Scampispett med smak av lime och vitlök

Vi passade på att grilla ikväll. Känns lite lyxigt att göra det mitt i veckan, men det är lika bra att passa på när det är väder för det! Passade på att göra en ny rätt: scampispett. Räkorna marinerades i limejuice och vitlök innan de grillades: så gott! Rätten kan klart användas som en förrätt tillsammans med aioli eller som sidorätt till lite annat gott, kanske till kräftskivan?
Scampispett:
~4 portioner
12 räkor (större modell)
5 lime
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja
Ta bort huvudena från räkorna. Lägg dem i en liten skål och pressa saften från tre av limen över. Ha i vitlök, salta och peppra. Täck sedan räkorna precis med olivolja. Låt stå i kylen i ungefär en timme. Varva sedan räkorna med klyftor av de lime som är kvar på spett (kom ihåg att låta spetten dra i vatten om de gjorda av trä, så att de inte tar eld). Grilla!
Originalrecept från Elle Mat & Vin, ändringar gjorda av mig.
Kommentarer
Trackback