Bountys a la LCHF

Bakade bountys häromdagen och provade dem igår. Var lite nervös innan, hade byggt upp en del förhoppningar om dem. De var så goda! Jag hade lovat mig själv att jag skulle få äta två stycken igår men det slutade på tre tack vare ren och skär vilja, annars hade jag nog kunnat äta nån mer...




Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk
200 g riven kokos
150 g mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:
1. Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, grädde och kokos och låt det sjuda.
3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå i kylen en timme och vila.
4. Forma degen till 12-14 bitar av valfri form, förslagsvis kulor eller kvadrater.
5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme. 
6. Smält chokladen försiktigt i mikron. Jag använde 150 g av Marabou Premiums 70% choklad och det räckte precis till 12 kulor.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen.
8. Ställ in bitarna i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0