas inget strular till sig nu.

Tindra sover hos farmor inatt, den lilla skruttungen. Hon packade sin väska själv (med lite hjälp av sin pappa), så jag hoppas att hon fick med sig allting. Kontrollbehov, jag? Moa har busat och skrattat hela kvällen. Hon har börjat skaka på huvudet, ser jätteroligt ut. Hon gör det speciellt vid skötbordet och när vi försöker ge henne flaska: "Nej, nej, nej, det här vill jag inte ha!" och sen skakar hon frenetiskt på huvudet. Jag kommer få amma henne tills hon är fem! BVC nästa vecka, så får väl se om de har några bra tips på vad vi ska göra.

Imorgon väntar ytterligare en dag med inga måsten och inget inplanerat, love them!


Gårdagens utflykt

Orkade inte uppdatera igår kväll, var helt slut efter dagen. När sen båda barnen hade hyfset att somna tidigare så passade jag på att bara göra ingenting.

Det var kul i Örebro =) Hittade in till ett parkeringshus på en gång och lyckades på känsla ta oss först till slottet och sen Stortorget. Att ta sig runt i ett slott med en stor barnvagn var inte det lättaste, så vi fick turas om att gå och kika lite. Tyvärr var inte direkt stora delar av slottet öppet för allmänheten om man inte gick en guidad tur, så vi fick inte se så mycket.

Vädret var lite sådär, växlade mellan stekande sol och regn. Vi lyckades alltid tajma vädret bra. Sitta inne på en restaurang och äta: sol ute. Köpa med sig glass att äta ute: regn. Såg även en hel del av alla konstverk som står utställda lite överallt (OpenArt), men jag tror de flesta budskapen gick över mitt huvud. Gick och strosade en del i affärer och lyckades hitta två affärer jag gärna åker tillbaka till! Mitt shopping är fortfarande starkt begränsat, men fick med mig en fin sak i alla fall, som jag hoppas kommer till användning i helgen...








Nu regnar det här igen. Ska ta och springa över till affären och köpa lite grönsaker till lunchen. Sen blir det nog att fixa lite fler muffins till helgen och hoppas på att allt går bra denna gång.


Mot nya äventyr

Nu sitter vi i bilen hela familjen på väg mot dagens utflyktsmål: Örebro! Staden har ett slott, massa vatten och konst mitt i centrum, så vad kan gå fel? Ingen av oss har varit i Örebro tidigare (tror jag) så kände att nu var det dags! Om vi hittar dit, glömde visst bort att kolla kartan igår...


Failure

Ibland ska man bara lägga ner istället för att ödsla massa energi. En sån dag hade jag igår OCH idag när jag skulle baka. Tanken var att jag skulle göra vanilj- och chokladmuffins så att de var klara tills i helgen och tills på tisdag. Sen skulle jag prova ett nytt recept på cupcakes med en marängkolasmörkräm ovanpå. Saker som gick fel? Det mesta!

1. Vaniljsmeten blev bra. Skulle dock inte ha haft så mycket smet i formarna eftersom allt svällde ordentligt och rann ut på plåten i ugnen.

2. Chokladcupcakes blev bra. Pust. Men jag tog fel formar...

3. Hasselnöt- och chokladcupcakes blev bra. Synd bara att jag halvvägs igenom receptet upptäckte att jag tagit fel recept och att det inte alls var det recept jag tänkte mig från början (borde ha fattat när det stod choklad i rubriken, men det gjorde jag inte). Andreas äter inte chockladcupcakes och då hade vi inga inplanerade besök så det blev att slänga in allt i frysen. Time well spent...

4. Gjorde cake pops av det som skulle ha blivit vaniljmuffins och de blev faktiskt helt okey.

5. Fick fatt på rätt recept på cupcakesen idag och de blev jättebra. Andreas tycker inte om banancupcakes heller tydligen, så nu vet jag det.

6. Dags för marängkolasmörkrämen. Fixade till maräng, vispade och vispade och den blev jättefin. Men lite (mycket) smör och kola senare är det en rinnig kornig sörja jag får fylla spritsen med. Den blev riktigt god, men vad hjälper det när krämen bara rinner ur spritspåsen? Nämnde jag att det tog tre timmar att koka kolan igår?

Så efter alla dessa timmar har jag kvar en låda med cake pops och frysen och kylen är fylld med cupcakes som ingen vill äta. Fika någon? 


Choklad- och hasselnötscupcake to be


Cake Pops med smak av vanilj och vit choklad


Banancupcakes före katastrof-toppingen


Marängen blev fin i alla fall, så den får fler bilder =)




Tanke-träsk på en måndag


Trött liten Moa, som somnade i sin matstol...

Nu sover äntligen båda barnen! Har längtat efter den här stunden hela dagen, när man kan sätta sig ner och bara göra vad man vill. Eller i mitt fall, uppdatera bloggen =)

Syster är här just nu och spelar Donkey Kong med Andreas, så då passar jag på att få en lugn stund. Var in till Maxi med syster idag och sen var Micke här en sväng. Jag försökte mig även på att baka lite, men det gick lika bra som igår... Alltså, inte.

Känns som att jag har fastnat i ett "tanke-träsk" just nu. Jag känner att det är så mycket jag vill göra och så mycket jag vill åstadkomma att jag inte riktigt vet hur eller var jag ska börja. Blir lite småstressad ibland över att jag är föräldraledig och liksom "står still", samtidigt som jag verkligen försöker ta vara på den här tiden och komma till rätta med vad exakt det är jag vill. Klurigt, det där. Är väl inte lastgammal, så har väl inte direkt bråttom, men sen är det det där med tålamodet. Vill helst ha allt klart i samma sekund (eller åtminstone sekunden efter) som jag bestämmer mig för något.

Imorgon väntar äventyr för hela familjen, ska nog ta och leta reda på någon karta så att vi inte hamnar helt vilse =) 


Biokväll & lugn söndag

Filmen vi såg igår var jättebra! Hade inga förväntningar angående handlingen eftersom jag inte visste så mycket om den, men tror inte de hade stämt in ändå. Bra, rolig och mysig film ;) Gav lite mersmak att komma iväg lite själv, får se om jag lyckas smita iväg på fredag kanske...

Idag har det varit grått och regnat hela dagen. Med undantag för en tripp till affären med Tindra på förmiddagen har vi varit inne hela dagen, riktigt skönt faktiskt :) Har bakat muffins, vanliga choklad och sen hasselnöt och choklad. Vaniljmuffinsen blev inte riktigt som de var tänkta, kan ju säga som så att jag kanske hade lite för mycket smet i formarna... Ska prova en ny sak med allla vaniljsmulor (?), så blir det förhoppningsvis en bättre plåt muffins senare i veckan.

Vad brukar ni hitta på en regnig söndag?


Äntligen lördag


Bild tagen vid lekparksbesöket tidigare i veckan. Foto: Elinor Bsenko

Då var det lördag! =) En liten speciell dag för mig, för ikväll ska jag göra ett försök att komma iväg på bio med söta Kerstin. Eller försöka och försöka, jag åker iväg, stänger av telefonen (bio ni vet, man måste...) och håller sen tummarna att allt gått bra här hemma. Det borde det göra, planen är att mata Moa och sen lägga henne för natten innan jag åker iväg, så det borde gå bra. Var verkligen evigheter sen jag gjorde någonting själv utan barn så ska verkligen bli superkul. Filmen som får äran är Bridesmaids, verkar som att den ska vara riktigt bra. Bara tanken på att få sjunka ner i en stol bredvid en god vän, slappna av, skratta hur högt jag vill (utan att behöva oroa mig för att väcka sovande barn) och mumsa på lite mörk mintchoklad ger mig lyckokänslor i kroppen! 


Att få ett förtroende

Jag har spenderat en stor del av dagen med att lusläsa mina bakböcker och gå genom min stora hög med recept jag skrivit ut från olika bakbloggar. Jag har nämligen fått en beställning på cupcakes =) Jag är så glad över förtroendet, men samtidigt livrädd att någonting ska gå galet... Jag vill verkligen att de ska bli helt perfekta!


Åsby Trädgård

Ett litet tips så här i sommarvärmen. Har ni aldrig varit där så åk till Åsby i Hallstahammar. Massor med fint till hemmet, speciellt om man gillar det där lite vita och sjabbiga. Eller som jag, porslin :) I anslutning fínns även ett minizoo där man får klappa djuren, vilket brukar vara uppskattat av barnen (iaf mitt barn...). Vi stannade till igår på väg hem från badet, men jag var duktig och köpte inget :) Brukar annars ha extremt svårt att gå förbi porslinshyllorna utan att plocka på mig nått.

 
 


4xMoa

 
 

Det är så här man oftast hittar Moa: som flugfångare, arg, glad eller trött.


Sunny Weather

Inatt kommer jag sova gott! Har varit ute precis hela dagen och det känns verkligen på mina axlar, aningens röda är de oxå :) Andreas åkte iväg tidigt imorse för att spendera dagen med lite fiske och jag och tjejerna tog med oss barnens farmor och faster för att bada lite. Det var så skönt! Fullt med folk som vanligt, men det var ju inte helt otippat med tanke på hur varmt det har varit. Tindra var oxå hyfsat trött, hon däckade i soffan nu ikväll. Jag var nära att göra detsamma, men med tanke på att Moa låg på mig så kändes det som en dum idé. Moa är pigg. Riktigt pigg. Hade lagt henne för natten och hon somnade, men en halvtimme senare vaknar ungen och är jättepigg, så antar att hon kommer vara vaken till sent.

Moa förresten, den lilla sötungen. Hon har lärt sig att krypa på stället. Benen går riktigt snabbt precis som att hon ska krypa, men hon kommer ingenstans :)


Tjejligan på besök

Idag har jag gått omkring med en sån där lycklig känsla inombords och bara lett och varit allmänt nöjd och glad. Tur jag har som får umgås med personer som tar fram den känslan i mig (ta åt er!). Bara nu jag sitter och skriver och tänker på det så sitter jag och ler som ett fån =)

Dagen har varit helt underbar! Barnen har lekt så fint och badade vattenspridare i värmen. Alltid gott med grillat och ännu godare när man har fint sällskap till :) Fick en fin present oxå, massor med muffinsformar :)

Tack alla söta underbara för idag!


   
    


It´s in the details!



Håller som bäst på att förbereda inför dagens grillunch med systrarna S och deras familjer. Ska bli så kul! Dukningsjunkie som jag är stod jag och strök servetter vid nio imorse ;P Alltid blir jag lika irriterad på att jag inte har dukar och servetter i massor med färger så att jag kan kombinera som jag vill, men idag får det bli rosa-vitt. Igen.


Kladdkakecupcakes



Har glömt att visa det jag bakade senast: kladdkakecupcakes med White Chocolate Frosting.


På önskelistan: en Eamesstol!



Jag har oftast lite svårt att fatta tycke för "rena" designklassiker. Brukar rent ärligt tycka att många av dem är fula faktiskt. MEN. Satt i denna Eamesstol och ammade idag och det var helt sanslöst vad bra man satt! Om jag inte minns fel designades dessa från början just för att man skulle amma i dem. Jag har för mig att jag har läst det nånstans, men orkar inte kolla upp det så tro det om ni vill :) Men känns inte rikigt motiverat att köpa den nu när jag försöker sluta amma (vilket btw inte alls går så bra direkt). Skulle behöva en ny skrivbordsstol, men den är aningen för dyr för det.


En tidig morgon

Ooops, sen uppdatering idag... Ändå gick vi upp extra tidigt imorse (suck)! Har hunnit med en hel del idag tack vare det, men att gå upp i tron att klockan är runt nio och sen upptäcka att den är tjugo över sju när man står påklädd i köket redo att göra frukost, det är i alla fall inte okey!

Jag och Tindra cyklade ner till stora lekparken innan lunch och mötte upp Elly och Neo, så att de skulle få leka lite. Jaaa, de sprang ju bra ihop i alla fall ;) Fick leka lite amatörfotograf med Ellys kamera, längtar verkligen tills jag ska köpa en egen systemkamera! På eftermiddagen åkte jag och Mosan in till stan för att handla det sista till imorgon och passade på att gå lite på stan. Ville spana lite på vad som fanns, men gick inte in i en enda klädaffär... Blev lite saker från Panduro, så kanske bröt mitt förbud nu?


Värmen är tillbaka =)

Phu, vilken sommarvärme det blev helt plötsligt! Vilken tur att vi hade planerat att åka och bada idag =) Kom till Skantzö nästan först imorse, skönt att bada när det är tomt i poolen. Men det dröjde inte direkt länge innan det var fullproppat med folk. Vi åkte hem vid ett för att äta lunch och då var det bilar precis överallt på och runtomkring parkeringen!

Hela eftermiddagen har vi fixat i trädgården, med en paus för jordgubbar och glass. Till slut gick det inte längre, alldeles för varmt att hålla på. Ser lite bättre ut i alla fall, men de där maskrosorna har ju en tendens att komma tillbaka alldeles för snabbt. Nu håller Andreas på att tända grillen, så ska fixa ihop en sallad. Fläskytterfilé med halloumi står på menyn idag =)

Hoppas ni har haft en fin dag i värmen!


RSS 2.0