Midsommar

 
Firade midsommar här hemma igår med några av de finaste. Några fattades oss, men nu dröjer det inte så lång tid tills vi träffas igen. Hade en helt fantastisk kväll, som varade långt in på natten. Flickorna sov borta över natten, riktigt ovant, men samtidigt skönt att kunna göra någonting med våra vänner själva och släppa att vara mamma och pappa för en kväll.
 
Vi grillade god mat och åt god midsommartårta, tävlade i femkamp, lyssnade på musik och bara umgicks. Vädret var perfekt och vi stannade ute tills vi blev utnumrerade av alla myggor =)
 
Tack alla fina för igår!
 

Rosa rosor

Rosor tillhör mina absoluta favoritblommor. De är så vackra, oavsett vilken färg, men rosa måste nog vara den jag föredrar mest. Så där lite bleka, mjuka, romantiska. Som dessa.




Rosor för tanken till kärlek, romantik, bröllop. Nedan är min förlovningsring samt vigselring. I höst firar vi fem år som gifta. Tänk, fem år, helt galet länge. Vi har kommit en lång väg sen dess, spännande att se vart vi är om ytterligare fem år.






Ostgratinerad lax

Det här är en av de godaste och enklaste laxrätterna jag brukar laga. Jag blev bjuden på den under förra årets semester och sen dess lagar vi den regelbundet här hemma. Vi, hihi, vem försöker jag lura? Jag lagar den regelbundet =) Superlätt och det bästa är att den sköter sig själv i ugnen.




Ostgratinerad lax:
~4 portioner

4 bitar laxfilé
2 askar cantadouost (vitlök och örter)
1 förpackning babyspenat
5 dl grädde
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg babyspenaten i botten på en ugnsfast form. Placera laxen ovanpå och krydda med salt och peppar. Täck sedan laxen med osten innan du slår över grädden. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Servera med potatis och en grönsallad. 

Nu ska jag sätta Moa i vagnen och ta en liten promenad. Måste gå förbi affären oxå, så jag kan börja förbereda inför helgens tårta =)  


Det blommar i trädgården

Passade på att ta lite bilder på lite olika blommor jag hittade i trädgården för ett tag sen. Solen och värmen som var då känns avlägsen just nu, när det bara regnar och regnmolnen avlöser varann. Men de kommer väl tillbaka snart, hoppas jag :)









RSS 2.0